Kullanıcı adı ve parola varsayılan olarak genellikle "admin" veya "user / admin"dir, ancak bu işe yaramazsa modeminizin üreticisine (veya kullanma kılavuzuna) veya internet servis sağlayıcısına danışabilirsiniz.
Çoğu kez varsayılan kullanıcı adı “admin”, parola “admin” veya “password” şeklindedir. İnternet servis sağlayıcının verdiği modemi kullanıyorsanız, genelde kullanıcı adı değişmiyor; şifre de ttnet, vodafone, superonline, türk telekom şeklinde basit şifreler oluyor.
Kısaca nasıl bağlanacağınız özetlemek gerekirse; tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazın, buradan çıkacak ilk sayfa size modem kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi isteyecektir. Eğer Turktelekom modemine sahipseniz genellike kullanıcı adı : Admin şifre: turktelekom.
Açılan modem arayüzündeki giriş sayfasına Kullanıcı Adı “admin” ve parola “admin” olarak yazılır (TURKNET'ten alınan modemlerde parola "turknet" olabilir) ve modem ara yüzüne giriş sağlanır.
Modeminizin arka tarafında bu kullanıcı ve şifre bulunabileceği gibi, yine cihazın kullanım klavuzunda da panel kullanıcı adı ve şifresi yer alıyor. Eğer her ikisinden de sonuç alamazsanız, modemin resmi web sayfasına girerek varsayılan kullanıcı adına ve şifreye erişebilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak. İnternet üzerinden kendi modeminizin kullanıcı adını ve şifresini bulabilirsiniz.
Modem veya Wi-Fi şifresi öğrenme için gereken veriler, cihazın altında bulunan bir çıkartmada yer alır. Bu çıkartmadan aşağıdaki bilgileri elde edebiliriz: Wi-Fi ağımızın adı / SSID'si ve şifresi.
Normalde ya modemin adına ya da modem ayarlarındaki genel bölümüne gitmek için Ayarlar seçeneğine tıklanır. SSID alanını ara. Bu kısım, “Ağ Adı”, “Kablosuz Ağ Adı”, “Modem Adı” veya benzer şekilde isimlendirilmiş de olabilir. SSID alanında mevcut ağ adı yazıyor olacak (örneğin; “TTNET”).
Adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazın ve tıklayın. Kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Kablosuz ağ ayarları Wi-Fi sekmesine tıklayın. Açılan sayfada yer alan güvenlik şifresi ya da ağ şifresi kısmından önceki şifreyi silerek kendiniz yeni Wi-Fi ismini yazabilirsiniz.
WiFi'a çift tıklayın ve ardından Kablosuz Özellikleri'ne tıklayın. Bağlantı ve Güvenlik, iki seçenek karşınıza çıkacak. Güvenlik'e gidin ve Karakterleri Göster kutucuğunu işaretleyin. Bağlı olduğunuz WiFi ağının veya modemin şifresi görünecektir.
1. Adım: İnternet tarayıcınızı açın. 3. Adım: Modemin IP'sine girdiğinizde sizi kullanıcı adı ve şifre ekran karışılayacak. Bu kullanıcı adı ve şifreler TTNET kullanıcısı iseniz genellikle; admin-ttnet şeklinde oluyor.
192.168.1.1 veya 192.168.2.1 IP adreslerini internet tarayıcınızın adres çubuğuna yazıp adrese gidin. Kullanıcı adı ve şifre kısmına admin yazarak giriş yapın. Eğer kabul etmezse kullanıcı adını admin, şifreyi ise ttnet olarak değiştirin. Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra şifrenizi kolayca değiştirebilirsiniz.
Modem şifresini değiştirmenin ilk yolu modemi sıfırlamaktır. Modem üzerinde ışıkların bulunduğu bir kutudur. Bu kutu üzerinde açma/kapama tuşu ve bu tuşun yanında bir de reset tuşu bulunmaktadır. Reset tuşuna birkaç saniye basılı tutarak modeminizi sıfırlayabilirsiniz.
Bilgisayar veya ağ üzerindeki işlemlere erişim yetkisi veren kimlik. User name.
Modeminizin kablosuz ağ adı kablosuz ağlarda görünmüyorsa modeminiz üzerindeki WLAN ışığını kontrol ediniz, eğer WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin kablosuz özelliği devre dışı demektir. Modeminizin kablosuz özelliğini aktif ederek kablosuz ağlarda modeminizin ismini görebilirsiniz.
Wifi şifresi en az 8 karakterden oluşmalı ve büyük, küçük harf, rakam ve sembollerle desteklenmelidir.
“TekŞifre” hesabınızı oluşturduğunuz cep telefonu numaranız ile TEKSIFRE (boşluk) T.C. Kimlik Numaranızı 6606'ya göndererek şifrenizi alabilirsiniz.
Modeme bağlı cihazları görme işlemleri:
Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Router arayüzüne giriş yaptıktan sonra "Ağ ayarı" bölümüne gelip, menüden "Kablosuz" üzerine tıklayın. Şimdi sayfayı biraz aşağı doğru kaydırın ve "Otomatik olarak şifre oluştur" yazısının yanındaki işareti kaldırın. Artık "Şifre" alanına kendi şifrenizi girebilirsiniz.
Ağ adı (SSID)
linksys, netgear, dlink, wireless veya 2wire gibi yaygın adları veya saptanmış adları kullanmayın. 2,4 GHz, 5 GHz veya 6 GHz bantlarınıza farklı adlar vermeyin. Tüm bantların adı aynı olmalıdır.
SSID, bağlanmış olduğunuz ya da bağlanmak istediğiniz kablosuz Wi-Fi ağının adıdır. Yani bildiğimiz modem adı. Yeni bir modem satın aldıysanız modemin üzerinde SSID ve şifre bilgilerini bulabilirsiniz. Çoktan bağlandıysanız bağlanmış olduğunuz modem adı, sizin kablosuz Wi-Fi ağınızın SSID bilgisidir.
Ağ adı ya da SSID (Service Set Identifier - Servis Takımı Tanımlayıcısı): Kablosuz ağı tanıtır. Ağdaki tüm kablosuz aygıtlar aynı SSID değerini kullanmak zorundadır. Bu muhtemelen en sık kullanılan yöntemdir.
ADSL Kullanıcı Adı Nedir? ADSL kullanıcı adı sahip olduğunuz internet bağlantısına girmek için ihtiyaç duyduğunuz bir bilgidir. Kablosuz internet bağlantısı şifre ile korunmadığında herkesin ulaşabileceği bir ağ olduğundan kendi internetinize girebilmek için bir kullanıcı adı ve şifre kombinasyonuna ihtiyacınız vardır.
Karşınıza modem ara yüzüne erişim için oturum şifre penceresi çıkacaktır. Fabrika ayarları olarak modem ara yüz; Kullanıcı adı : admin Şifre : turktelekom olarak girin ve Tamam butonuna basın. bu ekran üzerinde İleri butonuna tıklayarak adım adım internet ve kablosuz ağ kurulumunu yapın.
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri