WhatsApp yerine kullanılabilecek Telegram, Signal, BİP, Dedi ve Viber gibi çeşitli yerli, yabancı kaynaklı uygulama bulunuyor.
Signal. En güvenli sohbet uygulamaları listesinin ilk sırasında Signal bulunuyor. Android, iOS, iPadOS, Windows ve MacOS platformlarında güvenli mesajlaşabilmenizi sağlayan Signal, ileri düzey uçtan uca şifreleme protokolüyle sohbetlerinizi güvende tutuyor.
İlgili 18 soru bulundu
WhatsApp'a alternatif uygulamalar:
Signal, Telegram, Turkcell BiP, Discord.
Viber, çoklu platform desteği sunan ve internet üzerinden anlık mesajlaşma ve sesli görüşme imkânı sunan bir iletişim aracıdır. Metin mesajının yanı sıra kullanıcıların birbirlerine medya ve sesli mesaj göndermesine de imkân verir.
WhatsApp ve Signal arasında Signal, daha güvenli mesajlaşma hizmeti olarak kesin kazanır. Her ikisi de uçtan uca mesaj şifrelemesi kullanırken, Signal daha fazla meta veri gizliliği sağlar ve verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşmaz.
İlk başta WhatsApp gibi bir mesajlaşma platformu olan WeChat'in en çok kullanılan özelliklerinden biri de Facebook gibi paylaşım yapılabilen sosyal arayüzü. Cüzdan özelliğinde ise kullanıcılar QR kodlarla ödeme yapabiliyor, faturalarına ödeme talimatı verebiliyor, yatırım yapabiliyor ve hatta kredi çekebiliyor.
Açık kaynaklı Signal Protokolü ile desteklenen gelişmiş uçtan uca şifreleme konuşmalarını güvende tutar. Mesajlarını ne biz ne de başkası okuyamaz veya aramalarınızı dinleyemez. Gizlilik isteğe bağlı bir seçenek değil, Signal'ın çalışma şeklidir. Her mesajda, her aramada ve her defasında.
Bugün, Android'de iki ayrı WhatsApp hesabına aynı anda giriş yapma özelliğini kullanıma sunuyoruz.
Ayarlar menüsünden “Çift Uygulamalar” veya “Uygulama Klonlama” seçeneğine gidin. WhatsApp'ı seçin ve “Klonla” düğmesine tıklayın. Telefonunuza ikinci bir WhatsApp simgesi eklenir ve bu ikinci simge ile yeni bir hesap açabilirsiniz.
Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir.
Signal, kullanıcıların iOS ve Android'de diğer Signal kullanıcılarına sesli ve görüntülü arama yapmalarına olanak tanır. Tüm aramalar bir Wi-Fi veya veri bağlantısı üzerinden yapılır ve (veri ücretleri hariç) şehirlerarası ve uluslararası dahil ücretsizdir.
Viber, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan, çok yönlü bir mesajlaşma ve VoIP (Sesli İletişim) uygulamasıdır. Bu uygulama, kullanıcıların metin mesajları, resimler, videolar ve sesli mesajlar gönderip alabilmelerini sağlar. Ayrıca, Viber, hem birebir hem de grup görüşmeleri gerçekleştirmeye olanak tanır.
Line. WhatsApp'a Japonya'dan çıkan bir alternatif olan Line, temel iletişim seçeneklerine ek olarak, eğlenceli çıkartmalarıyla keyifli bir deneyim sunuyor. Kullanıcılarına farklı oyun ve eğlence servisleri de sunan Line uygulamasını Android için buradan, iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.
WeChat, insanların sesli ve görüntülü aramalar, sesli mesajlaşma, kısa mesaj gönderme ve fotoğraf paylaşımı yoluyla dünyanın dört bir yanındaki aile ve arkadaşlarıyla bağlantı kurmasını sağlayan inanılmaz bir platformdur. Aynı zamanda Çin'de en yaygın kullanılan ödeme yöntemlerinden biridir.
WeChat Çin'de geliştirilen ücretsiz bir sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan mesaj uygulamasıdır. Uygulama ile arkadaşlarınızla sohbet edebilir, haber okuyabilir ve Resmi Hesaplar ve Mini Programlar üzerinde yer alan yerel hizmetleri kullanabilirsiniz.
Signal uygulaması, gerek istemci ve sunucu yazılımları düzeyinde bütün olarak özgür yazılım olmasıyla gerekse yazılı, sesli ve görüntülü veri aktarımında uçtan uca (E2E) şifreleme kullanmasıyla kişisel verilerin korunması yönünden daha güvenli bir seçenek olarak görünmektedir.
Signal İle Uçtan Uca Şifreleme
Şifrelemede kullanılan anahtarlar sunucu tarafında değil kullanıcılar tarafında uç noktalarda oluşturularak saklandığından iletişim oldukça güvenlidir. Uygulama zaman zaman ilk kuruluşta oluşturulan pin kodunu girmenizi isteyerek güvenlik kontrolü yapmaktadır.
Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulaması. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir.
Japon e-ticaret devi Rakuten, anlık mesajlaşma uygulaması Viber'ı satın aldı. Hemen hemen tüm akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarında yüklü olan Viber için Rakuten'in ödediği bedel ise 900 milyon dolar.
VIBER HANGİ ÜLKENİN? Viber markası Rakuten, Inc.'e aittir. Rakuten Inc. ise bir Japon şirketidir.
ikisi de internet üzerinden mesajlaşma sağlar ancak farklı olarak viber sesli görüşme imkanı verir. whatsapp ise resim, video, ses, konum ve kişi gönderebilir. viber'i bir hevesle yüklersiniz ve hiç kullanmazsınız. whatsapp ise dosya paylaşım imkanı sayesinde hayatın vazgeçilmez bir parçası olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri