1) Başvurunuzun konusu istek veya şikâyet niteliğindeyse ve başvurunuza 30 gün içerisinde herhangi bir cevap verilmediyse CİMER üzerinden cevap alamadığınıza dair bir başvuru oluşturabilirsiniz. 2) Yasal sürenin sona ermesi itibarıyla 60 gün içerisinde idari dava açabilirsiniz.
Bu dilekçelerin okunup, işlenerek cevap verilmesi için bir süre geçmektedir. 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında yapılan şikâyet ve taleplere cevap verilme süresi 30 gündür. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapılan şikâyet ve taleplere cevap verme süresi 15 gündür.
Dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER'e yapılan başvurular belirli yasal değerlendirme süreçlerine bağlı olarak işleme alınmakta ve başvurunun türüne bağlı olarak 30 gün veya 15 iş gü- nü içerisinde cevaplandırılmak zorundadır.
BİMER veya CİMER'e Başvuran Memura Disiplin Cezası Verilemeyeceğine Dair Danıştay Kararı Bilgi edinme başvurularında devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulü düzenlendiğinden üst makamlara başvuran memura makam atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.
CİMER şikayetleri vb yapılan şikayetlerde, şikâyetin asılsız olması durumunda şikâyet eden kişi hakkında kamu davası açılabileceği uyarısı olmalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
1) Başvurunuzun konusu istek veya şikâyet niteliğindeyse ve başvurunuza 30 gün içerisinde herhangi bir cevap verilmediyse CİMER üzerinden cevap alamadığınıza dair bir başvuru oluşturabilirsiniz. 2) Yasal sürenin sona ermesi itibarıyla 60 gün içerisinde idari dava açabilirsiniz.
Yazımızı incelediyseniz, CİMER'in devlet kurumlarının işleyişi ile iligli bir mercii olduğunu açıkladık. Sözleşmeli çalıştığınız kurum devlet kurumu olsa dahi, maaş ve tazminatlarınız işçilik alacağı kapsamındadır ve buna dair talepler adli makam ve mercilere yapılır yani dava açılır.
CİMER üzerinde yapılan şikayetlerde işlemediği halde birine suç atan ya da asılsız ihbarlar da bulunan kişiler için cezai işlem uygulanmaktadır. Elinde bir delil bulunmayan, kanıtsız olan ya da asılsız olan ihbarlar için kişilere üç yıla kadar hapis cezası verilir.
CİMER Başvurumu Nasıl İptal Edebilirim? e -Devlet kapısı üzerinden CİMER'e yapılan başvuruların iptali hizmeti bulunmamaktadır. Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili 150 no'lu CİMER çağrı merkezi ile görüşmeniz gerekmektedir.
Onay verilmesinden sonra, şikayet CİMER tarafından işleme alınacaktır. CİMER'E Şikayet Edildiğini Nasıl Anlarım? Hakkınızda CİMER'e şikayet olup olmadığını anlamak için e-devlet sisteminin CİMER sayfasına giriş yapılabilir ya da ALO 150 hattı aranarak şikayet sorgulaması yapılabilir.
Başvuruya herhangi bir yazışma/inceleme/soruşturma sonrasında cevap verilecek ise Bilgi Edinme ve CİMER kullanıcısı “beklemeye al” butonuna tıklayarak beklemeye alma sebebini belirtir. Ara cevap mahiyetindeki bu işlem aynı zamanda başvuru sahibi tarafından da görülebilmektedir.
CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından başvuru sahibine gerekli yanıt sağlanıyor. Başvuru sonrası sürecin hangi aşamada olduğu da yine “CİMER başvuru takip” ekranı üzerinden takip ediliyor.
Öncelikle bunla arasında en çok başvurulan yöntem ALO 150 CİMER hattını aramanızdır. Bu numarayı arayarak başvuru numaranızı söylemeniz durumunda şikayetinizi veya başvurunuzu geri çekme şansınız bulunmaktadır.
CİMER'e başvuru alanı 3000 karakter ile sınırlandırılmıştır.
CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil Sağlık Yardımı ve Acil İhbarlarınız için Lütfen 112'yi arayınız.
Olumlu sonuç alındığı da oluyor.
CİMER'e yapılan başvurular en kısa süre içinde cevaplanır. Ancak inceleme esnasında ve sonrasında sonuçları sorgulamak isterseniz CİMER'in resmi sayfasından ya da e-devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu bilgileri girdikten sonra Onay kodu gönder butonuna basın ve sorgulamayı yapın.
Başvuru esnasında gizlerseniz görünmez. Ancak iddialarınız asılsız çıkarsa, iftiradan dolayı karşı taraf şikayetçi olursa, CİMER'den talep edilmesi halinde Savcılık tarafından kolaylıkla bilgileriniz temin edilebilir.
Şikâyet hakkı kural olarak suçtan zarar görene ait olup, kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardandır. Bunun doğal sonucu olarak şikâyetten vazgeçme hakkı da suçtan zarar görene ait bulunmaktadır. Nitekim TCK'nın 73/4. maddesinde şikâyetten vazgeçme hakkının suçtan zarar görene ait olduğu açıkça belirtilmiştir.
Asılsız ihbar veya şikayet başvurusu yapılması halinde savcılık veya kolluk tarafından soruşturma başlatılması şart olmayıp, ihbar veya şikayetin objektif olarak soruşturma başlatmaya elverişli nitelikte olması suç uydurma suçunun meydana gelmesi için yeterlidir.
CİMER'e yapılan başvurular hızla başvuruya yanıt verecek ilgili kurum ve kuruluşa ulaştırılacak. Başvuru konusu, bir kamu kurum ve kuruluşu, personeli veya yöneticisi hakkında şikayet niteliğindeyse başvuru, bir üst amire gönderilecek. Şikayet bu amir tarafından işleme alınarak başvuru sahibine yanıt verilecek.
İdare Mahkemesi 2010/1614 Esas ve 2011/1335 nolu Kararında; "tüm vatandaşların dilek ve şikayetlerini doğrudan başbakanlığa iletebileceklerini belirtmiş, ancak memurlar yönünden bir kısıtlama getirilmemiştir.
Şikâyet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir. İhbar türü seçilerek kimlik ve iletişim bilgileri gizlenen fakat konusu itibarıyla şikâyet türü kapsamında olan başvurular İletişim Başkanlığı CİMER kullanıcıları tarafından şikâyet türüne çevrilerek işleme alınmaktadır.
Cimer Cevap Ektedir Ne Demek
“Cimer cevap ektedir” ifadesi, Türkiye'deki Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan bir başvuruya verilen cevabın eklenmiş olduğunu belirtir. “Ektedir” kelimesi, bir belgenin veya dosyanın bir başka belgeye veya iletiye ek olarak gönderildiği anlamına gelir.
Türkiye'nin yakın tarihinde büyük acılara rol oynayan isimsiz ihbarlar, artık ciddiye alınıp, soruşturulmayacak. Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile tüm devlet kurumlarına, isimsiz ve adressiz dilekçelerle yapılan ihbarların değerlendirilmeye alınmaması talimatı verildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri