Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Bu durum sizin için geçerliyse ve henüz Almanya'da veya başka bir AB ülkesinde yaşamıyorsanız, AB Mavi Kartı için başvuruda bulunabilirsiniz.
Blue Card alabilmek için şartlar; Lisans mezunu olmak ve diplomanızın denkliğinin olması Alanında profesyonel olmak , En az 3-5 yıllık iş deneyimi, Kalifiye olmak, Almanya'da bir firmadan iş teklifi almanız ya da kontrat imzalamış olmanız, Almanya'da ki işinizden yıllık en az 50.000 Euro brüt maaş almak.
Almanya Mavi KartKimler Mavi Kart Alabilir
AB Mavi Kart için dil şartı yoktur. Ancak 33 aylık olan normal süreci 21 aya indirmek için B1 seviyesinde dil yeterliliği aranmaktadır. Bu şatları taşıyan bireyler AB Mavi Kart sahibi olabilirler.
Mavi Kart AB/AEA ülke vatandaşı olmayan nitelikli insanlar için çalışma ve oturma izni programıdır. Avrupa Birliği Mavi kart kapsayıcı sosyal ve ekonomik imkânlarla beraber Avrupa'da süresiz ikamet imkânı sağlar.
Mavi Kart alabilmek için gereken şartlar
Yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler ve bunların 3 üncü dereceye kadar olan altsoyları Mavi Kart alabilirler.
İlgili 21 soru bulundu
Mavi Kart Uygulaması
Mavi Kart almak için; talebi belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesi veya pasaport ile birlikte müracaat makamlarına başvurulur. Söz konusu hakların kullanılmasında Mavi Kartın ibrazı yeterlidir.
Tam mavi kart (aylık) 1177 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 212 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 732 TL.
AB Mavi Kartı, Avrupa'nın ABD Yeşil Kartına cevabıdır. Avrupa Mavi karti AB/ AEA milletlerinden olmayan nitelikli insanlar icin bir calisma ve oturma iznidir. Mavi kart, kapsamli sosyo- ekonomik haklar sunar ve Avrupa`da daimi ikamet icin bir yol saglar.
Buna ek olarak, AB Mavi Kart ile, bir işiniz varsa, emeklilik sigortasına prim ödemesi yapıyorsanız ve temel Almanca bilgisine sahip olduğunuzu kanıtlayabiliyorsanız (A1 sertifikası), Almanya'da 33 ay kaldıktan sonra süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
Almanya Mavi Kart için yapacağınız başvuruda mesleğinize göre dil belgesi de sunmanız gerekmektedir. Burada önemli olan sizin işvereninizin istediği seviyede dil yeterliliğine sahip olmanızdır. Genel olarak Almanca veya İngilizce dillerinden birinde istenilen seviyede dil bilgisi yeterli olmaktadır.
Ergin olmalarından itibaren üç yıl içinde seçme hakkını kullanmayanlar ise mavi kartlıların sahip olduğu, ikamet şartı aranmadan Türk vatandaşlığının kazanılması usulüyle Türk vatandaşlığını kazanabilirler.
Almanya mavi kart başvuruları tamamlandıktan sonra belirli bir süre sonra başvurular sonuçlanır. Genellikle bu süre 30 ila 90 gün içinde değişiklik gösterir. Belirtilen sürelerde farklı nedenlerden dolayı değişiklikler meydana gelebilir.
Diplomanızın ve sertifikalarınızın avrupa birliğinde geçerli denkliklerinin alınmış olması. (Bu işlem ilgili ülkenin eğitim yasalarına ve resmi prosedürlerine uygun olarak kurumumuz tarafından yapılmaktadır.) Meslek Lisesi, Önlisans, Lisans veya Yüksek Lisans diplomalarından birine sahip olmanız gerekmektedir.
Mavi Kart hamili kişiler ikamet izni alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
AB Süresiz Oturum İzni için yabancılar dairesine başvuruda bulunursunuz. "Süresiz Oturum İzni" bölümünde “Nerede süresiz oturum izni başvurusu yapabilirim?” başlığı altında yazılı olanların aynısını yapmanız gerekir. Daha sonra istediğiniz AB ülkesinde oturum izni başvurusunda bulunursunuz.
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
Almanya'ya alınacak personel kriterleri ile ilgili neler söylersiniz? Almanca bilgisi dışında personelin Türkiye'deki deneyimleri ve yaşı önemli olmaktadır. Temel prensip olarak 24 – 45 yaş aralığı belirlenmiştir.
Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan , Kıbrıs , Çek Cumhuriyeti, Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya, Yunanistan, Macaristan , İtalya , Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta , Hollanda , Polonya , Portekiz , Romanya , Slovakya, Slovenya , İspanya ve İsveç .
Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Mavi Kart Abonman Aylık mavi kart abonman 180 basım veriliyor 602 TL veriyoruz önceki aydan kalan basım hakkı bir dahaki aya aktarılmıyor.
Tam mavi kart (aylık) 777 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 140 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 483 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri