Platformdan yapılan açıklamaya göre, WhatsApp'in sesli mesajlar özelliğinin yanına ek olarak görüntülü mesaj özelliğini getirdiği belirtildi. Görüntülü mesajlar sayesinde, 60 saniye içinde söylemeniz ve göstermeniz gerekenleri kaydedip sohbetlere yanıt verilebilecek.
En yeni sürümler, sunduğumuz en yeni özellikleri ve hata düzeltmelerini içerir. Not: Telefon numaranızla WhatsApp'a kaydolurken WhatsApp'ın en yeni sürümünü kullanmanız gerekir. Aksi takdirde, kaydolma işleminizin başarısız olabilir. Uygulamayı güncellemeden önce sohbetlerinizi yedeklediğinize emin olun.
Bu kişiyi rehberlerine nasıl kaydettiklerine bağlı olarak, bahsettiğiniz kişinin adı diğer grup üyelerine farklı görünebilir. @ sembolü kullanılarak sizden bahsedilirse veya bir kişi mesajınıza yanıt verirse sohbet listenizde okunmamış mesajın yanında “@” sembolüyle gösterilen bir bildirim görürsünüz.
Görüntülü mesaj göndermek, sesli mesaj göndermek kadar basittir. Video moduna geçmek için dokunun ve videoyu kaydetmek için basılı tutun. Kilitlemek ve videoyu basılı tutmadan kaydetmek için yukarı kaydırmanız da mümkündür. Sohbette açılan videolar otomatik olarak sessiz oynatılır ve videoya dokunulduğunda ses açılır.
İlgili 19 soru bulundu
WhatsApp, sohbetleri herhangi bir bozulma durumunda kurtarmak için telefonunuzun WhatsApp veri tabanına her gün yedekleyip saklar. Sohbet ve medya geçmişinizin tamamını yedeklemek için Google Drive'ı kullanmanızı tavsiye ederiz. > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği > Yedekle'ye dokunun.
Uçtan uca şifreleme yönteminde sizin yazdığınız mesaj karşıdaki kişiye şifreli olarak gönderilir ve üçüncü kişiler bu mesajların içeriğini göremez. Yani mesajlara ulaşılsa bile mesajlar şifreli olduğundan dolayı içeriğe ulaşılamaz. WhatsApp, kendisinin dahi bu mesajların içeriğini göremediğini ifade etmektedir.
Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez. Bu kişiyi aramaya çalıştığınızda bağlantı kurulamaz.
Gruptaki tüm katılımcılar mesajınızı okuduğunda ise iki mavi onay işareti görüntülenir. Gönderdiğiniz her mesaj için, mesajınızın ne zaman teslim edildiği, alıcı tarafından ne zaman okunduğu veya oynatıldığı ile ilgili ayrıntıları mesaj bilgisi ekranında görebilirsiniz.
Tek telefondan çift WhatsApp kullanmanın farklı yöntemleri Android tarafına gelen güncellemelerle birlikte bizlere sunuldu. Dual Messenger gibi farklı ayarlar sayesinde artık birçok yeni Android cihazda WhatsApp'ı klonlayarak kullanabiliyorsunuz.
Gizlilik ayarlarınızı, son görülme bilginizi paylaşmayacak şekilde düzenlemiş olabilirsiniz. Son görülme bilginizi paylaşmazsanız diğer kişilerin son görülme bilgisini de göremezsiniz. Söz konusu kişi sizi engellemiş olabilir. Söz konusu kişiyle daha önce sohbet etmemiş olabilirsiniz.
Yaşanan son gelişmelerin ardından yeni bir güncellemeyle bu özelliklerin kapatıldığı mı yoksa bunun bir problem mi olduğu merak ediliyordu. Elde edilen son bilgilere göre WhatsApp'ta Son Görülme ve Çevrimiçi özelliklerinin gözükmemesinin sunucu probleminden kaynaklandığı ortaya çıktı.
İletişim ağlarından biri olan WhatsApp'da çevrimiçi özelliği kapatıldı.
Bunu yapabilmek için öncelikle telefonunuza Wossip uygulaması indirmeniz gerekir. E-posta hesabından oturum açılarak Monitor Contack seçeneğine basılır. Buradan rehberinizde olan ve çevrimiçi olma durumu ile son görülme durumunu öğrenmek istediğiniz kişiyi seçmelisiniz.
Chatwatch uygulaması ile bir kişi istediği bir kişinin Whatsapp'da kimlerle konuştuğunu görebilecek. Chatwatch uygulaması, WhatsApp'ta istediğiniz kişinin kimlerle konuştuğunu görmenizi sağlıyor.
Telefonunuza gelen WhatsApp bildiriminin altında duran 'yanıtla' butonuna tıklayarak mesajı bildirim menüsü üzerinden yanıtlayabilirsiniz. Bildirim menüsü üzerinden yanıtladığınız herhangi bir WhatsApp mesajında kullanıcılar sizi çevrimiçi göremeyecek. Bu sayede de son görülme saatiniz sabit kalacak.
Bunun için kimin mesajlarına bakmak istiyorsanız onun telefonunu alıp Ayarlar kısmından WhatsApp Web'e girerek QR kodunu kendi bilgisayarınızda okutmanız lâzımdır. Bu sayede onun tüm WhatsApp hareketleri izlenebilir.
Ayarlar menüsünde Hesap'a, ardından Gizlilik'e dokunun. Orada son görülme seçeneğini bulun. Uygulama size aralarından seçim yapabileceğiniz 4 seçenek sunar. Çevrimiçi durumunu kimsenin görmemesi için “Hiç Kimse”yi seçin.
İnsanlar istedikleri takdirde mesajların okunup okunmadığı bilgisini veren mavi tik özelliğini kapatabiliyor. Okundu bilgisi kapalı olan birine mesaj gönderdiğinizde gri tik maviye dönmüyor ve kişinin mesajınızı görüp görmediğini anlayamıyorsunuz.
Aranan telefonda sadece bir zil sesi duyuyorsanız ya da zil sesi hiç duymuyorsanız bu durum aranan kişinin sizi engellediğini gösterir. Aynı zamanda meşgul sinyali ve meşgul sinyalinin ardından bağlantının kesilmesi de karşınızdaki kişinin sizi engellediğini gösterir.
İlk olarak, arkadaşınızın WhatsApp üzerinden bir grup kurması gerekiyor. Bu grup, sizi ve sizi engelleyen kişiyi içerecek şekilde oluşturulmalıdır. Grup oluşturulduktan sonra, arkadaşınızın gruptan çıkması gerekiyor. Böylece, sizi engelleyen kişiyle sanki özel bir sohbette gibi mesajlaşabileceksiniz.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Evet, eski WhatsApp mesajlarını geri getirmenin yolu var. Tabii ki, yedek aldıysanız çok daha kolay bir şekilde silinen mesajları kurtarma şansınız olur. Android'de Google Drive aracılığıyla, iOS'ta iCloud aracılığıyla silinen WhatsApp sohbetleri geri getirmek üzere sohbet geçmişinizi geri yükleyebilirsiniz.
Whatsapp, yurt dışında yerleşik bulunan ve Türkiye'de temsilciliği de olmayan bir şirkettir. Bu sebeple whatsapp konuşma kayıtlarının savcılık marifetiyle çıkarılması mümkün değildir. Dolayısıyla boşanma davasında savcı kararı ile whatsapp yazışmaları çıkar mı sorusuna olumlu cevap vermek mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri