WİLKİNSON nedir ve ne için kullanılır? WİLKİNSON, kahverengi renkli homojen bir pomat olup, 100 gram pomat içeren alüminyum tüplerde bulunmaktadır. WİLKİNSON lokal antiseptik, antipruritik ve antiparaziter etkisinden dolayı uyuz hastalığı (scabies) tedavisinde kullanılır.
Tedavi sonrasında; kullanılan ilacın irritasyonuna veya ölü parazitin kalıntılarının yol açtığı hipersensitiviteye bağlı olarak, kaşıntı bir kaç gün daha devam etmektedir. Bu unutulmamalıdır. kaşıntının devam etmesi hastalığın devam ettiği anlamına gelmemelidir.
Uyuz Tedavisi
Lindan %1'lik losyon, boyundan aşağıya tüm vücuda sürülür. 8 saat sonra yıkanılır.
Permetrin, belirtildiği şekilde kullanıldığında güvenli ve etkili olup uyuz akarlarını ve yumurtalarını öldürür, uyuz tedavisi için ilk tercih edilen ilaçtır.
Pomad Campre büyükbaş, küçükbaş, atlar, kediler ve köpeklerde deri bakımında harici ve topik kullanım için geliştirilmiş tedaviye yardımcı deri bakım kremidir. İçerisinde bulunan kafur bitkisin terpenoid yapısıyla, hayvanların eklem ve kas ağrılarının giderilmesine katkı sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
WİLKİNSON, hekim tarafından başka şekilde önerilmedikçe, hasta yıkanıp keselendikten sonra 3 gün süre ile her gün boyundan aşağı, hasta olmayan bölgelerde dahil olmak üzere ince bir tabaka halinde bütün vücuda ovularak sürülür. Süre sonunda hasta yıkanmalı ve yüksek ısıda yıkanmış giyecekler giydirilmelidir.
Pomat kalıntısı günde bir kez ılık su ile tamamen yıkanır ve sonra pomat ince bir tabaka halinde tekrar uygulanır. Uyarılar: Mutlaka her emzirmeden önce meme başları silinmelidir. Sağlıklı günler dileriz....
Uyuz tedavisinde en sık kullanılan tedaviler permetrin içeren kremlerdir. Bunun yanında kükürt ve benzil benzoat içeren kremler de kullanılmaktadır.
Uyuzun kızarıklığı ve kaşıntısı, tedavi başarılı olsa ve tüm akarlar ve yumurtalar öldürülmüş olsa bile, tedaviden sonra birkaç hafta ila bir ay sürebilir. Sağlık uzmanınız, şiddetliyse kaşıntıyı hafifletmek için ek ilaçlar yazabilir.
Permetrin: Bu ilaç, uyuzun neden olduğu semptomları azaltmak ve enfeksiyonu öldürmek için topikal olarak uygulanır. İvermektin: Bu ilaç genellikle ağızdan alınır ve daha şiddetli uyuz vakalarında kullanılır. Benzil benzoat: Bu ilaç uyuz tünellerindeki akarlara etki eder ve uyuzun semptomlarını azaltır.
Uzmanlar, semptomları baskılayıcı uyuz kremi ve hijyeni sağlamak için temizleyici losyonlar önerebilmektedir. Bununla birlikte hastalığın semptomlarını azaltmak ve kısa sürede iyileşmek amacıyla evde bitkisel tedavi yöntemleri de uygulanabilir. Uyuzda sirke tedavisi en sık uygulanan bitkisel tedavi yöntemidir.
İlaçlar 1 hafta veya doktorunuzun önerdiği gün sayısı sonrası mutlaka tekrarlanmalıdır. Bunun nedeni yumurta halindeki uyuz akarları ilaçtan etkilenmezler. Eğer 2. Uygulama yapılmaz ise yumurtadan çıkan larvalar tekrardan enfeksiyona neden olur.
Bu hastalıklar özellikle yaşlılar ve çocuklarda çok görülür." dedi. Uyuz hastalığının daha çok soğuk havaların yaşandığı kış döneminde görüldüğü, kışın soğuktan korunmak için çok fazla giyildiğini ve bunun da terleme fonksiyonlarını bozduğunu söyleyen Özçelik, "Soğuktan korunmak için bir çok şey giyiyoruz.
WİLKİNSON, hekim tarafından başka şekilde önerilmedikçe, hasta yıkanıp keselendikten sonra 3 gün süre ile her gün boyundan aşağı, hasta olmayan bölgelerde dahil olmak üzere ince bir tabaka halinde bütün vücuda ovularak sürülür. Süre sonunda hasta yıkanmalı ve yüksek ısıda yıkanmış giyecekler giydirilmelidir.
UYUZ TEDAVİSİ
Bu ilaçlar banyo yaptıktan sonra deriye uygulanır ve 8-12 saat kadar vücutta kalması sağlanır. Tekrar yıkandıktan sonra temiz kıyafetler giyilir. Genellikle bir kez yapılan uygulama tedavi için yeterli olmamakta aynı tedavinin tekrar edilmesi gerekmektedir.
Bazı durumlarda uyuz tedavisi için hap reçete edilebilir. Kullanılan ilaca bağlı olarak tedavi üç güne kadar sürer. Uyuz tedavisinde kullanılan ilaçlar uyuz akarlarını ve yumurtaları hemen öldürerek etkisiz hale getirse bile, hissedilen kaşıntıyı hemen gideremezler.
İki ve dört hafta sonra iyileşme görülüp görülmediği veya ciltte parazitler tarafından yeni tüneller açılıp açılmadığı hekim tarafından kontrol edilmelidir. Başarılı kullanım sonrası parazitlerin bertaraf edilmesinden sonra dahi kaşıntılar genellikle birkaç gün hatta hafta sürebilir.
Sirke, uyuz parazitlerinin cildin yüzeyinde ve yüzey altında bulunduğu yerlere nüfuz edebilir ve parazitleri öldürür. Sirke kullanarak evde uyuz tedavisi yapmak için, bir bardak sirkeyi bir kaba dökün ve aynı miktarda su ile karıştırın. Karışımı temiz bir bezle etkilenen bölgeye uygulayın.
Bu nedenle, özellikle uyuz salgını dönemlerinde tanı sürecinde akar ve akar yumurtası aranmadan tedaviye başlanır. Uyuz akarları insan vücudunda 1-2 aya kadar canlı kalabilse de insan vücudu dışındaki yerlerde 48 ila 72 saat içinde ölür.
Uyuz hastalığından korunmanın en önemli yolu uyuz hastası ile cilt temasında bulunmamaktır. Uyuz hastasının kıyafetleri, nevresim takımı kaynatılmadan, sterilize edilmeden kullanılmamalıdır. Uyuz akarının bulunduğu düşünülen yerlerde çamaşır suyu ve yine kaynar su ile temizlenmelidir.
Deri yüzeyinde çiftleştikten sonra, erkek akar ölür ve dişi, dört ila altı hafta boyunca yumurta bıraktığı derinin altına gömülür.
Ciltte reaksiyona neden olan bu durum, şiddetli kaşıntıya yol açar. Tedavi edilmediğinde ise ciltte döküntü, yara ve farklı enfeksiyonların oluşmasına neden olur. Bıraktığı yumurtalar ile çoğalan akarlar, insan vücudu dışında 1 ile 2 gün kadar hayatta kalabilir.
Uyuzlu kıyafetlerin temizlenmesi için öncelikle yüksek sıcaklıkta (60°C ve üzeri) yıkama yapılmalı ve ardından kıyafetler güneşte kurutulmalıdır. Ayrıca, uyuzlu kıyafetlerin temizlik öncesi ayrı bir torbaya konması ve temas ettiği diğer kıyafetlerden ayrı tutulması da önemlidir.
Kullanım Şekli:
Her emzirmeden birkaç saat önce ve hemen sonrasında meme ucu ve çevresine ince bir tabaka halinde uygulanır. Emzirmeden önce meme başlarındaki pomat su ile silinmelidir. Pomat kalıntısı günde bir kez ılık su ile tamamen yıkanır ve sonra pomat ince bir tabaka halinde tekrar uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri