11 bilgisayarınıza uygun güç modunu ve bilgisayarınızda ne yapmak Windows seçin. Bu özellik size önem verdiğiniz şeyleri belirleme olanağı sunar; en iyi pil ömrü, en iyi performans veya her iki unsurdan da eşit oranda edinebilirsiniz.
Güç Tasarrufu modu: Pil seviyesi %10'un üzerindeyse güç tüketimini azaltmak için bazı işlevler devre dışı bırakılır, arka plan uygulamaları sınırlandırılır ve görsel efektler azaltılır.
Tarayıcı belirli bir zaman kullanılmadığında güç tasarrufu modu devreye girer ve kullanılan güç tüketimini azaltır. Tarayıcı açık durumda 15 dakika (fabrika ayarı) veya daha uzun hiç kullanılmazsa, otomatik olarak güç tasarrufu moduna girer. Güç tasarrufu moduna girdiğinde işletmen panelindeki LCD kapanır.
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
İlgili 35 soru bulundu
Yüksek performansı seçtiğinizde daha hızlı olmak için daha fazla güç harcıyor ve daha fazla ısınıyor haliyle. FPS bayağı artar.
Bilgisayar güç kaynağı, genellikle metal bir kasa yerleştirilmiş, içinde transformatör ve/veya elektronik devreler bulunan, bilgisayar birimlerinin çalışmaları için gereksinim duyulan farklı gerilim değerlerinde doğru akım sağlayan donanımdır.
Başlangıç menüsünde cmd yazarak Komut İstemi'ni yönetici olarak başlatınız. Açılan pencerede powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 komutunu giriniz. Bu komut sizin bilgisayarınıza uygun olarak Nihai Performans kodu oluşturacaktır.
Güç Tasarrufu Modu
Yazıcıyı belirli bir süre boyunca kullanmazsanız yazıcı otomatik olarak Güç Tasarrufu moduna girer ve güç tüketimini azaltır. Ya da Güç Tasarrufu Moduna manüel olarak girmek için «POWER SAVE (GÜÇ KORUMA)» düğmesine basın. Yazıcı Güç Tasarrufu Modundayken «POWER SAVE (GÜÇ KORUMA)» düğmesi yeşil yanar.
Windows 11 animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Statcounter ise 1,5 milyon web sitesindeki 5 milyar sayfa görüntülemesine dayanıyor. Aktarılanlara göre Windows 11'in yavaş benimsenmesinin önde gelen nedeni, büyük olasılıkla yüksek CPU gereksinimi. Yalnızca en az Intel 8. nesil veya AMD Zen 2 işlemciye sahip sistemler Windows 11'e otomatik olarak geçiş yapabiliyor.
Güç tasarruf modu pil ömrünü arttırmaya yardım eder. Konum hizmetleri ve mobil veri gibi pili yoğun kullanan telefon özelliklerinin kullanımını azaltır.
Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer. Bu nedenle, cihazınızı düzenli olarak aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir.
Nihai performans donanımızın ömrünü kısaltır. Donanımınızı sürekli donanımınızın dayanabildiği en yüksek seviyede çalıştırır. Örneğin ekran kartını boşta bile daha fazla çalışır ısısı artar. Yada diskinizi sürekli yüksek seviyede çalıştırır, diskiniz sürekli ısındığı için yani donamınızın bileşenlerinin ömrü azalır.
Windows 11, Windows 10 ve Windows 8 işletim sistemlerindeki Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsü; Sistem Geri Yükleme, Komut İstemi, Başlangıç Onarma gibi Windows tanılama ve onarım araçları ile daha fazlasına erişim sağlar.
Özellikle kullanıcı verileri için risk oluşturan Windows 11 ve 10 format atma hatası da iki ayrı Windows güncellemesi ile düzeldi. Bu anlamda Microsoft, Windows 10 KB5011487 güncellemesi de yine OneDrive kaynaklı Her Şeyi Kaldır format atma hatası için çözüm getirmeyi başardı.
Güç kaynağının kaç watt olduğu bilgisayarın performansını etkileyeceğinden iyi bir güç kaynağı olması önemlidir. Bilgisayarınızda güç kaynağının yetersiz olması halinde sistem daha düşük bir düzeyde çalışacağından düşük performans alırsınız. Ayrıca, güç kaynağınızın yanma durumu söz konusu olabilir.
Güç kaynakları, elektrik ve otomasyon sistemlerinin çok büyük önem taşıyan bileşenlerinin başında gelmektedir. Bu bakımdan iyi seçilmiş olan bir güç kaynağı her daim stabil olarak çalışmalıdır. Çünkü bu durum sistemin çalışma ömrünü önemli ölçüde etkileyen faktörlerin başında gelmektedir.
Eğer bir bilgisayarın güç kaynağı kapasitesi yetersizse, bileşenlerine yeterli gücü sağlayamaz ve bu durum performans sorunlarına yol açabilir. Yetersiz güç kaynağı, özellikle güç tüketimi yüksek olan işlemci ve ekran kartları gibi bileşenlerle kullanıldığında, bilgisayarın istikrarını etkileyebilir.
Güvenli mod, Windows'u sınırlı sayıda dosya ve sürücü kullanarak temel durumda başlatır. Güvenli modda bir sorun olmazsa, bu, varsayılan ayarların ve temel cihaz sürücülerinin soruna neden olmadığı anlamına gelir.
Yükseltme sırasında dosyalarıma ne olur? Genellikle dosyalar ve veriler yeni yüklemeyle birlikte taşınır. Yine de yeni bir Windows sürümü yüklemeden önce her zaman dosyalarınızı yedeklemenizi öneririz. Dosyalarınızı zaten OneDrive'la eşitliyorsanız yedek oluşturmak için ek bir işlem yapmanıza gerek olmayabilir.
3) Geliştirici modu : Geçerli sertifikaları olmasa bile Microsoft mağazası dışından uygulama yükleyebilirsiniz. Bu seçenek UWP uygulama geliştiricileri için oldukça büyük kolaylık sağlamaktadır. Geliştirici Modu ayrıca, Visual Studio'da UWP uygulama hatalarını da ayıklamanıza olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri