WordPress açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. İnternet sitesi ve blog oluşturmak isteyen herhangi bir kodlama deneyimi olmayan kişiler için popüler bir araçtır. Wordpress yazılımının ekstra hiçbir maliyeti yoktur. Herkes wordpressi ücretsiz olarak yükleyebilir, kullanabilir ve değiştirebilir.
WordPress Avantajları
Açık kaynak kodludur ve ücretsizdir. SEO, hızlandırma, güvenlik eklentileri gibi WordPress için geliştirilmiş binlerce eklenti alternatifi içeren, geliştirilebilir bir sistemdir. Bu eklentilerin de birçoğu ücretsizdir. Sağladığı PHP altyapısıyla kendine özel admin paneli mevcuttur.
Genel tanımıyla web sitesi oluşturma platformu olarak ifade edebileceğimiz Wordpress, dijital dünyada farklı sektörlere ait profesyonel web siteleri kurabilmenize imkan sunar. Son yıllarda kullanılan birçok platformun aksine en kolay ve hızlı web sitesi oluşturma aracı olarak öne çıkmaktadır.
WordPress, tamamen açık kaynak kodlu olarak yazılmış olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuş olan kapsamlı bir yazılımdır. Sizlere, herhangi bir sorun yaşamadan dilediğiniz gibi İnternet sitesi kurabilme imkânı sunar. Aslında, temel mantığı, amacı ve yazılım amacı blog mantığıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Wordpress ile aklınıza gelen her türlü web sitesi rahatlıkla yapılabilir. Wordpress ile Blog yazmaktan e-ticarete, emlak sitesinden, tatil sitesine, otel sitesinden, kapsamlı bir ilan sitesine, işletme ve portföy web sitelerine kadar düşünebildiğiniz tüm projelerde dilediğiniz gibi web siteleri oluşturabilirsiniz.
Sonuç olarak, WordPress öğrenmek zor değildir ve online eğitimlerle istediğiniz düzeyde bu yazılım platformuna hakim olabilirsiniz. Bu sayede, dilediğiniz şekilde web siteleri oluşturarak istediğiniz bilgi ve içerikleri paylaşabileceğiniz bir platforma sahip olacaksınız.
Eğer bir framework kullanacaksa öğrenme süresi artıp yapma süresi kısalabilir ama toplam süreye çok etkisi olacağını sanmıyorum. Bazı durumlarda bu süre artabilir ancak kısalacağını düşünmüyorum. WordPress'i öğrenmesi en fazla 2 haftasını alır. 12 saatlik online bir WordPress kursu alıp WordPress öğrenebilirsiniz.
WordPress, GNU Genel Kamu Lisanslı bir CMS (Content Management System) yani İçerik Yönetim Sistemidir. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz yapısıyla internet sitesi kurmak ve yönetmek için oldukça kullanışlıdır.
WordPress SEO, WordPress içerik yönetim sistemi altyapısına sahip siteler adına özel olarak yapılan SEO çalışmalarıdır. Başka bir deyişle WordPress SEO WordPress altyapılı siteleri arama motorları kalite yönergelerine uygun hale getirerek organik görünürlük artırma çalışmalarıdır.
WordPress Web Sitesi Fiyatları WordPress web sitesi fiyatları 8.000 TL ile 16.000 TL arasında değişir. Bu fiyat talep ettiğiniz özelliklere ve almış olduğunuz tasarım hizmetinin kalitesine göre değişiklik gösterecektir. WordPress sitenizin devamlılığı için yıllık 1.500 TL – 3.500 TL aralığında bir masrafınız olacaktır.
Web sitenizin özgürlüğüne ve kontrolüne sahip olmak istiyorsanız ve sürekli uzman yardımı için ücret ödemek istemiyorsanız, WordPress açıkçası daha iyi bir seçimdir. Ticari web sitelerini büyütmek isteyenler için WordPress ilerlemenin yoludur.
WordPress, kendi web sitesini kurmak isteyen ancak herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılara alternatif çözümler sunar. Sonsuz eklentilerin ve zengin temaların yer aldığı bu sistemle farklı türden sayfalara ek olarak e-ticaret sitenizi de rahatlıkla kurabilirsiniz.
WordPress açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. İnternet sitesi ve blog oluşturmak isteyen herhangi bir kodlama deneyimi olmayan kişiler için popüler bir araçtır. Wordpress yazılımının ekstra hiçbir maliyeti yoktur. Herkes wordpressi ücretsiz olarak yükleyebilir, kullanabilir ve değiştirebilir.
WordPress, kullanıcı dostu arayüzü ve geniş eklenti yelpazesi sayesinde e-ticaret siteleri için mükemmel bir temel sunar. Başlangıçta sadece bir blog platformu olarak tasarlanmış olsa da, zaman içinde gelişen eklentileri sayesinde tam teşekküllü bir e-ticaret sitesi oluşturmak mümkün hale gelmiştir.
WordPress ile para kazanmak için en basit yollardan biri de web sitenize çeşitli reklamlar yerleştirmektir. Google Adsense, web sitenizde görünen reklamlar üzerinden para kazanmanıza olanak sağlar. Reklam yayınlayabilmek için öncelikle Adsense üyeliğinizi başlatmanız gerekir.
Ancak, WordPress'i kullanarak bir internet sitesi oluşturmak için bir web hosting hizmeti ve bir alan adı gerekebilir, bu hizmetler ise genellikle bir ücret karşılığında sağlanır. Bu nedenle, WordPress'i kullanarak bir internet sitesi oluştururken bazı maliyetler olabilir, ancak WordPress kendisi tamamen ücretsizdir.
Web tarayıcınızın arama özelliğini kullanarak "theme" şeklinde arama yaptığınızda bir dizin görebilirsiniz. Örneğin, /wp-content/themes/Divi şeklinde devam eden bir dizin olabilir. Buradan web sitesinin kullandığı WordPress temasının isminin "Divi" olduğunu öğreniyoruz.
Bir WordPress uzmanı, WordPress ile ilgili tüm teknik detaylara hâkimdir. Ayrıca, etkili stratejiler geliştirebilen ve SEO alanında da başarı sağlayabilen kişidir. Bu kişi gerekli adımları en doğru zamanda sergileyerek sitelerin arama motorlarındaki ilk sayfada yer almasını sağlayabilir.
Wordpress, PHP programlama dili ile yazılmış ve ücretsiz bir şekilde web site kurmak için kullanılan bir platformdur.
Depolama Alanı Ekleyin
Eski WordPress.com Ücretsiz sürümü (31 Mart 2021'den önce piyasaya sürülmüştür) 3 GB depolama alanı içerir. 31 Mart 2021'den sonra oluşturulan ücretsiz siteler 1 GB depolama alanı içerir. WordPress.com Kişisel, 6 GB depolama alanı içerir. WordPress.com Premium, 13 GB depolama alanı içerir.
WordPress, kurulumu ve kullanımı son derece kolay, bir çok beklentiyi karşılayabilen ve devamlı geliştirilen bir yazılımdır. Devamlı geliştiriliyor olması ve zengin eklenti seçeneğine sahip olması ile, doğru kullanıldığında SEO (arama motoru optimizasyonu) açısından da son derece güçlü bir sistemdir.
WordPress veritabanı bütün gerekli web site verisinin depolandığı yerdir. Sadece kullanıcı adları ve parolaları gibi basit bilgiler değil, yazılar, sayfalar ve yorumlar ve hatta web site teması ve WordPress yapılandırma ayarları bile depolanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri