Engeller Şehirlerde radyo sinyallerinin önündeki ana engel binalardır. Ana duvarların (beton + güçlendirme), sac levhaların, duvarlardaki sıva, çelik çerçevelerin varlığı radyo sinyalinin kalitesini etkiler ve Wi-Fi cihazlarının çalışmasını önemli ölçüde bozabilir.
Alçı, yapısal olarak aynı kalınlıktaki tuğladan daha fazla kablosuz sinyalleri engellemektedir. Çevredeki sinyallerin evimize girmesini veya evimizdeki kablosuz sinyallerin dışarı çıkmasını engellemek isteyebilirsiniz.
Wi-Fi sinyallerini engelleyen kaynaklar arasında; tuğla duvarlar, büyük metal cisimler, kullanımda olan mikrodalga fırın ve kablosuz telefonlar ilk sıralarda gelirler. Birçok engel, zemin ve bel seviyesi yüksekliğinde olduğu için, bazen yönlendiricinin yüksekliğini artırmak sinyal seviyesini artırma yönünde etki yapar.
Wi-Fi sinyal gücü, bağlantı kalitesini belirleyen son derece önemli bir faktördür. Wi-Fi sinyalini yeterince iyi yakalayamama sorunundan muzdarip olabilirsiniz. Bu sinyal; altyapıya, modemin konumuna ve hatta internet sağlayıcıyla aranızda duvar olup olmadığına göre değişiklik gösterir.
Anten açısı: Router antenleri yanlış açıya sahipse sinyal kalitesi düşer. Anten açısı doğru şekilde ayarlanarak sinyal kalitesi artırılabilir. Firmware ve driver güncellemesi: Router'in firmware ve driver'lerı güncel olmadığında sinyal kalitesi düşer. Bu nedenle, düzenli olarak güncelleme yapılması gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Internet veri hızını arttıran modem hız arttırıcı cihazlar network aksesuarlarından seçilir. Modem hız arttırıcı cihaz maksimum 30 - 35 metreye kadar sinyal desteği sağlar. Cihazınızı mümkün olduğu kadar orta noktaya alarak duvara yakın konumlandırmamalısınız.
Wifi Jammer: Kablosuz ağları veya Wi-Fi bağlantılarını etkisiz hale getirmek için kullanılır. Bluetooth Jammer: Bluetooth cihazlarına bağlantıyı kesmek için kullanılır. Mobil Jammer: Mobil telefon sinyallerini engellemek veya zayıflatmak için kullanılır.
Örneğin, rafın üstünde veya duvara monte edilebilir bir modem için duvar üzerinde yüksek bölgeler tercih edilebilir. Bu sayede, modem sinyalleri evin her köşesine daha kolay ve engelsiz ulaşabilir. Ayrıca, yüksek konumlandırma yerde bulunan eşyalardan kaynaklanabilecek sinyal bozulmalarını da azaltacaktır.
Wi-Fi sinyallleri elektromanyetik dalgalarla duvarlardan geçebiliyor.
Telefonunuzdaki yanlış ağ ayarları veya hatalı parolalar, Wi-Fi'ye bağlanma sorunlarına neden olabilir. Wi-Fi parolasını yanlış girme veya yanlış ağ türünü seçme gibi basit hatalar, bağlantı sorunlarına neden olabilir. Bunun yanı sıra, yanlış konfigüre edilmiş gelişmiş ağ ayarları da soruna yol açabilir.
Sinyal boğucu (Sinyal karıştırıcı, Sinyal bozucu, jammer), bir alıcı-vericı sistemde aradaki iletişim ortamını bozmaya yarayan alete denir.
Yüksek Wi-Fi hızı elde etmek için modeminizi yeniden başlatabilir ve tekrar Wi-Fi ağına bağlanabilirsiniz. Çevrenizde Wi-Fi ağınızı kullanan kişilerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Parola koruması uygulayarak, verilerinizin yetkiniz dışında kullanılmasına engel olabilirsiniz.
Başlat'a sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Ağ ve İnternet'i seçin. Wi-Fi/Durum'u seçin ve Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir'e tıklayın. Kablosuz Ağ Bağlantısı'na sağ tıklayın ve Etkinleştir öğesini seçin.
Kullanıma uygun ortamlarda ortalama düzeydeki bir wifi güçlendirici ile yaklaşık 100 ile 300 metreye kadar olan uzaklıklardan bağlantı sağlanabilmektedir.
Hiziniz elbetteki aletin destekledigi Mbps hizina gore degisecektir (150-300-600 gibi). Modeme gelen hiziniz 50mbit olsun. Hiziniz yaklasik 15-25mbit arasi kadar dusecektir.
Wifi Güçlendirici Nedir? Wifi ağlarının kapsama alanını genişletmek için bir WiFi güçlendirici kullanılır. Mevcut WiFi sinyalini yükselterek, ardından bu yükseltilmiş sinyali cihazlara ileterek çalışır. Wifi güçlendirici ile cihazların internete giriş hızını da 2 katını çıkarmak mümkündür.
WiFi Güçlendirici Sıkça Sorulan Sorular
%6 indirimle TP-Link RE650 2600 Mbps Wifi Güçlendirici 2.099 TL'ye, %5 indirimle Zyxel WRE2206 300 Mbps Wifi Güçlendirici 329 TL'ye, %7 indirimle Tenda A18 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 683 TL'ye, %7 indirimle Tenda A23 1200 Mbps WiFi Güçlendirici 875 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Akıllı bir telefonun bağlandığı Wifinin kaç GHz olduğunu anlamak için ilk olarak telefondan “Ayarlar > Wi-Fi (Kablosuz Ağ)” seçeneği seçilmelidir. Burada açılan ekrandan “ağ özellikleri” seçilmelidir. Android akıllı telefonlarda genellikle bu ayar dişli simgesi ile gösterilmektedir.
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanında kablosuz ağ simgesini tıklayın. Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası sinyal gücü ölçeri temsil eder; ne kadar çok çubuk yanarsa sinyal gücü de o kadar güçlü olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri