Sigortasız Kişiler Vize Alabilir mi? SGK'sı olmayan kişiler geçim kaynaklarını ispat etmeleri ve geçerli bir seyahat gerekçesi sunmaları durumunda sigortasız olsalar dahi doğru vize başvurusu ile vizelerini alabileceklerdir. Konsolosluklardan vize alabilmek için sigortalı çalışan olmak şart değildir.
Dolayısıyla zorunlu seyahat sağlık sigortası yaptırmadığın takdirde vize başvurunun olumlu sonuçlanması mümkün değildir.
Vize başvurusu yapacağınız konsolosluk zorunlu kıldığı takdirde sigortayı yaptırmanız gereklidir.
17‐ Çalışmayan kişiler için: Başvuru sahibinin sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
İlgili 30 soru bulundu
Otel ve uçak bileti satın almadan vize başvurusu yapacaksanız vize başvurusu için bankada en az 35-40 bin TL para bulundurmanız genel anlamda yeterli olabilmektedir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Çalışmayan Schengen vizesi alabilir mi, herhangi bir yerde düzenli olarak çalışmayan ya da Sosyal Güvenlik Kurumu'nda sigortalı olmayanların maddi durumunu ispatlaması halinde vize alması söz konusudur. Vize başvurusu için gerekli olan belgeler; Düzenli maddi gelir ek dair hesap hareketleri.
Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir.
Vize isteyen ülkeler için yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Bu nedenle yolculuk planlamaları sırasında gideceğiniz ülke vize talep ediyorsa, bunun yanında yurt dışı seyahat sağlık sigortası da yaptırmanız şarttır. Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının yapılması, tüm ülkeler için zorunlu değildir.
Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen ülkelerinde bulunduğu sürenin tamamını kapsayan bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Bu sigorta asgari belli bazı kriterleri yerine getirmelidir. Sigortalı olduğunuzu kanıtlamak zorundasınız.
Özellikle Schengen bölgesine seyahat ediyorsanız, Schengen vizesi başvurusu sırasında belirli bir minimum tıbbi teminatı olan seyahat sağlık sigortası sunmanız gerekebilir.
Kimler Vize Alamaz? Konsolosluğun istediği vize başvuru evraklarını hazırlayamayan kişiler, Düzenli bir iş ve gelire sahip olmayan kişiler, Asgari ücretle çalışanlar (çalışılan şirkete, çalışma süresine ve iş yerinde ki görevine göre değişkenlik gösterebilmektedir.)
Çalışmayan kişiler için Almanya vizesi başvurularında ise sponsor sunmak zorunludur. Çalışmayanların, sponsor göstermeden yapacakları Almanya vize başvuruları henüz başvuru merkezindeyken kabul edilmeyecektir.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2024 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Vize reddi, genellikle başvuranın gerekli şartları karşılayamadığını gösterir. Bu, genellikle başvurudaki eksik bilgiler, belgelerin yanıltıcı veya hatalı olması, yetersiz mali kaynaklar veya başvuranın geçmişteki suç kayıtları nedeniyle olabilir.
Vize almanız için gereken belgeler arasında mutlaka iş yerinizden alacağınız maaş bodronuz ya da aylık gelirinizi gösteren evraklar bulunmalıdır. Ancak bu, çalışmayı bırakmış, şu anda işsiz statüsünde olan kişilerin vize alamayacağı anlamına gelmez. Çalışmayı bıraksanız dahi vize almanız mümkündür.
Çalışmayanlar için Yunanistan vizesi başvuru işlemleri yapılabilmektedir. Bu vize türüne başvuru yapacak kişilerin sponsor göstermesi gerekmektedir.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke konsolosluğu tarafından bir mektup ile bildirilmektedir. Vizenizin reddedilmesinin sebeplerini listelemektedirler ve tarafınıza göndermektedirler. Bu sayede neden vizenizin reddedildiğini maddeler halinde öğrenebiliyorsunuz.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri