Proxy'ler ağ kısıtlamalarını aşmanıza ve engellenen web sitelerine erişmenize olanak tanır. Ayrıca, internet trafiğini farklı bir IP adresi üzerinden yönlendirmenize olanak tanıyarak internet bağlantınızı özelleştirmede esneklik sağlarlar.
“İnternet Özellikleri” uygulamasında sağ alt kısımda bulunan “Yerel Ağ Ayarları” butonuna basın. “Ara Sunucu” bölümünde bulunan “Yerel ağınız için bir proxy sunucusu kullanın” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin. “Adres” kısmına proxy adresinizi yazarak “tamam” deyin.
Proxy, sizin ve kullandığınız internet arasında bir aracı vazifesi görüyor. Bu durum “Proxy ne işe yarar?” sorusunu akla getiriyor. Proxy; görüntülenen web sitesine doğrudan değil, bir ara sunucu ile ulaşılmasını sağlıyor. Bu dolaylı ulaşım, internet ortamındaki güvenlik için önemli bir adım.
Internet' e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak; size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, Internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.
İnternete bağlanmak için proxy sunucu kullandığınızda, proxy sunucu ayrıntılarını belirtmeniz gerekir. Ağ Proxy Ayarları penceresi, otomatik yapılandırma ayarları, proxy ayarları ve proxy sunucu kimlik doğrulaması ayarlarını girmenizi sağlar.
İlgili 20 soru bulundu
ADIM 1: Google Chrome açınız, sağ üst köşede görülen üç noktaya tıklayınız, açılan pencerede Ayarlar kısmını tıklayınız. ADIM 2: Ayarlar sayfasının alt kısmında bulunan Gelişmiş seçeneğini tıklayınız. ADIM 3: Gelişmiş sayfasının alt kısmında bulunan Proxy ayarlarını aç tıklayınız.
Proxy, isteğinizi hedef web sitesine iletir, bilgileri indirir ve size geri iletir. Proxy sunucuları, IP adreslerini bu şekilde maskeleyerek kullanıcıların içerik kısıtlamalarını atlamasını ve izlenmeyi önlemesini sağlar. Kullanıcılar, coğrafi olarak kısıtlanmış içeriği görüntüleyebilirler.
Proxy aracılığıyla bağlanmanız, WhatsApp'ın sağladığı yüksek gizlilik ve güvenlik seviyesini azaltmaz. Kişisel mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam eder. Bu sayede mesajlarınız iletişim kurduğunuz kişi ile sizin aranızda kalır ve proxy sunucuları, WhatsApp ve Meta dahil başka hiç kimseye görünmez.
Yasalar açıktır. Ayrıca teknik olarak vekil sunucu filtrelenmeside mümkündür.İp ler izlenebilir, takip edilebilir, yollanan bütün şifresiz paketleriniz herkes tarafından okunabilir. 1. TCK da proxy kulanımını suç sayan herhangi bir madde yoktur.
İnternet hızını yavaşlatabilir
Birçok kullanıcı aynı anda bir proxy sunucusuna bağlanırsa, sunucuyu yavaşlatabilir. Ayrıca, proxy'ler trafiğinizi doğrudan internetteki web sunucularına gitmek yerine bir aracı aracılığıyla yönlendirdiği için, bu ekstra adım da yavaşlamalara sebep olur.
Ev proxy'si
Bu, belirli bir fiziksel cihaza IP adresi atayan ve internet trafiğini bu cihaz üzerinden yönlendiren proxy türüdür. Bunlar genellikle güvenli olarak görülür.
Proxy sunucum açık mı yoksa kapalı mı olmalı? IP'nizi değiştirmek ve anonim bir proxy sunucusu kullanmak istiyorsanız sunucunuzu açık tutmak en iyisidir.
Proxy sunucuları sayesinde IP adresiniz görünmez ve böylece gizliliğiniz korunmuş olur. Proxy kullanmak, internet kullandığınız bölgeden, internet sağlayıcınızdan ya da herhangi bir başka sebepten kaynaklanan içerik erişim kısıtlamalarını aşmanıza yardımcı olur.
Android cihazınızda proxy ayarlarını kapatmak için aşağıdaki basit adımları izleyin. İlk olarak, 'Ayarlar' uygulamasını açın ve 'Wi-Fi' ya da 'Ağ ve İnternet' bölümüne gidin. Ardından, bağlı ağa dokunun ve 'Ağı Değiştir' veya 'Ağ Ayarları'nı seçin. Proxy ayarlarına ilerleyin ve 'Yok' ya da 'Otomatik Algıla'yı seçin.
Temel farklar: proxy ve VPN
Kuruluşlar için sanal özel ağ (VPN) hizmeti, bir proxy sunucusundan daha geniş uygulamalara ve yeteneklere sahiptir, çünkü VPN'de şifreleme vardır. Çoğu kuruluş hem VPN hem de proxy sunucusu yerine yalnızca bir VPN kullanmayı tercih eder.
Elit Proxy'ler, web trafiğini koruma konusunda ve IP adreslerini gizlemede son derece yeteneklidir. Sunucular arasında, stabil, güvenilir ve hızlı bir iletişim olanağı sunar. Deneme süreleri dışında ücretsiz bir kullanımı yoktur.
İnternet üzerindeki istenilen bir veriye ulaşmak için Chrome, Firefox v.b. İnternet tarayıcılarına eklenti olarak da kurulabilen VPN veya Proxy servisleri ücretli veya ücretsiz olabilirler.
Proxy, tarayıcı ve sunucu arasında konumlanarak tarayıcınızdan gelen istekleri onaylar. Sunucuya İnternet sitesine bağlanma isteğinizi iletir. Özellikle ülkemizde girişi yasaklanan web sitelerine erişebilmek için 2008 yılından sonra sıkça kullanılmaya başlanmıştır.
Proxy kelimesinin Türkçe'deki anlamı vekil sunucu olarak geçmektedir.
Başlat menüsüne sağ tıklayınız. Ayarları seçiniz. Açılan menüden Ağ ve Internet ayarlarını seçiniz. Sol tarafta bulunan menüden Proxy/ Ara sunucu seçeneğini seçiniz ve ara sunucu kullan seçeneğini kapatınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri