Taze soğanları doğradıktan sonra zeytinyağı ile karıştırıyoruz, hemen ardından buzdolabı poşetine yerleştirip derin dondurucuya kaldırıyoruz. Taze soğanı derin dondurucunuzda 12 ay'a kadar saklayabilirsiniz.
Yassı bir şekilde saklamak, soğanın daha çabuk çözünmesini sağlar. İsteğe göre poşet yerine derin dondurucuya uygun kaplar da kullanabilirsiniz. Soğanı bu şekilde serin dondurucuya atarak 10 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Bunun için en çok uygulanan gazete kağıdına sarmak yerine, havlu kâğıt ya da buzdolabı poşetinde saklanması daha uzun süre taze kalmalarını sağlayacaktır.
En doğrusu, kuru soğanı soğuk ve nemsiz bir ortamda saklamaktır. Ancak buzdolabına koymak kesinlikle uygun değildir. Buzdolabındaki nem ve ışık, soğanda tat ve doku kaybına sebep oluyor. Yemek için fazla doğradığınız soğanı, hava geçirmeyen bir saklama kabına koyup bir hafta boyunca dolapta saklayabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Kuru soğanı buzdolabında saklarken bozulmasına neden olan en büyük faktör dolap içerisindeki yüksek nem oranıdır. Tüm nemli ortamlarda olduğu gibi buzdolabında da kuru soğan kısa sürede küflenerek bozulmaktadır. Kuru soğanı en uygun saklama sıcaklığı 10- 20 C arası serin, nemsiz ve havadar ortamlardır.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz.
Plastik kap ve buzdolabı (20 gün)
Soğanları plastik bir kap veya şişede buzdolabında saklayarak, 20 güne kadar taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
4) Dondurucuya Atarak
Faydalarından biri de sarımsağı muhafaza etmektir. Sarımsak buzlukta nasıl saklanır diyorsanız, başlayalım! Sarımsakların kabuğunu soyun ve dondurucu poşeti içine ekleyin. Poşet yerine dondurucuya uyumlu saklama kaplarını da kullanarak sarımsakların ömrünü uzatabilirsiniz.
En çok yapılan hata soğanların patateslerle birlikte saklanmasıdır. Bu etkileşim soğanların erken bozulmasına sebep olur. Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir.
Bunun dışında kısır, mercimekli köfte gibi aperitifler taze soğanla daha da lezzetlenir. Kuru soğana göre daha yumuşak ve sulu bir tadı olduğundan kahvaltılarda yeşil soğanlı omlet, krep veya yumurta yapımında tercih edilir. Bu leziz yanıyla mücver malzemeleri arasındaki yerini aldığını da söylemeden geçmemek gerek.
Yeşil soğanlarımızı güzelce yıkayıp kuruluyoruz sonradan kullanacağınız büyüklükte kesip pet şişeye dolduruyoruz. Ve böylece buzluğa kaldırıyoruz. Bu şekilde uzun süre sakladım ben umarım sizlerde de işe yarar. Kolay gelsin.
- Ya da direk buzdolabı poşeti içinde ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz. - Uzun süreli kullanım için dilimlenmiş, kesilmiş veya doğranmış soğan üç ila altı ay boyunca dondurucuda saklanabilir. En iyi çorba, güveç gibi pişmiş yemeklerde buzluktan çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
Patateslerini her zaman karanlık bir yerde, 20 derecenin altında, güneş ışığı almayan ve kuru bir yerde saklamalısın. Patatesler başka sebze ya da meyvelere temas etmemeli, mümkünse çuval, sepet ya da da kutu içinde saklanmalıdır.
Serin ve kuru yerleri tercih edin
Nem ve sıcaklık değişimini sevmeyen bu gıda maddeleri bir arada değil mutlaka ayrı yerlerde ve serin, kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.
Soğanın bozulduğunu anlamak çok kolaydır. Genellikle soğan bozulmaya başladığında kabuğu yumuşar, içinde siyahlık oluşur ve soğandan kötü bir koku gelir. Bozulan soğanlar da kesinlikle tüketilmemelidir.
Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın. Bu şekilde dondurucuda ya da buzlukta uzun süre muhafaza edebilir, yemek yaparken kolayca buzluktan çıkarıp dilediğiniz kadarını kullanabilirsiniz.
Öncelikle maydanozların sap ve yaprak kısımlarını birbirinden ayırın. Sap kısımlarını sirkeli suda 10 dakika bekletin ve kurulayın. Saplarını ve yapraklarını ayrı ayrı cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın. Bu şekilde buzdolabına alarak 7-10 gün arası taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Yeşil soğanlar küçük küçük doğranır. Tavada zeytinyağında kısık ateşte iyice kavrulur,. Üzerine yumurta kırılıp, tuz ve pul biber eklenir. Kahvaltı da harika tarif tadı gerçekten güzel oluyor .
Soğanları yemeklik doğrayıp, biraz zeytinyağıyla yemek yaparken olduğu gibi kavurun. Çok fazla kızartmayın. Hâlâ pişiyorken, temiz kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edin.
Dondurucu içerisinde saklanan yiyeceklerin düzenli ve sıkı şekilde paketlenmemesinden dolayı ürünlerin kokuları dışarı yayılıyor. Örnek vermek gerekirse, kullanıcıların haşlayarak yerleştirdikleri ürünler derin dondurucu içerisinde koku oluşmasına neden oluyor.
Belli tip bir bakteri apokrin salgısı ile karşılaşırsa soğan benzeri kötü bir koku ortaya çıkar. Erkeklerdeki apokrin bezleri kadınlara göre daha büyüktür. Duygusal stres ise apokrin sıvısının akışını sağlarki buda keskin bir koku ortaya çıkartır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri