while True ifadesi şöyle bir anlama gelir: True olduğu müddetçe… Peki ne True olduğu müddetçe?
Python while True döngüsünün anlamı içindeki işlemleri sonsuza kadar döndürür. Burada program yada bilgisayar hata verene kadar sürekli print fonksiyonunu ekrana basacak.
C# While döngüsü öncelikle (koşul) ifadesi kontrol edilir. Eğer ifade True sonucunu döndürüyorsa döngü blokları içerisindeki komutlar çalıştırılır. Ve son komuttan sonra tekrar While koşulu kontrol edilir. Bu koşul False olana kadar döngü komutları işletilmeye devam eder.
Kısaca “Hiçbir şey yapmadan yola devam et!” anlamı katar. Yukarıdaki örneği tekrar yapalım. Ancak bu sefer parola boş bırakıldığında uyarı vermek yerine hiçbir şey yapmadan yola devam etsin.
While içine yazılan koşul true oldukça program while kod bloğuna girecek ve işlemleri yapacaktır. Eğer while içine while(true) şeklinde yaparsak burada sonsuz döngüye girecektir ve sürekli while bloğu çalışacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
While döngüsü, önceden belirtilen koşulun true veya false olduğunu kontrol eder ve koşul true olduğu sürece döngü devam eder. Koşul false olduğunda döngü sona erer. While döngüsü, bir şartın karşılanması gerektiği veya belirli bir sayıda yinelemeye ihtiyaç duyulduğu durumlarda kullanılabilir.
While döngüsü, programlama dillerinin neredeyse tamamında var olan, yaygın kullanılan bir döngüdür. Önceden belirlenmiş bir koşul bozulana kadar devam eder. Koşulun her kontrolünden sonra döngü içerisindeki işlemler bir kez yapılır. Koşul bozulduktan sonraki ilk kontrolde döngü terk edilir.
genelde soket programlamada, ya da bir kod bloğu içerisindeki kodun işlemleri bitirinceye kadar dönmesinde kullanılır. //dön dur hergele.
While döngüsünde koşulun en başta olması ayırt edici bir özelliktir. Program akışı önce buradaki koşulu mantıksal bir süzgeçten geçirir. Buna göre eğer koşula yazılan ifade matematiksel olarak true (doğru) değer döndürüyorsa, süslü parantezlerle çevrili bloktaki komutlar sırasıyla çalıştırılır.
While loop tüm kod parçalarını belirli bir kural döngüsü içinde tekrarlamak için kullanılır. Unutulmaması gereken nokta, while loop kullanıldığında kodun bir noktada FALSE sonucunu üretme zorunluluğudur. Eğer bu şart yerine getirilmezse kod sonsuza kadar tekrar etmeye devam eder.
Java While Döngüsü Kullanımı
While döngüsü Java'nın temel yapı taşlarından bir tanesidir. While terimini yazdıktan sonra yanına bir parantez açılıp kapatılır ve bu parantezler arasına boolean bir değer girilir.Sonrasında bir süslü parantez açılıp kapatılır ve bunun içine kod bloğu yazılır.
Ama genellikle, kaç kere döneceği belli olmayan, koşulun bir girdiye göre denetlendiği durumlarda While ya da do-while döngüsü kullanılırken, diziler gibi, tekrar sayısı belirli olan durumlarda ise for döngüsü kullanılması tercih edilir.
Python dilinde döngü için while ve for yapıları kullanılır. sayı otomatik olarak sıfırdan başlar. 100 ise yazılacak sayıların sınırıdır. 100 çıktıya dâhil değildir. 2 ise artış miktarını gösterir.
for ve while döngülerinde koşul, döngü başlamadan önce kontrol edilir. do while döngüsünde ise, bu kontrol her döngüden sonra gerçekleştirilir. Operasyon mantığında do while döngüsü, koşul ne olursa olsun en az bir kere çalıştırılır.
Döngüler, belirli bir işlemi yinelememize, veri koleksiyonlarını gezmemize ve programlarımızı daha verimli hale getirmemize yardımcı olur. Bu döngü yapıları, C# dilinde tekrarlayan işlemleri kolayca gerçekleştirmemizi sağlar. Özellikle veri işleme ve koleksiyonlar üzerinde gezinme işlemlerinde oldukça kullanışlıdır.
"mutluysan dön dönebildiğin kadar" anlamına gelir. donguden cikmanin birden fazla sekli oldugu, bunu bir kerede yazmak mumkun olmadigi zaman kullanilabilecek, son derece hos kalip. fakat tabi icinde en az bir break veya bir goto olmalidir sonunda donguden cikmak istiyorsaniz.
While terimini yazdıktan sonra yanına bir parantez açılıp kapatılır ve bu parantezler arasına boolean bir değer girilir. Sonrasında bir süslü parantez açılıp kapatılır ve bunun içine kod bloğu yazılır. Bu parantezler içindeki değer doğru(true) olduğu sürece döngü dönmeye devam eder ve kod bloğu çalışır.
Bu değişkenin değeri 1 . Bir sonraki satırda ise while a == 1: gibi bir ifade yazdık. En başta da söylediğimiz gibi while kelimesi, '… iken, olduğu sürece' gibi anlamlar taşıyor.
Döngüyü kırma
Normalde döngüler koşul yanlış olduğunda biter. Fakat bazı durumlarda bu döngü kırılabilir ( break ). Örneğin, kullanıcıdan bir dizi sayı girmesini istediniz eğer boş bir değer girerse döngüyü kırabilirsiniz. let toplam = 0 ; while ( true ) { let deger = + prompt ( "Bir sayı giriniz" , '' ) ; if ( !
While döngüsünde programdaki koşullar sağlandığı sürece döngüler dönmeye devam eder. Koşulların yanlış olması halinde döngü false olarak döndürülür eve döngü sonlandırılmış olur. While true ise genelde soket programlamada kullanılır ve kodun işlemleri bitene kadar döngünün devam etmesi için kullanılır.
break komutu (C ve C++)
break ; Bir döngü deyiminde, break komutu döngüyü sona erdirir ve denetimi döngünün dışındaki bir sonraki komuta taşır. İçiçe yerleştirilmiş deyimler içinde, break komutu yalnızca en küçük kapsayan do , for , switch ya da while komutlarını sonlandırır.
PYTHON Kodu
Yukarıda bool içerisinde yazılan değerlerden bir veri içerenler True, boş ya da sıfır olanlar ise False şeklinde değerlendirilir. Dizeler (list, tuple, set, dict) boş ise False, en az bir elemanı varsa True olarak döner.
Döngümüz ilerlerken istediğimiz bir durumda durdurabilmek için break komutunu kullanırız. Python break komutunu gördüğünde döngüyü durdurarak döngüden çıkar.
► "While" bağlacı genellikle, temel cümledeki eylem sırasında devam etmekte olan bir başka eylemi anlatmak için kullanılır. Bu nedenle, "while" bağlacının bağlı bulunduğu cümle Past Continuous, temel cümle ise Simple Past'dır. - While I was studying, he came in. (Ben ders çalışırken o geldi.)
When/While Arasındaki Fark Nedir? When/While arasındaki en büyük fark, bahsedilen eylemin süresidir. Zaman alan, belli bir sürede devam eden olaylarda while kullanırken; anlık, tek seferlik olaylarda when tercih ederiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri