Çoğu USB flash bellek, kutudan çıktığında FAT32 dosya sistemine sahip olacaktır. Eski/modern bilgisayarların (PC ve Mac) yanı sıra oyun konsolları ve USB bağlantı noktalı diğer cihazlar için en uyumu dosya sistemidir. exFAT USB flash bellekler için ideal dosya sistemidir.
Fat32 dosya sistemi 4GB ve üzeri dosyaları kopyalamaya izin vermez. Windows 11 gibi 4GB'dan büyük iso dosyalarını UEFI olarak ayarladığın USB'lere kopyalayamazsın. NTFS dosya sistemi bu yüzden var. Bootable yapacaksanız ve bu bootable UEFI olacaksa mecburen FAT32 yapacaksınız.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
USB belleği Dosya Gezgini'nde bulun ve üzerine sağ tıklayın. Açılan menüden "Biçimlendir" seçeneğini seçin. "Dosya Sistemi" seçeneğini seçin. Genellikle, "NTFS" dosya sistemi önerilir.
Windows arama çubuğuna [Dosya Gezgini] yazın① ve [Aç]② öğesine tıklayın. Dosya Gezgini penceresinde, [Bu Bilgisayar]③ öğesini seçin. USB flash sürücünüze sağ tıklayın④, ardından [Biçimlendir]⑤ öğesini seçin. Dosya sistemini [FAT32]⑥, ardından [Başlat]⑦ öğesini seçin.
İlgili 28 soru bulundu
exFAT'i, NTFS'den fazla cihaz desteklemektedir. exFAT disk formatında dosya boyutu ya da bölüm boyutu sınırı bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra FAT32'nin sunduğuna oranla daha büyük dosya boyutu ve bölüm ihtiyacınız varsa ve NTFS'nin sunduğundan daha fazla uyumluluğa ihtiyacınız varsa exFAT tam size göredir.
Çoğu USB flash bellek, kutudan çıktığında FAT32 dosya sistemine sahip olacaktır.
NTFS, FAT32′ye göre daha hızlı çalışır. Fakat belleğinizin ömrü de ona göre kısalır. Sonuç olarak USB belleklerinizde FAT32 kullanmanızı öneririm. Yüksek kapasiteli harici diskleriniz de NTFS kullanmanız daha iyi olacaktır.
Cevap içeride... USB flaş disklerinizde hangi dosya sistemini kullanmalısınız, FAT32 mi, NTFS mi? Flaş diskiniz için en uygun dosya sistemi, neredeyse her cihazda çalışan FAT32'dir. NTFS dosya sistemi, harici sabit diskleriniz için iyi bir seçenek olsa da, USB çubuğunuz için çok uygun olmayabilir.
USB'yi daha eski bilgisayarlarda veya dijital resim çerçeveleri, TV setleri, yazıcılar veya projektörler gibi PC olmayan sistemlerde kullanmak istiyorsanız, evrensel olarak desteklendiği için FAT32'yi seçin; Ek olarak, aynı bilgisayarda birden fazla farklı işletim sistemi kullanıyorsanız, FAT32 yine iyi bir seçimdir.
Dosya sistemlerine baktığımızda hem Windows hem Mac bilgisayarlarda kullanabilmek için, harici sürücülerinizi exFAT ile formatlamanız gerekiyor. Sadece Windows kullanıyorsanız NTFS yeterli olacaktır. Tüm platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışan bir dosya sistemi mevcut değil.
Depolama altında Disk Yönetimi'ni seçin. Adım 3. USB sürücünüze sağ tıklayın ve Biçimlendir'i seçin. Adım 4. Dosya sistemi açılır listesinden FAT32'yi seçin ve Tamam'a tıklayın.
Flash belleği bilgisayarımıza takdıktan sonra Bilgisayarım klasörünü açıyoruz. Flash belleğinizi görüyor olmalısınız, Flash belleğinizin üzerine sağ tıklayarak açılan seçeneklerden Biçimlendir diyoruz. Daha sonra Dosya Sistemi başlığı altından, eğer 8GB ve üzeri Flash belleğe sahipseniz: NTFS seçneğini seçiyorsunuz.
NTFS, 16 TB'a kadar dosyalara sahip olabilir. * FAT32 kullanıyorsanız, bir sürücü yalnızca 8TB'ye kadar çıkabilir. Varsayılan olarak, Windows 32 GB'den büyük bir FAT32 sürücüye izin vermez. NTFS'nin böyle bir sınırı yoktur, bir sürücü için 100'lerce TB'ye kadar çıkabilir.
Hayır, UEFI desteği olmadan, diski başka bir bilgisayardan taşısanız bile Windows 11 önyüklenemez.
Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arayüzü anlamına gelen UEFI, işletim sistemi olmadığında donanımı kontol eden bir yazılım olan BIOS'un yerine tasarlanan bir özelliktir. BIOS'dan daha gelişmiş olan UEFI, bilgisayarın daha hızlı ve donanım birimleriyle daha uyumlu çalışmasını sağlar.
NTFS, güvenli, sağlam ve yüksek performanslı bir dosya sistemi oluşturmak amacıyla Windows NT için özel olarak üretilmiş bir dosya sistemidir. Bunun yanı sıra yerel dosya sıkıştırma, şifreleme işlemlerini de destekler. OS/2 işletim sistemi içerisinde kullanılan IBM/Microsoft HPFS dosya sistemini temel almaktadır.
(1) Yanıt Kartınızın NTFS dosya biçimi ile formatlanması söz konusu olamaz zaten. Yoksa MP3 cihazınıza taktığınızda kartı okuyamayacağı için çalıştıramaz.
USB bellek biçimlendirme nasıl yapılır? Adım #1: Dosya Gezgini'ni açın. Adım #2: Soldaki panelden 'Bu bilgisayar' seçeneğine tıklayın. Adım #3: Cihazlar ve sürücüler sekmesinde biçimlendirmek istediğiniz USB belleğe sağ tıklayın ve 'Biçimlendir' seçeneğine tıklayın.
FAT32; Windows, Linux ve MAC OS gibi farklı işletim sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yani FAT32 dosya sistemi, diğer işletim sistemlerine kolaylıkla taşınabilmektedir. Bu dosya sisteminin en büyük dezavantajı ise büyük dosyalar ile çalışmamasıdır.
FAT32, Windows'un eski nesil dosya sistemidir. Bu dosya sistemi genellikle 1 TB ve daha alt kapasiteye sahip sürücülerde görülebilir. 1 TB ve üstü kapasiteye sahip sürücülerin genellikle NTFS ile biçimlendirilmiş olarak kutudan çıkacağını göreceksiniz.
Başlat' ı tıklatın Programlar' ı, Donatılar' ın, Sistem Araçları' nın üzerine, Sürücü Dönüştürücüsü'nü (FAT32)ve İleri' yi tıklatın. Sürücüler kutusunda FAT32 dosya sistemine dönüştürmek istediğiniz sürücüyü tıklatın. İleri' yi tıklatın ve sonra Tamam' ı tıklatın.
İndirme süresi, İnternet bağlantınıza bağlı olarak değişir. Bir USB flash sürücü, harici sabit sürücü veya DVD. En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya harici sabit sürücü ya da boş bir DVD (ve DVD yazıcı).
Instructions. Windows 10 Toplu Lisansı ve diğer bazı lisanslar için Microsoft ISO dosyalarının boyutu toplamda 4 GB'den büyüktür ama bu dosyalar, boyutu 4 GB'den büyük olan bir install.wim dosyası da içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri