PDF dosyaları oluşturma: Acrobat'ı açın ve "Araçlar" >"PDF Oluştur"u seçin. Tek dosya, birden çok dosya, tarama veya başka seçenekler de dahil olmak üzere PDF'sini oluşturmak istediğiniz dosya türünü seçin.
İlgili 40 soru bulundu
a. Microsoft Word:
Yukarıdaki Office menüsünden “Farklı Kaydet” i seçin. 3. Açılan yan menüden PDF veya XPS seçeneğini tıklayın.
Adım #1: PDF olarak kaydetmek istediğiniz Word dosyasını açın ya da oluşturun. Adım #2: Dosya sekmesini genişletin. Adım #3: Açılan menüden Farklı Kaydet seçeneğine tıklayın. Adım #4: Seçenekler arasından PDF'i seçin.
Yazdırma işlemi yapan herhangi bir uygulamadan bir dosya seçin ve dosyayı açın. "Dosya" > "Yazdır"ı seçin. Yazdır iletişim kutusundaki yazıcılar listesinden "Adobe PDF" yi seçin.
Android bir telefona sahipseniz, Google Play üzerinden indireceğiniz PDF Creator isimli uygulama sayesinde dosyaların bu formata çevirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Adobe Acrobat Reader yazılımı; PDF'leri görüntülemek, yazdırmak, imzalamak, paylaşmak ve PDF'lere açıklama eklemek için kullanılan ücretsiz ve güvenilir global bir standarttır.
PDF dosyalarını düzenleme:
Acrobat'ta bir dosya açın. Sağ bölmedeki "PDF'yi Düzenle" aracını tıklatın. Acrobat düzenleme araçlarını kullanma: Format listesinden seçim yaparak yeni metin ekleyebilir, metni düzenleyebilir veya fontları güncelleyebilirsiniz.
Bir PDF görüntülenen tüm tarayıcıları kapatın. Adobe Acrobat Reader'ı indirme sayfasına gidin ve Acrobat Reader'ı İndir düğmesini tıklatın. Açma iletişim kutusu görüldüğünde Dosyayı Kaydet düğmesine tıklayın. Yükleme Kitaplığını açmak için Ctrl+J tuşlarına basın.
PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir. Container for: Bu doküman türünün bir diğer özelliği de işletim sisteminden bağımsız olmasıdır.
Başlat menüsünden Aygıtlar ve Yazıcılar'ı tıklatın. Adobe PDF yazıcısını sağ tıklattıktan sonra Yazıcı Özellikleri'ni seçin. Bağlantı Noktaları sekmesini tıklatın. Varsayılan bağlantı noktasını seçin, Belgelerim'i seçin ve Uygula'yı tıklatın.
Acrobat'ta bir dosya açın ve "Araçlar" > "Koruma" seçeneğini belirleyin. Düzenleme işlemini bir parolayla sınırlandırmayı veya dosyayı bir sertifika ya da parolayla şifrelemeyi seçin. İstediğiniz parolayı veya güvenlik yöntemini belirleyin. "Tamam" ve "Kaydet" seçeneklerini tıklatın.
Giriş Yap iletişim kutusunda Adobe ID'nizi ve parolanızı kullanarak oturum açın. Sağ bölmedeki PDF Oluştur seçeneğini tıklatın veya Araçlar > PDF Oluştur'a gidin. PDF'ye Dönüştürülecek Dosyayı Seç'i tıklatarak başka bir dosya bulup seçin. Dönüştür seçeneğini veya PDF'ye Dönüştür seçeneğini tıklatın.
Kaydetmek istediğiniz iletiyi açın ve Dosya sekmesinde Yazdır'a tıklayın. Yazıcı açılan listesinden Microsoft PDF'ye Yazdır'ı seçin. Yazdır'ı seçin. Çıktıyı Farklı Kaydet kutusunda PDF'niz için bir klasör seçin ve bir dosya adı girin.
PDF taşınabilir belge formatın da bulunan, bilgisayar ve mobil cihazlar da açılabilen, indirilebilen, yazdırılabilen belgeler olarak ifade edilmektedir. Sayısal ortamlar da kullanıma sunulan bu belgelerin kullanımı ve transferi ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Dokümanın dosya boyutunu düşürmek için dokümanın içerisindeki resimleri optimize edebilirsiniz. Bunun için Dosya Menüsünden Dosya Boyutunu Düşür komutunu seçebilirsiniz. Açılan resimleri sıkıştır penceresinden resim kalitesini seçebilir, resimlerin kesilen alanlarını silebilirsiniz.
PDF belgelerin düzenlenmesine ve yazdırılmasına yarayan bir format olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu format ücretsiz olması nedeniyle birçok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Dilimizde Taşınabilir Belge Düzenleme olarak bilinen PDF tüm bilgisayarlarda ve yazılımlarla ücretsiz olarak bulunan bir formattır.
PDF'e sayfa ekleme: Yeni sayfadan önce görünmesini istediğiniz sayfayı seçin, Düzen > Ekle'yi seçin, sonra Dosyadan Sayfa'yı veya Boş Sayfa'yı seçin. Yeni sayfa, o anki sayfanın arkasına eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri