Xenon farların ürettiği ışık miktarı halojen farlara göre yüksektir ancak halojen modellere göre daha az enerji harcar ve daha çevrecidir. Bu far modellerinin en önemli avantajlarından biri de gece sürüşlerinde sürücüye gündüz ışığı etkisi veren bir sürüş konforu sağlamasıdır.
Xenon farın harcadığı enerji halojenden daha düşük, yaydığı ışık ise daha yüksektir. Bu açıdan xenon far özellikleri ile daha çevrecidir. Kullanım ömürleri de aynı şekilde daha uzun ve dayanıklıdır. Ancak doğru ayarlanmamış bir xenon far, diğer sürücülere ve yayalara görme açısından sıkıntılar yaratabilir.
LED ve Xenon far arasındaki fark, temelde kullanım amaçları ile birbirinden ayrılır. LED teknolojisi genel olarak gündüz farları için tercih edilir. Xenon farlar ise daha çok kısa far olarak kullanılır. Bununla birlikte, Xenon far güçlü ışık yaydığı için iyi ayar yapılması gerekir.
marka bilgiside üstlerinde bulunabilir. kaputu aç. farlardan çıkan kabloları takio et. eğer balast denen kutulara giriorsa farların xenon kitiyle sonradan xenon yapılmıştır. marka bilgiside üstlerinde bulunabilir.
Her araca uygun olarak takılabilir. Sürüş sırasında sürücüye net bir görüş alanı sağlar.
İlgili 36 soru bulundu
Yüksek aydınlatma sağlar. Aynı zamanda düşük güç tüketimi sayesinde aracın aküsünü bitirmez ve zarar vermez.
Yaydığı ışık parlaklığı ve ışığın ulaşma mesafesi dikkate alındığında en güçlü xenon far ürünleri arasında yer alan LED xenon sis farı modelleri, beyaz ışık yayar. Bu sebeple beyaz xenon far olarak da bilinir.
Öncelikle Xenon far nedir, bunun tanımını yapalım. Xenon far, içinde yüksek miktarda xenon gazı bulunan mikro deşarj lambası olarak tanımlanabilir. Farlarda bulunan ışık cam tüp içerindeki yüksek basınç ile doldurulmuş olan xenon gazı ile elektrotlar arasındaki ark ve çakma sebebiyle ortaya çıkar.
Xenon Far Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Xenon far alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır: Xenon farların parlaklığı, farın boyutu ve fiyatı öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Xenon farların parlaklığı, gece ne kadar iyi görülebileceğini belirleyeceği için önemli bir husustur.
3) Ömürleri 3000 saat civarı olmasına rağmen, teorik ömrünün yarısına gelen bir xenon ampul parlaklığının neredeyse %50'sini kaybedecektir. Yani 1500 saat yanma süresine sahip bir D2S ampul, halojen ampullerle aşağı yukarı aynı güçte yanacaktır. Daha iyi aydınlatma için ampul tamamen sönmeden değişim gerekebilir.
H7: Genelde kısa farlar için kullanılır.
Xenon farların özellikleri arasında öne çıkan konuların başında, kısa mesafede yoğun bir ışık sunması geliyor. Ortalama bir fara oranla yüzde 15 civarında gün ışığına yakın ışık sağlayan Xenon farlar, diğer halojen farlara göre daha dayanıklı.
Renk Sıcaklığı: 6000K° Renk: Kar Beyazı
Eğer mercek far değilse led xenonların aydınlatmasında sorun yaşamazsınız. 6.000-8.000 lümen civarı Niken takabilirsiniz. Hem yerli hem fiyarı uygun hem de aydınlatması iyi.
Aracınızda mercek olsa dahi, halojen far için üretilmiş mercekli fara Xenon taktığınız zaman sıkıntı yaşarsınız.. Bunun dışında Xenon merceğe sahip bir farda, yağmur, kar gibi durumlarda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız..
Xenon ampuller ömrünü tamamladığı zaman, içerisindeki gaz seviyesi düştüğü için mor veya pembe renk yanmaya başlarlar. Bu durumda ampul yenisi ile değiştirilmelidir.
Araca sonradan takılmış olan xenon farlar ile muayeneye girilirse muayeneden geçilmez ve araçlar hasarlı gösterilir. Hasarlı gösterilen araçların trafiğe çıkması uygun olmayacağından kullanılamazlar.
H4 ampuller, geçmişte araçlardaki standart lambalardı. Bunlar çift filamanlı ampuller olarak bilinir. Bu basitçe ampulde iki filaman olduğu anlamına gelir: bunlardan biri kısa hüzme, diğeri uzun hüzme içindir.
Sonuç olarak arabanızın orjinalinde xenon ve türevi far aydınlatma sistemleri yoksa ve sonradan bu uygulamayı yaparsanız polis ceza yazabilir ve muayeneden de geçemezsiniz. Sahip olduğunuz aracın aynı modelinin başka bir versiyonunda bu sistem var ise ve orjinal aydınlatma kitini uygularsanız muayeneden geçebilirsiniz.
Normal farlara oranla çok daha güvenli ve gözü yormayan bir yapıya sahip xenon farlarda bulunan özel mercek sayesinde, ışık yalnızca odaklandığı noktaya iletilir, böylece asla gözü yormaz ve kesin görüş sağlar.
Eğer H7 takılı ise halojen ampul soketinin uzatılması için ampule ekstra bir parça daha eklenerek far arkasındaki körükten dışa uzatılır.Xenon apullerinde ampul direk dışa kablolu olduğu içinkörük ile ampulu biraz sıkışmanız gerek.Far aynasındaki ampulu basan telden kilit mekanizması ampulu tam bastıramadığı için ...
7 - Xenon Far Zararlı mı ? Hayır. Xenon farların arabalara kesinlikle herhangi bir zararı yoktur. Hatta son derece düşük enerji ile çalıştıklarından dolayı arabanızın enerjisini çok fazla kullanmadan yüksek far aydınlatması sağlar.
Nike, Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan, önde gelen spor elbise, spor ayakkabı ve spor aksesuarların tasarımcısı ve aynı zamanda da pazarlayıcısı olan bir şirkettir.
LED teknolojisi daha az enerji tüketimiyle daha yüksek ışık üretilmesini mümkün hale getirir. LED'lerin anında tam parlaklığa ulaşması yüksek selektör performansı elde edilmesini sağlar. Bu özelliği nedeniyle LED far ampulleri, şimşek LED, şimşek etkili LED ya da LED Xenon olarak da bilinmektedir.
Fabrika çıkışlı LED farların aksine araç farlarına sonradan takılan LED ampullerinin sürüş güveniliğini her anlamda tehlikeye attığı açık olsa da araç muayenesinde bununla ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri