“Will” basit gelecek zamanda kullanılan yardımcı fiildir ve Türkçe'de gelecek zaman eki olan “-ecek, -acak” anlamını verir. “Will” yardımcı fiilinden sonra öznemiz ne olursa olsun fiilin 1. Hali (yalın hali) kullanılır; yani “will” özneye göre çekimlenmez.
Will olumlu ve olumsuz cümlelerde özneden hemen sonra gelir. Soru cümlelerinde ise en başta ya da 5N1K'dan hemen sonra gelir.
Will ile kurulacak bir cümleyi olumsuz hale getirmek istiyorsanız, özneden sonra gelen ''will'' e not eki getirmeli ve ardından cümlenin yalın halini kullanmalısınız. Ancak tıpkı olumlu cümlede olduğu gibi olumsuz cümlede de kısaltma yapma imkânınız olup; will not yerine kısaca won't diyebilirsiniz.
Will, gelecek zaman kipiyle anlatılan durumlarda kullanılır. Gelecekle ilgili ifadelerde will'e başvururuz. Ani, kendiliğinden gelişen karar ve eylemlerde de bu yardımcı fiili kullanırız.
İngilizce Gelecek Zaman: Will Nasıl Kullanılır? İngilizce gelecek zamanda “will” yapısı, gözleme dayalı olmayan tahminlerde, ani verilen kararlarda, tekliflerde kullanılır. “Will” + (cümle olumsuzsa “not”) + fiil kökü yapısıyla kolaylıkla gelecek zaman cümlesi kurabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Future Tense için SVO (Subject-Verb-Object / Özne-Fiil-Nesne) kuralı geçerlidir. O halde “will” ile olumlu cümle kurmak için önce özne ardından will ve fiil kullanılır. Olumsuz cümlelerde ise “will” yerine “will not” veya “won't” kullanılır ve cümle dizilimi aynı kalır. Soru sormak için özne ve “will” yer değiştirir.
Future Continuous Tense ile cümle yapmak için özneden sonra “will” ve “be” yardımcı fiilleri eklenir, ardından kullanılacak olan fiilin “-ing” eki almış hali kullanılır. They will be sleeping. (Onlar uyuyor olacaklar.)
Future Continuous Tense Cümle Yapısı
Future continuous tense ile olumlu cümle kurarken yardımcı fiil olarak “will” kullanırız ve ardından ''be'' ekleriz. Ana fiilin sonuna da “-ing” takısı getirilir.
“Will” basit gelecek zamanda kullanılan yardımcı fiildir ve Türkçe'de gelecek zaman eki olan “-ecek, -acak” anlamını verir. “Will” yardımcı fiilinden sonra öznemiz ne olursa olsun fiilin 1. Hali (yalın hali) kullanılır; yani “will” özneye göre çekimlenmez.
İngilizcede would kip belirteci, geçmiş zamanda will kip belirtecinin yerine kullanılmaktadır. Birden fazla anlama sahip olsa da temelinde will'in geçmiş zamanı olarak tanımlanabilir. Öte yandan kibarca ifade edilen rica ve istek soru cümlelerinde de would ile başlayan cümle yapıları görülmektedir.
Olumlu cümlelerde ''will'' yardımcı fiili kullanılırken ''Özne + will + fiilin yalın hali'' formülü kullanılır.
“Will” kelimesi İngilizcede future tense denilen gelecek zamanda kullanılan bir yardımcı fiildir. Türkçedeki -ecek, -acak eklerine tekabül eder. Cümle kalıplarını oluştururken: Özne + will + fiil şeklinde bir formül kullanılabilir.
“Future” tenselerde ise mantık aynı, nesneyi özne yaptıktan sonra will/going to + be ekleyip fiilin üçüncü hali ile bitiriyoruz.
Will ve Be Going To gelecek zamandan bahsederken kullanılır. Genelde will kullanılırken geleceğe dair konuşma anında verilen kararlardan bahsedilirken, be going to kullanılırken geleceğe dair konuşma anından önce planlanmış olan kararlardan/olaylardan bahsedilir.
Will kelimesi, olay anındaki kararlar için kullanılıyor. Going to ise, önceden planlanmış ve gelecekte gerçekleşmesine karar verilmiş durumları kapsıyor. Gelecek ve şimdiki zaman eylemlerini anlatmak için kullanılan iki kelimedir.
“Will” yapısı tüm öznelerde olumlu, olumsuz ve soru cümleleri ile kurulabilir. “Shall” yapısı ise birinci tekil (I) ve birinci çoğul şahıslarının (we) olumlu ve olumsuz cümlelerinde kullanılabilir Ancak “shall” yapısı gelecek zaman soru cümlelerinde kullanılmaz.
Gelecekte belli zamandan önce bitmiş olan bir işin “devamlılığını” ifade etmektedir. Gelecekte -miş'li Bitmiş zamanda cümle kurarken “will” yapısından sonra “have been” ve söz konusu fiilin “gerund” hali (Ving) getirilir.
İngilizcede geniş zaman kullanarak olumlu bir cümle kurarken Subject + Verb + Object / Özne + Yüklem + Nesne formülü kullanılır ve aşağıdaki kurallara dikkat edilir. I, You, We, They öznelerinde fiil hiçbir ek almaz. He, She, It yani 3.tekil öznelerinde fiile '-s' takısı gelir.
Gelecekte Bitmiş zamanda cümle kurarken “will” yapısından sonra “have” ve söz konusu fiilin “past participle” hali (V3) getirilir. Cümleler olumlu, olumsuz ve soru halde yazılabilir. Gelecekte Bitmiş zamanda ifade edilen bir cümle etken (active), edilgen (passive) veya ettirgen (causative) olabilir.
-İng şimdiki zaman, -ed ise geçmiş zaman cümlelerinde kullanılır. İngilizcede - ed eki almayan fiillere Irregular Verbs yani düzensiz fiiller. Şimdiki zaman cümlelerinde ise fiillerin tamamı -ing eki alır. -İng eki getirilmeyen fiillerin yer aldığı cümleler ise şimdiki zaman değil geniş zaman cümlesidir.
'Will' İngilizcede Future Tense konusundan aşina olduğunuz bir kelime ve gelecek zaman belirtmek amacıyla kullanılan yardımcı bir fiil. Genel olarak -ecek, -acak anlamına geliyor. Özne + Yardımcı Fiil + Fiil formülüne göre oluşturulan cümle kalıplarına sahip.
I will not (won't) go to cinema, Sinemaya gitmeyeceğim, I won't sleep -Uyumayacağım You Won't run -Koşmayacaksın, He Won't go to school- okula gitmeyecek şeklinde cümleler olumsuz hale getirilebilmektedir.
İngilizce gelecek zaman konularımızdan Simple Future Tense'in olumsuz yapılarını oluşturmak, olumluyu biliyorsan çok kolay. Will'e not eklememiz yeterli. Will not, won't olarak kısalır, unutma.
Hava durumu tahminlerinden bahsederken gelecekten bahsettiğimiz için “It's going to be” kalıbını kullanmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri