Okuyup galerisine kaydetmiş ise galerisinden silinmez sadece WhatsApp sohbetten silinir. Ama okumadan önce silersen o zaman her yerden silinir.
Eğer fotoğrafları son yedekleme işleminden sonra sildiyseniz, fotoğraflarınızı kurtarmak için WhatsApp'ı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekecek. WhatsApp'ı yeniden yüklerken 'yedekten geri yükle' seçeneğini kabul etmeniz halinde tüm mesaj, fotoğraf ve videolarınız geri yüklenecek.
WhatsApp klasörünü kontrol edin
Uygulama, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm fotoğrafları varsayılan olarak WhatsApp klasöründe saklıyor. Bu nedenle, fotoğrafı sohbetten silseniz dahi WhatsApp klasöründen silinmeyecektir. Bu klasöre ulaşmak için bir dosya yöneticisi kullanmanız gerekiyor.
WhatsApp'ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın. Sohbet ve medyalarınızı Google Drive'dan geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE'ye dokunun. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra İLERİ'ye dokunun. Başlatma işlemi tamamlandığında sohbetleriniz görüntülenir.
İlk olarak, DiskDigger uygulamasını Google Play Store'dan indirin ve yükleyin. Uygulamayı açın ve "Tarama" düğmesine dokunun. DiskDigger, silinen fotoğrafları tarayacak ve size geri yüklenebilir fotoğrafları listeleyecektir.
İlgili 28 soru bulundu
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
En basit yolu ise Whatsapp yedeklerini geri yüklemek. Popüler uygulamanın Android ve iOS sürümleri sırasıyla Google Drive ve iCloud'a yedekleme işlevleri sunmaktadır. Eğer resmi sildikten sonra çok uzun bir süre geçmediyse, en son yedekleri geri yükleyerek fotoğrafı kurtarabilirsiniz.
WhatsApp Gelen Fotoğraflar Neden Galeride Gözükmüyor? Kullanıcı, fotoğrafı veya videoyu gönderdikten kısa bir süre sonra silmiş olabilir. Cihazınızda yeterli depolama alan olmayabilir. WhatsApp Messenger uygulamasına bu işlem için izin vermemiş olabilirsiniz.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
Eğer cihazınızda hafıza kartı kullanıyorsanız muhtemelen fotoğraf ve videolarınız ile indirdiğiniz dosyalarınız bu kartta depolanıyor ve fabrika ayarlarına alınırken silinmemiş olabilir. Silinse dahi Hafıza Kartından Veri Kurtarmak mümkündür.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Okuyup galerisine kaydetmiş ise galerisinden silinmez sadece WhatsApp sohbetten silinir. Ama okumadan önce silersen o zaman her yerden silinir.
Seçenekler > Ayarlar > Sohbetler'e basın. Medyayı Galeride göster'i seçin ve AÇ'a basın.
Fotoğraf, video veya ses dosyalarını otomatik olarak indirme özelliğini yapılandırmak için simgesine > Ayarlar > Depolama ve veriler > Medyayı otomatik indir'e dokunun.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Android platformunu kullanan akıllı telefonlarda silinen fotoğrafları geri getirmenin en kolay yöntemi, yine bir android uygulaması kullanmaktır. Bu uygulamalara örnek olarak DiskDigger'i verebilirim.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Google Drive dosyalarınızı silmek için çöp kutusuna taşıyın. Çöp kutusundaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir. 30 günlük süre dolmadan önce çöp kutunuzdaki dosyaları geri yükleyebilirsiniz. Çöp kutunuzu boşaltmak için ilgili dosyaları kalıcı olarak da silebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri