Bir geri yükleme noktasına geri dönmek için: Başlat düğmesini seçin, ardından görev çubuğundaki Başlat düğmesinin yanındaki arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonuçlardan Denetim Masası 'nı (masaüstü uygulaması) seçin. KurtarmaIçin arama denetim masası ve Kurtarma >> İleri'yi seçin.
Bilgisayarda Gelişmiş Başlangıç menüsünü açın. Gelişmiş Başlangıç menüsünü açtıktan sonra, Sorun giderme sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda Sistem Geri Yükleme'yi tercih edin.
Sistem Geri Yükleme, bazı sistem dosyalarının ve Windows kayıt defterinin bir "anlık görüntüsünü" alır ve bunları Geri Yükleme Noktaları olarak kaydeder. Yükleme hatası veya veri bozulması oluştuğunda, Sistem Geri Yükleme işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalmadan sistemi çalışma durumuna geri yükleyebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Bilgisayarı/dizüstü bilgisayarı yeniden başlatın ve BIOS sayfasını görene kadar F2 düğmesini basılı tutun. "Önyükleme" seçeneğini görene kadar sağa gitmek için klavyedeki okları kullanın. 3. Şimdi Fn+F10 tuş kombinasyonuna basın ve"Evet"i seçin. Değişiklikleri kaydetmek için bunu Enter düğmesiyle onaylayın.
Normalde Sistem Geri Yükleme bitirmek için 1 saat 45 dakika sürer ama 9 saat değil. HdD'nizde kaç dosya, uygulama, sürücü depolandıgınıza bağlıdır. Ne kadar çok dosyanız varsa, bitirmeniz o kadar uzun sürer. Bilgisayarınızı kapatmak için güç düğmesini basılı tutmayı deneyebilir ve yeniden açabilirsiniz.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın. Farenizi kullanmayı tercih ediyorsanız, Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Geri Al'a tıklayın. Birden çok adımı geri almak istiyorsanız, Geri Al'a (veya CTRL+Z) art arda basabilirsiniz. Not: Hızlı Erişim Araç Çubuğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz.
Kurtarma seçenekleri neler yapar
Bilgisayarınızın sistem dosyalarını e-posta, belgeler veya fotoğraflar gibi dosyalarınızı etkilemeden geçmişteki bir duruma geri yükler. Sistem Geri Yükleme'yi Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünden kullanırsanız, geri yükleme işlemini geri alamazsınız.
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
Geri Yükleme Noktaları hakkında SSS
Çalıştır kutusunu açmak için Windows + R tuşlarına basın. Çalıştır kutusuna "rstrui" yazın ve Sistem Geri Yükleme Penceresinde "İleri"ye tıklayın. Bu işlem PC'nizdeki tüm erişilebilir Sistem Geri Yükleme noktalarını listeler.
Önce Sistem Geri Yükleme, ardından İleri öğesine tıklayın.
Farklı bir geri yükleme noktası seçmek için Daha fazla geri yükleme noktası göster onay kutusuna ve ardından bir geri yükleme noktasına tıklayın. Önce İleri öğesine, ardından geri yükleme noktanızı onaylamak için Son öğesine tıklayın.
Sistem geri yükleme işlemi yarıda kesilirse hiç iyi şeyler olmayabilir. Windows dosyalarını, sistem kayıt defterlerini ve diğer verileri, dosyaları geri yüklediği için bir an kapatılınca hem veri kaybı olabilir hem de bazı Windows dosyaları yüklenemeyebilir.
Recovery (Kurtarma), bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarda sistemin en sorunsuz çalışan haline geri getirmek amacıyla oluşturulan kurtarma konsoludur. Recovery işlemiyle bir cihazı kurtarma noktasına geri getirdiğiniz anda sistem içerisinde yer alan verilerin tamamı kalıcı olarak silinecektir.
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır. Not: Bilgisayarınızı sıfırlamak oldukça zaman alacaktır.
Masaüstünüzdeki geri dönüşüm kutusu 'nu aşağıdaki şekilde Windows 10: Başlat düğmesini ve sonra ayarlar 'ı seçin . Kişiselleştirme > Temalar > Masaüstü simge ayarları'nı seçin.
Ekranın sol alt köşesindeki Başlat düğmesine tıklayın ve Güç düğmesine tıklayın. Güç menüsünde, Yeniden Başlat seçeneğini seçin.
Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra Başlangıç Onarımı'> Gelişmiş Seçenekler'>sorun giderme bölümüne gidin. Başlangıç onarım işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayar işletim sistemine önyükleme yapamazsa Windows yükleme diskini kullanarak başlangıç onarma işlemini başlatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri