Hem modem hem de bilgisayar üzerinden geçmiş aktiviteleri kontrol etmek mümkündür. Tabii modem üzerinden tüm cihazlar için kontrol sağlarken, bilgisayar üzerinden sadece o bilgisayara ait geçmiş hakkında kontrol sağlayabilirsiniz. Yani çoklu erişim için modem üzerinden hareket etmek daha doğrudur.
Eğer bahsettiğin durum tarayıcı vb. yazılımlar dışında ağ üzerinden gizlilik ise, "Modem" olarak belirtmenden bunu anladım. Tam olarak soruna yönelik cevap: Evet, bazı modemler bağlantı geçmişi kaydı özelliğine sahiptir.
Hangi sitelere girdiğini DNS adresi değiştirmediysen ve modem DNS kayıtlarını kaydediyorsa görebilir. Hangi IP adreslerine ve portlara bağlandığını modem kaydediyorsa görebilir. HTTPS kullanan sitelerdeki içeriği göremezler. Standart HTTP kullanan sitelerde modem kaydedebiliyorsa içerik görülebilir.
Hocam VPN temel kullanım amaçlarından birisi de zaten anonim gezinmedir. Modem geçmişinde gözükmez.
İlgili 39 soru bulundu
Modem geçmişini silemezsiniz ve göremezsiniz.
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Cinsel suç veya terör suçu olmadığı sürece soruşturman olumsuz gelmez. İnternet geçmişine adli soruşturma kapsamında gerekli izinler alınmadıkça bakılamaz.
Evet görebilir. Hatta hattın yasal sahibi isterse o bile görebilir.
VPN, verilerinizi şifreler ve IP adresinizi gizler.
Biri hareketlerinizi gözetlemek isterse gerçek veriler yerine saçma kodlar görecektir. Bu da halka açık bir Wi-Fi'a bağlıyken bile her VPN kullandığınızda internetteki hareketlerinizi, hassas bilgilerinizi ve gizliliğinizi güvende tutar.
Wi-Fi ile takip
Teoride hareketleriniz Wi-Fi kullanılarak da takip edilebilir: Herkese açık bir ağa bağlandığınızda ağ, sizinle ve kullandığınız cihazla ilgili belirli bilgiler edinir.
Google Hesabınızı yönetin'i açın. Veriler ve gizlilik seçeneğine dokunun. "Geçmiş ayarları" bölümünün altında Web ve Uygulama Etkinliği'ne dokunun. Web ve Uygulama Etkinliği'ni açın veya kapatın.
Gelişmiş > Wi-Fi > Wi-Fi MAC Filtresi bölümüne gidin. Wi-Fi MAC Filtresi seçeneğini etkinleştirin. Mobile WiFi cihazını engellenenler listesi moduna (Listedeki cihazların erişimini Engelle) veya güvenilenler listesi moduna (Listedeki cihazların erişimine İzin ver) geçirin.
Veri saklama: Ücretsiz VPN'ler, tarama geçmişiniz ve bağlantı verileriniz de dahil olmak üzere, yetkililerle paylaşılabilecek veya başka amaçlarla kullanılabilecek çevrimiçi etkinliklerinizin kayıtlarını tutabilir.
Modeme reset atarsak IP'lerde silinir mi? Evet.
Modem geçmişi diye bir şey yok. İstersen tarayıcında ki geçmişi silebilirsin.
“İnternette ortaya koyduğunuz bütün görüşler, girdiğiniz bütün tartışmalar, ziyaret ettiğiniz bütün siteler hiçbir yerde olmadığı kadar kayıt altındadır. Genel anlamda diğer kayıt altına almalarda belli bir ölçü vardır ama internette hiçbir ölçü yoktur. Bu kayıt altındalık size zarar getirebilir.
Hatta uçak modundayken bile WiFi üzerinden konuşma yapabilirsiniz. Ek bir ücret ödemeden HD+ kalitesi ve WiFi arama üzerinden kesintisiz görüşmeler yapmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli. HD+ Görüşme ve WiFi Arama teknolojisinden aşağıda belirtilen cihazlarla faydalanabilirsiniz.
Abonenin talebi doğrultusunda kullanabileceği, uygunsuz içerik ve zararlı sitelerden koruma amaçlı olarak sunulan ücretsiz bir hizmettir. İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmetini alabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştirebilir, dilediğinizde ise isterseniz bu hizmetten vazgeçebilirsiniz.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Görüldüğü gibi anılan yönetmelikle getirilen sınırlama nedeniyle erişim sağlayıcılar IP kayıtlarını da kapsayan trafik bilgilerini 1 yıl muhafaza etmekte, suç tarihinden itibaren 1 yıldan fazla süre geçmişse bu bilgileri verme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Örneğin, bir polis, bir kişinin kimlik bilgilerini, adresini, telefon numarasını, doğum tarihini ve suç geçmişini kamuya açık kayıtlardan öğrenebilir. Bir polis, bir kişinin adli geçmişini, sabıka kaydını ve hakkında açılmış olan davaları da öğrenebilir.
Hat sahibi internet geçmişini göremez. Hat sahibi, faturayı ödeyen kişidir. Ancak, faturayı ödeyen kişi, internet bağlantısını kullanan kişi olmayabilir. Bu nedenle, hat sahibinin internet geçmişini görme yetkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri