Bunun için telefonlarınızın ayarları kısmına girerek Pil ve güç üzerinden açık olan güç tasarrufunu kapatarak ekran renginizi siyah beyaz olmaktan kurtarabilirsiniz.
Ekranın siyah beyaz olması okuyucu modu ile ilgili olabilir. Okuyucu modu, gözlerinizi korumak için yayılan mavi ışık miktarını azaltır. Ekranın üstünden aşağı çekin ve bildirim çubuğundaki hızlı ayarlarda varsa okuyucu modunu kapatın. Ayrıca Ayarlar'a ve ardından Ekran'a giderek okuyucu modunu kapatabilirsiniz.
Telefonu yeniden başlatın: Telefonun ekranı bembeyaz olacağı için ekran arayüzünde bir işlem yapamazsınız. Ne var ki Android telefonlarda düğmeleri kullanarak cihazı yeniden başlatma gibi bir arka kapı yolu vardır. Güç düğmesiyle ses tuşlarına -toplamda üç tuş- aynı anda basılı tutarak bu işlemi yapabilirsiniz.
Güç tasarrufu modu, ekran parlaklığını azaltırken ekrandaki renkleri gri ton ağırlıklı yapabilir. Bu, daha az şarj gitmesine yardımcı olur. Bu nedenle eğer telefonunuzda güç tasarrufu modu açık ise bu modu kapatmalısınız.
Siyah ekran hatasına neden olan problemler aşağıdaki gibi listelenebilir. Monitör ile ilgili oluşabilecek bağlantı problemleri veya hataları. Görüntü bağdaştırıcısı denilen Görüntü İşleme Aygıtları (Ekran Kartları) ile ilgili sürücü güncelleme sorunları ve hataları. Sistem güncellemesiyle ilgili sorunlar.
İlgili 45 soru bulundu
Güç ve Ses düğmeleri yanlışlıkla basılı tutulmuş olabilir. Telefonunuzu zorla yeniden başlatarak onarmak için Güç düğmesini 15 saniyeden uzun bir süre boyunca basılı tutun.
Telefonların Enerji tasarrufu modu güç tasarrufunun ileri derecede güç tasarrufu ve normalden daha fazla gelişmiş güç tasarrufu bu soruna neden olabilir. Bunun için telefonlarınızın ayarları kısmına girerek Pil ve güç üzerinden açık olan güç tasarrufunu kapatarak ekran renginizi siyah beyaz olmaktan kurtarabilirsiniz.
eKitap modu etkinleştirildiğinde ekran siyah ve beyaz renkleri gösterir. eKitap modu özelliğini devre dışı bırakmak için Ayarlar uygulamasını açın ve eKitap modu için arama yaparak buna dokunun.
Telefon ekranını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bez veya dezenfektan mendil kullanmaktır. Bu konuda özellikle mikrofiber olarak üretilen bezleri tercih edebilirsiniz. Mikrofiber yüzeyi sayesinde cihazın ekranına zarar vermez ve çizik oluşturmaz.
Akıllı Telefonda Ekran kararması (BSoD) , ROM'unuzla yani yazılımla ilgili bir sorundur, ya stabilize olan yeni sürümlere geçiş yapmadığınız için ya da telefonunuza bir virüs bulaştığı için ortaya çıkabilir.
Arama esnasında yakınlık sensörü kazara giriş olmasını önlemek için telefonun kullanıcının yüzüne yakın olduğunu algıladığında telefonun ekranını karartacaktır. Ekran telefon görüşmesi tamamlandıktan sonra karanlık kalmaya devam ediyorsa telefonun yakınlık sensörünün doğru şekilde çalışıp çalışmadığını doğrulayın.
Ekran Ayarları Menüsünü Kullanmak
Ayarlar menüsünü açmak için Uygulamalar menündeki veya ana ekranındaki simgeye dokun. Ekranın üstünden aşağı kaydırıp, ardından çıkan açılır menüdeki dişli simgesine de dokunabilirsin. Her Android telefonun Ayarlar menüsünde ekran çözünürlüğünü değiştirme seçeneği bulunmaz.
Ayarlar > Ekran bölümüne gidin ve otomatik parlaklık ayarını etkinleştirin (veya devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin). Karanlık ortamlardaki ortam ışığı seviyesi ışık sensörü tarafından doğru tespit edilemeyebilir ve bu da ekranın çok parlak veya karanlık olduğunu hissetmenize neden olur.
Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın. Ekran'a dokunun. Koyu temayı etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
Denetim Masası penceresinde Görünüm ve Temalar öğesine, ardından Görüntü öğesine tıklayın. Görüntü Özellikleri penceresinde, Ayarlar sekmesine tıklayın. Ekran çözünürlüğü altında, ekran çözünürlüğünü değiştirmek için yatay kaydırıcıya tıklayıp sürükleyin ve ardından Uygula öğesine tıklayın.
Ekran siyah beyaz oldu nasıl düzelir? Sorusunun yanıtı; normal şartlar altında klavyeden Ctrl + Windows tuşu + C harfi üçüne basıldığında bu kombinasyon ile Windows siyah beyaz ekran düzeltme işlemi yapılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri