Will have V3 nerede kullanılır? “Will have” + V3 yapısı future perfect tense'i işaret eder. Gelecekte belli bir zamanda olmuş olacak eylemlerden bahsederken kullanılır. Örneğin “I will have finished my homework by Tuesday.” yani “Salı gününe kadar ödevimi bitirmiş olacağım” gibi.
Future perfect tense ile olumlu cümle kurarken yardımcı fiil olarak “will” ile birlikte “have” kullanırız. Düzenli fiiller, “will have” kalıbından sonra “-ed” takısı alırken, düzensiz fiillerin 3. hali kullanılır.
Future Perfect Tense olumlu cümleleri, bir eylemin gelecekte tamamlanacağını ve belirli bir zamanda tamamlanacağını belirtir. Bu zaman şeklini oluşturmak için, “will have” yardımcı fiili kullanılır ve fiilin üçüncü hali ile birlikte kullanılır. By the time he arrives, I will have finished my homework.
Future Perfect Tense Olumlu Cümle Örnekleri
Future Perfect Tense ile bir cümle kurarken önce özne alınır, yanına yardımcı fiil yerleştirilir ve fiilin 3. şekli eklenerek istenilen şekilde cümle tamamlanır. -I am going to have read the book by the time the movie comes out. (Film çıkana kadar kitabı okumuş olacağım.)
Standart olumlu bir cümle özne, "have/has" yardımcı fiili, "be" fiilinin üçüncü hâli (been) ve ana fiilin present participle (-ing) hâlinden oluşur. Geçmişte bir anda başlamış, şu ana kadar devam etmiş ve hâlen devam etmekte olan bir olay veya durumdan bahsederken kullanılır: We have been playing tennis for two hours.
İlgili 30 soru bulundu
Özne + had + V3
(-ed, -ied, -d) eklerinden birisi getirilerek, fiilin V3 (Past Participle) hali elde edilir. Tekil yada çoğul tüm özneler için yardımcı fiil "had" kelimesidir. Bu yardımcı fiil, tüm cümle yapılarında, "olumlu, olumsuz, soru,.., cümlede daima yer alır. (I had studied.)
Bir cümlenin yakın geçmiş zaman ile kurulduğunu belirtmek için “have/has” yardımcı fiilleri kullanılır. Past Perfect Tense için “have/has” “had” yardımcı fiiline dönüşür ve ardından fiilin üçüncü hali kullanılır. They had painted the walls. (Onlar duvarları boyamıştı.)
Will olumlu ve olumsuz cümlelerde özneden hemen sonra gelir. Soru cümlelerinde ise en başta ya da 5N1K'dan hemen sonra gelir.
Ne zaman will kullanırız? Will, gelecek zaman kipiyle anlatılan durumlarda kullanılır. Gelecekle ilgili ifadelerde will'e başvururuz. Ani, kendiliğinden gelişen karar ve eylemlerde de bu yardımcı fiili kullanırız.
–Cümle dizilişi: Had + S + been + being + V3
–“Had” yardımcı fiilinin ardından özne ve “been” yardımcı fiili daha sonra da “being” ardından da kullanılacak fiilin üçüncü hali eklenerek Past Perfect Continuous Tense ile olumlu edilgen soru cümlesi oluşturulur.
“Will” yapısı tüm öznelerde olumlu, olumsuz ve soru cümleleri ile kurulabilir. “Shall” yapısı ise birinci tekil (I) ve birinci çoğul şahıslarının (we) olumlu ve olumsuz cümlelerinde kullanılabilir Ancak “shall” yapısı gelecek zaman soru cümlelerinde kullanılmaz.
“Will” basit gelecek zamanda kullanılan yardımcı fiildir ve Türkçe'de gelecek zaman eki olan “-ecek, -acak” anlamını verir. “Will” yardımcı fiilinden sonra öznemiz ne olursa olsun fiilin 1. Hali (yalın hali) kullanılır; yani “will” özneye göre çekimlenmez.
Gelecekte belli zamandan önce bitmiş olan bir işin “devamlılığını” ifade etmektedir. Gelecekte -miş'li Bitmiş zamanda cümle kurarken “will” yapısından sonra “have been” ve söz konusu fiilin “gerund” hali (Ving) getirilir.
Perfect Modal yapıları 'can', 'may', 'should', 'must' gibi modal fiillerinden sonra "have+V3" yani fiillerin 3. hali (Past Participle) getirilerek kurulur.
“Must Have V3” kip belirteci, konuşmacının, geçmiş zamanda gerçekleşmiş bazı olaylardan yola çıkarak tahmin yürütmesi için kullanılan bir yapıdır. Bu cümle çıkarıma bağlı olup, gerçekleşmiş olması konuşmacıya göre oldukça mümkündür. Bu kip belirteci olumsuz olarak da kullanılabilir.
“Might Have V3” kip belirteci, “May Have V3” ile aynı anlamda kullanılabilir. Geçmişte gerçekleşmemiş bir ihtimali ifade eder. Ayrıca, beraber kullanıldığı eyleme “yapılabilirdi ama olmadı” anlamını katar. Örnek Cümle (1): How different things might have been if your mother had been alive.
“Will” ve “be going to” ile cümlelerde fiil simple present tense yani geniş zaman şeklinde kullanılır ve aşağıda v1 diye kısaltmıştır.
İngilizcede “Shall” kip belirteci, özellikle hukukî, edebi ve dinî metinlerde yer almak üzere resmî kullanımda sıkça karşılaşılan bir yapıdır. Hukukî belgelerde üçüncü kişinin yükümlülüklerini belirtir. Resmî duyurularda “must” yerine kullanılabilir.
Will ve Be Going To gelecek zamandan bahsederken kullanılır. Genelde will kullanılırken geleceğe dair konuşma anında verilen kararlardan bahsedilirken, be going to kullanılırken geleceğe dair konuşma anından önce planlanmış olan kararlardan/olaylardan bahsedilir.
Future Continuous Tense gelecekte gerçekleşiyor olan olaylardan bahsederken kullanılır. Future Continuous Tense ile cümle yapmak için özneden sonra “will” ve “be” yardımcı fiilleri eklenir, ardından kullanılacak olan fiilin “-ing” eki almış hali kullanılır. They will be sleeping. (Onlar uyuyor olacaklar.)
İngilizcede would kip belirteci, geçmiş zamanda will kip belirtecinin yerine kullanılmaktadır. Birden fazla anlama sahip olsa da temelinde will'in geçmiş zamanı olarak tanımlanabilir. Öte yandan kibarca ifade edilen rica ve istek soru cümlelerinde de would ile başlayan cümle yapıları görülmektedir.
“May Have V3” kip belirteci, geçmişe yönelik olasılıklardan bahsetmek için kullanılan yapılardan biridir. Bu kip belirteci, anlamsal olarak geçmişte gerçekleşip gerçekleşmediği bilinmeyen bir olasılığı ifade etmek için kullanılır. Örnek Cümle (1): “Holly is not answering her mobile phone.
Örneğin geniş zamanda fiilin birinci hali (V1), -di'li geçmiş zamanda (past tense) ikinci hali (V2) ve present perfect tense'de fiilin üçüncü hali (V3) kullanılmalıdır. Bu açıdan düzenli ve düzensiz fiiler arasında bir fark yoktur.
Past participle, İngilizce dilbilgisinde fiillerin üçüncü hâli. Perfect zaman yapılarının, edilgen yapıların ve bazen de sıfatların kurulmasında kullanılır. Düzenli fiillerde fiilin ikinci hâli (past tense) ile aynıdır ve fiil sonuna "-ed" eki eklenerek oluşturulur: I have visited my parents today.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri