Benzin ve Dizel yakıt katkıları yanma odalarında, supaplarda, enjektörlerde ve dizel motorların partikül filtrelerindeki kalıntıları temizler ve oluşmalarını engeller. Dizel araçlarda, Würth EGR Valf Temizleyici ile ; Motor performansını optimize edebilirsiniz. Yakıt tüketiminizi azaltabilirsiniz.
İlk olarak ufak bir fırça yardımıyla EGR valfinde biriken kurum ve kirin genel bir temizliği yapılır. Daha sonrasında özel sıvılarda bekletilerek, biriken kurumun tamamen temizlenmesi sağlanır. Bütün bu temizleme işlemlerinin ardından son olarak da EGR valfi motora doğru bir şekilde takılır.
Würth Yakıt Katkısı ile Güçlü Performans
Yakıt katkısı biriken kiri ve kimyasalı temizleyerek tıkanmaları gidermeyi sağlamaktadır Böylece motorunuzun temiz ve ideal performansta ilk günkü gibi çalışmasını sağlayabilirsiniz.
EGR Kendini Temizler mi? Trafikte rölantide beklenirken dahi sistem kendini temizler.
EGR valfi, araç motorunun çalışmasında büyük rol oynayan parçalardan bir tanesidir. Dizel ve benzin motorlarının vazgeçilmezi olan bu parça, bakımı ve temizliği düzenli olarak yapıldığı takdirde aracınızın performansını büyük ölçüde arttırır.
İlgili 16 soru bulundu
PROFESYONEL EGR VE ENJEKTÖR TEMİZLEYİCİHava giriş sistemi, hava akışı sensörü, giriş valf'leri, gaz/boğaz kelebeği, emme manifoldu, turbo ve EGR sistemini anında kapsamlı bir şekilde temizlenmesini sağlar.Neden Kullanılmalıdır?
EGR iptali avantajları:
Aracın çekiş gücü yükselir. Motorun aldığı temiz hava miktarı artış gösterir.
Özellikle dizel araçlarda ara sıra 3.000 devrin üzerine çıkıp bir müddet böyle seyhat etmesi tavsiye edilir.Böylelikle egr valfi ve katalizör temizliği sağlanmış olur denir.
Spreyi sıkarken arabayı maksimum 1750 devire getirin 5 saniye sıkın sonra gazı bırakın 10 saniye beklerken rölantide çalışsın bu şekilde sürekli devam ettikten ve en az 10 kere sıktıktan sonra da birikmeyi engellemek için 1 kere dip gaz yapmak yeterlidir. arkadaş boşa uğraşmış malesef...
EGR valfi nedir, açılımı "Egzoz Gazı Devridaimi"dir ve motordan yayılan Azot Oksit maddesinin salınımını azaltmaya yarar. EGR valfi bozuk olursa ne olur, böyle bir durumda motor aşırı derecede ısınmaya başlar ve manifolda egzoz gazı gönderimi imkansızlaşır.
Würth benzin enjektör temizleyici, asitli kondens suyunu nötralize eder. Yakıt sistemini tamamen temizleyerek daha iyi yanma ve etkili yakıt tasarrufu sağlar. Yakıt sistemini korozyona karşı korur. Katalizör ve lambda sensörünün sorunsuz çalışmasını sağlar.
Korozyon problemine karşı da çözüm üreten Würth enjektör temizleyicisi, aşınma sorununun oluşturabileceği tehlikelerin önüne geçer. Ateşleme sisteminin düzenli bir şekilde işlemesine yardım eden ürün, caZ yani Cetane sayısını düzenlemeyi başararak hidrokarbon oranını ideal seviyelere çeker.
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Turbo mili yağı da bu duruma bağlı olarak etkilenir ve bozulabilir. Bu durumda EGR valfi sıkışması araçta turbo mekanik arıza oluşturabilmektedir. Aynı zamanda motorun aşırı ısınması ile birlikte aracın yağ yakması durumu da ortaya çıkabilir.
Dpfsi ve egrsi iptal olan araçların egzozları daha sıcaktır. Zaten egr Egzoz gazının %10-15 civarını emme manifolduna basıyor hepsini değil sanılanın aksine. Dpf ve egr iptali olan araçlar kara duman atar mesela benim aracımda öyle. Egzozu temizliyorum 1 hafta sonra kromaj kapkara kurumla kaplanıyor.
EGR iptalinin motora zararı yoktur; EGR iptalinin yazılımsal yöntemlerle yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yazılımsal iptal işleminde araç beyninde tanımlı olan EGR tamamen silinir. Bu yöntemle araç EGR fonksiyonunu tanımaz ve sorunsuz şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.
Benzin ve Dizel yakıt katkıları yanma odalarında, supaplarda, enjektörlerde ve dizel motorların partikül filtrelerindeki kalıntıları temizler ve oluşmalarını engeller. Dizel araçlarda, Würth EGR Valf Temizleyici ile ; Motor performansını optimize edebilirsiniz. Yakıt tüketiminizi azaltabilirsiniz.
EGR valfi vidaları söküldükten sonra yerinden çıkartılır ve ufak bir fırça yardımı ile valf içerisinde biriken kurum ve kirin için genel bir temizlik yapılır. Temizlik ardından valfin daha iyi bir şekilde temizlenmesi ve daha iyi çalışması için özel sıvılar içerisinde bekletilir.
EGR Valfi Temizliği
Ancak düzenli bakım yapılmazsa, aracın arızalanması veya sonlandırılması nedeniyle yakıt ikmali ve performans düşüşü meydana gelebilir. Egzoz gazı devridaim valfinin içinde kurum birikirse, valf tıkanır ve çalışmaz.
EGR, Egzoz Gazı Devridaimi anlamına gelir. Bu, arabanın egzoz gazlarındaki kirlilik miktarını azaltmaya yardımcı olan bir sistemdir. EGR iptali, EGR'yi iptal eden ve aracın performansını etkileyen bir sistemdir. Öte yandan emisyon miktarını azaltacağı için daha çok çevre kirliliğine neden olur.
Egr başlı başına el freni aracınız için. Avrupa emisyon testlerinde zararli gaz salınımıni indirmek için kullanilan, motorun daha verimsiz çalışmasına sebep olan bir parça. Kesinlikle fişi çıkartın. Hiçbir zarari olmaz.
EGR Arızası: EGR arızası da, aracın siyah duman çıkartmasına neden olabilir. Bu arıza, aracın dengesiz çalışmasına sebep olabilir. Aracın aniden hızlanması: Aracın fazla zorlanması, siyah duman çıkışına sebep olur. Aniden aracın hızlanması ya da gaza fazla yüklenmesi son derece sıkıntılı bir durumdur.
EGR valfinin bozulmasında en büyük payı olan kurum sebebiyle kirlenmedir. EGR valfinin çalışma gereğince içerde az miktarda egzoz gazı kalmasıyla beraber içeride kurum meydana gelir. Bu kirlenme sonucunda egzoz gazının geçtiği kanalda daralmalar ve tıkanmalar görülür.
Egzoz gazlarının işlenmemiş haline uzun süre maruz kalan sistemin karbon oluşumu nedeniyle tıkanması ise sıkça karşılaşılan bir sorundur. Özellikle, gazın geçişini sınırlayan EGR valfi çevresi, birikimin görülebildiği noktalardır. Sistemin tıkanmaması adına düzenli olarak EGR valfi temizleme işlemini yapmak önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri