Salcomp işçileri haklarının gasbedilmesine karşı fabrikaya kapandı | Ekmek ve Gül. Salcomp Xiaomi fabrikasında işten çıkarılan işçilerin hakları gasbedildi. İşçiler kendilerini fabrikaya kapattı. Salcomp Xiaomi patronu 300 işçinin işten çıkarılacağını ve hakların tam verileceğini duyurmuştu.
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor. Toplamda 2000 kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen ve 14 bin metrekarelik alana kurulan fabrikada yılda 5 milyon adet akıllı telefonun üretilmesi bekleniyor.
İstanbul'un Avcılar ilçesinde kurulan fabrikanın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağı bildirildi. Fabrika Salcomp ve Xiaomi ortaklığıyla kuruldu. Toplamda 30 milyon dolarlık yatırımla 14 bin metrekare araziye kurulan fabrika, bugün yapılan törenle resmen açılmış oldu.
Global iş ortağı Salcomp'un Avcılar'da kurduğu fabrikada Xiaomi telefonlarınınüretimine başlamasıyla birlikte de Türkiye'ye verdiği önemi gözler önüne seren şirket, Türkiye'de üretilen Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S ve ve Redmi 10 2022 model telefonlarıyla kullanıcıların dikkatini çekiyor.
Türkiye'de üretilen ilk Xiaomi telefonlar ise Redmi 9C idi. Diğer modeller ise Redmi 9T, Redmi Note 10S ve Redmi 10 (2022) oldu. İşte bu telefonların özellikleri ve fiyatı… REDMI 9C ÖZELLİKLERİ Xiaomi, Türkiye'de ilk olarak Redmi 9C isimli akıllı telefon modelini üretti.
İlgili 34 soru bulundu
Mijia, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır. Xiaomi'nin birçok ekosistem ürününü üretmektedir.
Xiaomi'nin Türkiye'de distribütörü Evofone firması. Yetkili servisi ise Genpa, Evofone ve OUNO . Çoğunlukla Genpa üzerinden onarım yapıldığını belirtelim.
Bunun dışında Xiaomi Redmi serisinden 8C, 9T, Note 10S ve 10 modelleri de vergi indirimli satın alınabilecek telefonlar arasında yer alıyor. Xiaomi modelleri, güçlü işlemci özellikleriyle beraber Türkiye'de üretiliyor.
XİAOMİ TÜRKİYE FABRİKASI NEREDE? Xiaomi Türkiye fabrikası, İstanbul Avcılar Firuzköy bölgesinde yer alıyor.
General Mobile, Casper, Reeder gibi yerli firmaların da Türkiye'de üretim tesisi bulunuyor. Türkiye'de üretilen telefonlar genellikle iç pazarda kullanılsa da Türkiye'den dünyaya ihracatı da yapılıyor. Anadolu Ajansı'nın derlediği verilere göre 2021 yılında 6 milyon 904 bin 640 adet telefon üretildi.
Telefon üretiminin yanı sıra kulaklık, bilgisayar ve ev aleti üretimi gerçekleştiren Xiaomi, Çin merkezli bir teknoloji şirketidir. Çin'in başkenti Pekin'de 2010 senesinde temelleri atılan Xiaomi, dünyanın birçok noktasında kullanımını yaygınlaştırmaktadır. Xiaomi'nin sahibi ve CEO'su Lei Jun'dur.
Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, Xiaomi 13 modellerinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte neden iPhone kullandığına açıklık getirdi.
6 Nisan 2010 tarihinde Lei Jun tarafından kurulan Çin merkezli Xiaomi telefon, tablet bilgisayar, akıllı ev cihazları ve daha sayısız ürüne hayat veriyor. 18 milyar doların üzerindeki geliri ve sayısı 15 bini aşkın çalışanıyla Çin'in en güçlü markalarından biri hâline gelen Xiaomi, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ...
Böylece Xiaomi'ye ait alt markalar, dünyada çok geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Xiaomi alt markaları arasında yaklaşık 85 farklı marka bulunur ve her biri farklı alanlarda ürünler tasarlar.
Bir Xiaomi ürünü almak istiyorsanız mutlaka Mi Store mağazasına gitmenize gerek bulunmuyor. Xiaomi'nin yaygın zincir mağazaları olan teknoloji şirketleriyle resmi ortaklıkları bulunuyor. Bu ortaklığı ülkemizde sadece büyük birkaç mağaza markasına ilaveten Teknosa ile de yapıyor.
Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder gibi yerli telefon markaları, Türk malı cihazlarını hem iç pazara sunuyor hem de dünyaya ihracat yapıyor.
Türkiye'de üretim için planlamalar ve analizler yapılıyor. Samsung, Xiaomi, Oppo, TCL gibi teknoloji devleri Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapıyor. Huawei ise Türkiye'de Ar-Ge merkezi bulunmasına rağmen Türkiye'de üretim yapmıyor. Huawei Türkiye Ülke Müdürü, konuyla ilgili açıklama yaptı.
TEKNOWAY, Xiaomi Türkiye İstanbul servisi olarak hizmet vermektedir. Teknik servisimizde Xiaomi yedek parçalarının tedariki ile ilgili sıkıntı yaşamaz, beklemeden aynı gün tamir yaptırabilirsiniz.
Xiaomi, ilk alıcıya, Xiaomi Ürününün garanti süresi zarfında normal kullanım koşulları altında malzeme ve işçilik kusuru bulunmayacağını garanti eder. Garanti, satın alma tarihinden itibaren ana ünite (cep telefonu) ve yanında gelen aksesuarlar (şarj kablosu ve şarj aleti) için iki (2) yıl boyunca geçerlidir.
Bir diğer Çinli teknoloji devi Xiaomi, Oppo'ya göre daha genç bir şirket diyebiliriz. Şirketin kurucusu Lei Jun, Xiaomi'nin temellerini 2010 yılında attı. Herkes için erişilebilir ve kaliteli teknoloji görüşüyle yola çıkan Jun, kısa sürede şirketi global bir şirket hâline getirmeyi başardı.
"OPPO" markası 2001 yılında Çin'de tescil edildi ve 2004 yılında piyasaya sürüldü.
Reeder, özellikle tablet modelleri ve e-kitap okuyucuları üzerinde yoğunlaşan, akıllı telefon, tablet ve aksesuar üretimi gerçekleştiren bir teknoloji markasıdır. Reeder yüzde yüz yerli sermaye ile çalışan bir Türk markasıdır.
Redmi telefonları, Android sistemi ile Xiaomi'nin MIUI kullanıcı arayüzünü kullanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri