Xenon ampul modelleri normal halojen ampul modellerine oranla daha tasarrufludur. Halojen ampuller 55 W enerji tüketirken Xenon farlar 35 Watt enerji tüketimi ile yaklaşık 3 kat fazla ışık veriyor.
Eğer mercek far değilse led xenonların aydınlatmasında sorun yaşamazsınız. 6.000-8.000 lümen civarı Niken takabilirsiniz. Hem yerli hem fiyarı uygun hem de aydınlatması iyi.
Otomobil üreticileri 35 watt gücünde xenon kullanırlar. 35 watt D1S-D2S ampuller 3000-3200 lümen ışık yayarlar. Yani halojen farlardan 2 kat güçlüdürler.
Xenon Far Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Xenon far alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır: Xenon farların parlaklığı, farın boyutu ve fiyatı öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Xenon farların parlaklığı, gece ne kadar iyi görülebileceğini belirleyeceği için önemli bir husustur.
Yaydığı ışık parlaklığı ve ışığın ulaşma mesafesi dikkate alındığında en güçlü xenon far ürünleri arasında yer alan LED xenon sis farı modelleri, beyaz ışık yayar. Bu sebeple beyaz xenon far olarak da bilinir.
İlgili 20 soru bulundu
Trafik standartlarına uygun, sürücüleri ve yayaları rahatsız etmeyecek şekilde kullanılan kısacası modifiye edilmemiş xenon farları kullanmak yasak değildir. Xenon far uzun kısa olarak kullanılması ise bu teknolojinin ideal ışık üretim seviyelerine ulaşmasının birkaç saniye almasıyla doğrudan ilişkilidir.
Yeterli aydınlatma için metrekare başına düşen lümen değeri 100'dür. Yani eğer 40 m² bir salona sahipseniz 4000 lümen aydınlatmaya ihtiyacınız vardır. Lümen değeri genellikle LED ampullerin üzerinde belirtilir.
Roxxo RX-15 15 Watt=120 Watt 1350 lümen led ampuldur.
Yüksek watt miktarı ise, sadece vakumun ne kadar güç tüketebileceğinin de bir ölçümünü ifade eder. Elektrik süpürgelerinin çoğu 700 W ile 900 W arasındadır.
H7: Genelde kısa farlar için kullanılır. Tek flamanlıdır. H8: Genelde sis farlarında kullanılır. Tek flamanlıdır.
Xenon ampuller ömrünü tamamladığı zaman, içerisindeki gaz seviyesi düştüğü için mor veya pembe renk yanmaya başlarlar. Bu durumda ampul yenisi ile değiştirilmelidir.
LED Zenon H7 LED Xenon 55 Watt 11000LM 6500K Far Ampülü LED Işık Beyaz Renk Işık.
Görüntü olsun istiyorsanız 6000e kadar zorlarsınız kimsemin hayatına herkes karışamaz da performans soruyorsanız en yüksek lümenli 4300k kullanmalısınız. K, Kelvin'in kısaltmasıdır, o da renk sıcaklığını temsil eder. Ayrıca Kelvin arttıkça Lümen yani aydınlatma gücü de azalır.
LED ve Xenon far arasındaki fark, temelde kullanım amaçları ile birbirinden ayrılır. LED teknolojisi genel olarak gündüz farları için tercih edilir. Xenon farlar ise daha çok kısa far olarak kullanılır. Bununla birlikte, Xenon far güçlü ışık yaydığı için iyi ayar yapılması gerekir.
»6000K – Kristal Beyaz Işık
Kristal beyaz ışık, algılanabilir en yüksek Kelvin değeridir. Daha çok mavi tonlara sahip beyaz ışıktır ve aynı zamanda iyi bir renk sıcaklığı olarak düşünülebilir. 5000K/6000K, insan gözünün renk spektrumunda algılayabileceği en iyi aralıktır. Gece sürüşü için en iyi renktir.
Lüx ise birim yüzeye düşen lümen miktarıdır, yani ışık şiddetidir. 1 lx = 1 lm/m² olarak gösterilebilir.
Daha iyi bir hesaplama yapmak istiyorsanız ampul üzerinde yazan lümen değerini yine ampul üzerinde yazan watt değerine (eşdeğer güç değil) bölebilirsiniz. Bu sonuç size o ampülün etkinlik faktörünü verecektir. Yani, 1000 lümen bir LED ampul, 10W olarak belirtilmişse; 1000/10=100 lm/W demektir.
100 watt ampul – 1600 lümen.
Lümen değeri önemli
Cihazın içindeki lambanın ürettiği ışığın gücünü ifade eden lümen değeri yükseldikçe, yansıtılan ekranın parlaklık değeri de artar. Fiyat skalasının en altında bulunan projeksiyon cihazları 1000 lümenlik ışık değeri sunarken profesyonel cihazlarda bu değer 10 bin lümeni bulabiliyor.
Bir yüzeyde bulunan ışığın toplam miktarını ve yoğunluğunu ölçmemizi sağlar. Lümen ve lüx arasındaki fark ise lüxün, lümenin yayıldığı alanı hesaba katmasıdır. Bir metrekarelik bir alana yoğunlaşan 1000 lümenlik bir akı, o metrekareyi 1000 Lüx'lük bir aydınlatma gücüyle aydınlatır.
Yani bir metrekareye 100 lm ışığın düşeceği ortaya çıkıyor. Bu değer genellikle odayı aydınlatmak için yeterlidir. 150 lüks ile 25 m^2 bir alanı aydınlatmak istediğimizi düşünelim.
Araca sonradan takılmış olan xenon farlar ile muayeneye girilirse muayeneden geçilmez ve araçlar hasarlı gösterilir. Hasarlı gösterilen araçların trafiğe çıkması uygun olmayacağından kullanılamazlar.
Kar veya sise karşı yakılan mavi veya beyaz ışık, gözler için kamaştırıcı olabilir ve kısa sürede sizi yorabilir. Kamaşma etkisinin azaltılması için de sarı renkli ışıklar kullanılmalıdır. Özetle; sis farlarında sarı renkli ışık kullanmanın doğru bir tercih olacağını söyleyebiliriz.
Fabrika çıkışlı LED farların aksine araç farlarına sonradan takılan LED ampullerinin sürüş güveniliğini her anlamda tehlikeye attığı açık olsa da araç muayenesinde bununla ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri