Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Modem arayüzündeki menüden öncelikle “Kablosuz ayarları”'na girin. Bu menünün altında kablosuz durumu adında bir alt menü göreceksiniz. Kablosuz durumu, modeminizin kablosuz ağına bağlanan cihazların MAC adreslerini gösterir. Bu adreslerin her biri, bir cihazı temsil eder.
Fing 1 numaralı Ağ Tarayıcısıdır: Dünya çapındaki modem üreticileri ve antivirüs şirketleri tarafından da kullanılan patentli teknolojimiz sayesinde WiFi ağınıza bağlı tüm cihazları keşfeder ve tespit eder.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
İnternet bankacılığı, alışveriş siteleri ve e-devlet sistemi gibi kişisel verilerinizi yoğun olarak kullandığınız sitelere ortak wi-fi ile bağlanmanız, siber suçlara davetiye çıkarabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için söz konusu sitelere ortak wi-fi üzerinden giriş yapmamanız en güvenli olanıdır.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
genelde 10 ile sınırlandırılmıştır kablosuz kullanıcı sayısı. MIMO olmayan kablosuz cihazlarda 10 kullanıcıdan sonrası sorun yaşatır. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ( veri alışverişi ) 5 kullanıcı bile sorun çıkartabilir. MIMO olmayan kablosuz cihazlarda 10 kullanıcıdan sonrası sorun yaşatır.
Hayır görmez. Bazı routerlar bu özelliği sunuyor @toyota-yaris1 tenda w306r router ile girilen siteler izlenebilir yada sniffing programları ile ağ trafiği kontrol edilebilir.
Modem arayüzü, modemin kurulumunun ve gerekli ayarlamalarının yapıldığı ve bağlantıların kişiselleştirildiği alandır. Bu alanda işlem yapabilmek için IP adresi, kullanıcı ismi ile şifre gerekse de farklı modemlerin marka ve modellerine göre bu bilgiler değişiklik gösterebilir.
İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak. İnternet üzerinden kendi modeminizin kullanıcı adını ve şifresini bulabilirsiniz.
Wi-Fi misafir ağı, ev ya da işyerlerindeki ana kablosuz ağdan ayrı çalışan bir ağdır. Temelde, konukların veya misafirlerin internete erişimini sağlamak için oluşturulur. Ayrıca ana ağınızın güvenliğini sağlar ve misafirlerin ana ağınıza doğrudan erişmesini engeller.
1.Windows işletim sistemli bilgisayarınızın “Çalıştır” ekranına “cmd” komutunu girmelisiniz. Ardından açılan sayfaya “ipconfig” yazıp aratmalısınız. Aramanız sonucunda “Ağ Geçidi/Default Gateway” olarak gördüğünüz satırdaki sayılar modeminizin IP adresini gösterir.
Açılımı Wireless Local Area Network olan WLAN Türkçede Kablosuz Yerel Ağ olarak tanımlanmaktadır. Kablolu bağlantı yerine yüksek frekanslı radyo dalgaları kullanır. Böylece kablolara ihtiyaç duymadan güvenli bir internet bağlantısı sağlar.
Bu bağlamda menziller değişmekle beraber 100 metre, 200 metre Wi-Fi adaptör seçenekleri mevcuttur. Markaların birbirinden farklı özellik gösteren ürünlerinin içerisinde kullanımınıza ve ihtiyacınıza yönelik olan bir model mutlaka bulunur.
Genel olarak, 3-3,5 metre kullanılmasını önermekte birlikte ofis ve kapalı ortamlar için max 5 metre konumlandırılmasını öngörülür. Örneğin kapalı alan yada ofis ortamındaki tipik kablosuz bant genişliği kapasitesi için AP'lerin yaklaşık olarak 10-15 metre yerleştirilmesini önerilir.
En iyi kanallar ise 1 6 ve 11 dir. Çünkü bant genişlikleri en iyi olan bu kanallar. Önemli olan kanalın boş yada dolu olması değil diğer ap lerle çakışmamasıdır.
“Wi-Fi ve Ağ” bölümüne girin. Bağlı olduğunuz Wi-Fi ağının adına dokunun ve ağ ayrıntılarını gösterin. “Paylaş” veya “Paylaşım” gibi bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayarak Wi-Fi şifresini QR kodu olarak paylaşabilirsiniz.
'İZİNLİ KULLANMAK CAİZDİR'
İlahiyatçı Prof. Dr. Süleyman Uludağ, komşudan izin alınarak internet kullanımının caiz olduğunu ifaderek "Komşunun internet ağını izinsiz kullanmak, komşunun elektrik ve suyunu izinsiz kullanmak gibidir. Bu durum hem devletten hem de komşudan çalmaktır ve caiz değildir.
Servis sağlayıcı ile yapılan sözleşme gereği, ortak internet kullanımı suç teşkil etmektedir. Sözleşmede de belirtildiği gibi, internet hizmeti, bireysel kullanım amacıyla sağlanıyor. İnternet hizmetini komşusuyla paylaşan kullanıcı, yeniden dağıtım sağladığı için gelir elde etmiş kabul ediliyor.
Herkese açık Wi-Fi aracılığıyla gönderilen veriler, kolayca ele geçirilebilir durumda bulunuyor. Bu nedenle, mobil cihaz ve dizüstü bilgisayarı ile bu ağlara bağlanmayı tercih eden kullanıcıların çoğu, kişisel bilgilerini, dijital kimliklerini ve hatta maddi güvenliklerini tehlikeye atıyor.
5651 Sayılı Kanun'a tam uygun olarak hareket edebilmek için en güvenli yöntem ağa bağlanacak kullanıcının cep telefonuna bir şifre gönderilerek gönderilen numaranın kayıt altına alınmasıdır. Bu sayede hat sahibinin TC Kimlik Numarası'na da gerekli durumlarda ulaşılabilir ve yasal takip yapılabilir.
Herkese Açık Wi-Fi Riskleri
Ücretsiz Wi-Fi güvenliği konusundaki en büyük tehdit bilgisayar korsanının kendisini sizinle bağlantı noktası arasında konumlandırabilme yeteneğidir. Böylece doğrudan erişim noktasıyla iletişim kurmak yerine bilgilerinizi onları bir başka yere ileten bilgisayar korsanına göndermiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri