Eğer kurulacak olan cümlede istenilen şey bir eylem içeriyorsa cümle içinde “would like” kalıbından sonra “to” bağlacı kullanılır.
Eğer istenen şey bir isimse o zaman direk “would like”dan sonra istenen nesne söylenir. Örnek: I would like some chocolate cake. (“Biraz çikolatalı kek istiyorum.” Derken burada istenen şey bir nesne olduğu için “would like” olarak kullanılır.)
İngilizcede would kelimesi, istemek, arzu etmek ve dilemek manasına gelir. Will fiilinin 2. ve 3. hali olan would sözcüğü hem duyulan (miş'li) hem de görülen (di'li) geçmiş zamanda kullanılır. Örnek: I would like to be a teacher. (Öğretmen olmak isterdim.)
Yes I would like to go. (Evet gitmek isterim.) No I wouldn't like to go. (Hayır gitmek istemem.) What would you like to drink? (Ne içmek istersin?)
Olumlu, olumsuz ve soru halde kullanılabilen bu yapıdan sonra eylemin yalın hali (bare infinitive) getirilmektedir. Etken (Active) cümlede özneden sonra, eylemden önce yer alır. Edilgen cümlede ise “be+past participle” yapısıyla kullanılır. Örnek Cümle: If I were beautiful, I would be a model.
İlgili 27 soru bulundu
Eğer kurulacak olan cümlede istenilen şey bir eylem içeriyorsa cümle içinde “would like” kalıbından sonra “to” bağlacı kullanılır. Eylem istenilen “would like” cümlesini kurmak için “Özne + “would like” + “to” + fiil + nesne” formülünü kullanabilirsiniz. Örneğin: I would like to go to the cinema tonight.
İstek bildirmede, sormada, istek göndermede kullanılan “would like” çekimi yapılmayan bir fiildir. İngilizcede istemek fiili “want” olsa da isteklerin nazikçe karşı tarafa bildirildiği durumlarda “would like” kullanılmaktadır.
short for I would: I'd like to buy some stamps, please. I'd hate to upset her.
Would ile olumsuz cümle yapısı şu şekildedir; Subject + auxiliary verb + not + main verb (özne + yardımcı fiil + olumsuzluk eki + fiil). Örneğin; I + would + not + go (Olumsuzluk eki olan “not”, “would” ile birlikte yazılırken “wouldn't” şeklinde yazılabilmektedir.)
“Would like” ve “want” aynı anlamda kullanılırlar fakat ikisi arasında kullanım sırasında çok belirgin fark vardır. Her ikisi de “istemek, rica etmek” anlamındadır fakat “would like” daha resmi durumlarda , “want” ise samimi durumlarda kullanılır.
Used to ifadesini, geçmişte bir süre devam etmiş ama artık devam etmeyen eylemleri ve durumları anlatmak için kullanırız. Would kelimesini ise geçmişte tekrar ve tekrar yapılan eylemleri veya durumları belirtmek için kullanırız. Bu durum sona ermiş de olabilir, devam ediyor da olabilir.
Öncelikle, would, will'in geçmiş zaman halidir. Would Tip 2 ve Tip 3 şart kiplerinde kullanılır. Hem will hem de would kullanabildiğimiz durumlarda would kullanmak daha kibar duracaktır. Would you like some juice? (Meyve suyu ister miydiniz?)
“To Be” Türkçede Şimdiki Zaman olarak geçen İngilizce Present Continuous Tense yardımcı fiilleridir. Bu zamanı bildiren cümlelerde “To Be”, “Subject (Özne) + To Be + Verb (-ing) (Fiil) + Object (Nesne)” formülü kullanılır. I am going to the supermarket. Ben süpermarkete gidiyorum.
I prefer tea. / I prefer drinking tea. Bir şeyin başka bir şeye tercih edilmesi durumunda would rather ile 'than' ; prefer ile 'to' kullanılır: I would rather stay home than go outside. I prefer drinking tea to drinking coffee.
Wanna "want to" ifadesinin konuşma dilinde kısaltımıdır. Ama bu önemli. Yazıda wanna diye bir kullanım yoktur, yanlıştır. Ayrıca he she it öznelerini wants to ile kullanacaksanız wansta şeklinde teleffuz da edebilirsiniz.
Want fiili istemek anlamında kullanılıyor. Want fiilinin ikinci ve üçüncü zaman halleriyle ilgili örnek cümleler aşağıdaki gibidir; I wanted to go work. I have wanted to be a doctor for years.
Böylece should could would kullanımı konusunu bitirmiş olduk. Son olarak bu üç terim arasındaki farkı özetlemek gerekirsek; could olasılık durumlarında, would hayali veya olmasını beklediğimiz ama olmayan durumlarda, should ise tavsiye verdiğimiz durumlarda kullanılıyor.
'Would', İngilizcedeki “modal verbs” grubunun üyelerinden biridir. Basitçe tanımlayacak olursak, gelecek zaman anlamı vermek için “future tense”lerde kullanılan “will”in geçmiş zamandaki halidir diyebiliriz.
Birisinden bir şey yapmasını rica ederken kullanılan “Would you mind Do you mind" yapısı sakıncası yoksa anlamına gelir ve arkasından gelen fiil mutlaka -ing takısı almalıdır. * Would you mind carrying my bag? (Çantami taşıyabilir misin?)
"I would like to" metninin Türkçe çevirisi. olmak isterdim görmek isterim belirtmek isterim olmak isterim söylemek isterim Daha Fazla.
I really appreciate it, I'd love to, that's lovely. Gerçekten minnettar oldum evet, gelmek isterim, çok hoşsun.
You'd (= You would) be warmer in your black jacket.
WOULD PREFER (I'd prefer)
"would prefer" kalıbı genel tercihlerimiz için değil, belirli bir durumda neyi tercih ettiğimizi ifade ederken kullanılır. Examples; - Would you prefer coffee or tea? (Kahve mi alırsınız, çay mı?) - I'd prefer to stay at home rather than go to the cinema tonight.
Durum 1: Normal formlarda if kalıbı ile 'will', 'would' ve 'should' kullanılmaz. Ancak if clause cümlesinde bu yardımcı fiillerden herhangi biri geçiyorsa kibar bir istek, ısrarcılık veya belirsizlik söz konusu olabilir.
TÜRKÇESİ→Evet yapardım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri