EL-ĞANÎ: Çok zengin olan, hiçbir şeye muhtaç olmayan Allah c.c. EL-MUĞNÎ: İstediği kuluna zenginlik veren Allah c.c. EL-MÂNİ: İstediği zaman istediği şeye engel olan Allah c.c. Senin güzel isimlerini öğrenip onlara uygun yaşamayı bizlere nasip eyle Allah'ım!
Ya Mani zikrini çekenlerin evlerinden belalar ve hastalıklar uzak durur. Kem gözleri de uzaklaştıran Ya Mani esması, en faziletli zikirlerden biridir. Kişiyi şeytanın aldatmacalarından ve vesveselerinden uzaklaştırır. Kalp gözünü açarak kötülükleri ve günah işlemesine vesile olacak şer odaklarını görmesini sağlar.
Her türlü musibetten ve beladan korunmak için günde 161 defa bu ismi zikredebilmesi gerekir. Bir türlü insafa gelmeyen, zulmeden, söz dinlemeyen kişilere karşı el-Mani zikrinde bulunmak karşıdaki insanın şerrinden korur. "Ya Maniu Celle celalühü" diyerek 161 kere okuyan kişi bütün korkulardan emin olur.
Sözlükte “mahrum etmek, vermemek, engel olmak” mânasındaki men' kökünden türemiş bir sıfat olup “kötü şeylere engel olan, bunların gerçekleşmesine müsaade etmeyen” anlamında Allah'ın isimlerinden biridir.
Ya Maniu Celle celalühü” diyerek 161 kere okunur. Uyumadan önce El-Maniu ism-i şerifi, okunursa hanımı ile kocası arasındaki öfkenin gideceği söylenir. Bu isim usulüne uygun bir şekilde zikredilirse, kişiyi evde ve yolculukta her türlü tehlikelerden koruyacağı rivayet edilir.
İlgili 16 soru bulundu
El Mani ismini zikretmenin faziletleri aşağıdaki şekildedir: Her gün 161 defa Ya Mâni Celle Celalühü zikrine devam eden kimse her türlü maddi zarar, felaket, manevi zararlar, bela ve afetten korunur. Güç içerisinde başa gelebilecek kötülüklerden korunmak için her sabah uyanır uyanmaz 100 kere El Mani ismi zikredilir.
Ya semi esmasının fazileti için her gün 180 defa "ya semi" diye zikir çekilmesi gerekmektedir. Özellikle Perşembe günleri sabah namazının ardından 500 defa "ya semi" zikri edilmesi edilen duaların kabul edilmesini sağlar.
- Gıdalandıran, besleyen, bakan ve gözeten, muktedir olan ve her şeyin karşılığını veren, şahit olan Yüce Mevlamızdır.
Allah'ın 99 isminden biri olan el-Müheymin ismi "kâinatın bütün işlerini idare eden" demektir. 'Heymene' kökünden gelen müheymin kelimesi sözlükte "bir şeyi gözetimi altına alıp korumak ve onu yönetmek" anlamına gelmektedir.
Allah Celle Celaluhu (CC) Türkçe olarak “Onun şanı ne yücedir” anlamına gelir. Allah'ın şanı yücedir ve bizlere sonsuz nimetler sunmuştur. Bu övgüye Allah Teala'nın ihtiyacı yoktur. Ancak Allah Celle Celaluhu demek, her şeyin sahibi olan Rabbimize saygımızı göstermemize yardımcı olur.
Ed-Dârr ism-i şerifi düşmana hastalık, musibet musallat etmek için okunabilir. İnsanlara zulmeden zalimi, zulüm ve fenalığından vazgeçirmek ve ikaz etmek için zikir günü gecesi (Salı gecesi) sabaha karşı kıbleye dönerek 1001 defa "Ya Dârru" zikri okunur.
Sakin bir yerde ve sabah gün doğarken 100 defa okunduğunda insanın kalbini nurlandırır. Her türlü beladan, musibetten, şerden korunmak için her gün 145 kez Ya Müheymin zikredilmelidir. Bir kağıda yazılan El- Müheymin esması sayesinde Allah'ın himayesine girmiş olur ve her türlü beladan korunursunuz.
Varlığı ve yokluğu şer'î hükmün varlığına ve yokluğuna alâmet kılınan durum, nitelik anlamında fıkıh usulü terimi. Bazı mazeretlerden dolayı aslî hükmün gereğine uymamayı meşrû hale getiren geçici hüküm.
Bunun için peygamber efendimiz ameller niyetlere göre diye buyurmuştur. El- Latif esması, sonsuz lütuf ve ikram sahibi, her şeyi doğrusuyla ve ayrıntılarıyla bilen demektir. Yeryüzündeki tüm nimetleri yaratan Allah'tır.
En Nur, doğru yolu gösteren, ışıklandıran ve insana bilmediğini gösteren anlamına gelir. Ya Nur esmasını 99 kere zikretmek, işte başarı ve ticarette helal kazanç getirir.
“Yaymak, genişletmek, uzatmak” anlamındaki bast kökünden sıfat kuruluşunda bir isim olup Allah'a nisbet edildiğinde “rızkı genişleten, lutuf ve keremini esirgemeyen; ruhları bedenlerine yayan” mânalarına gelir.
el-Mücîb (الْمُجِيبُ) : Dua ve dilekleri kabul eden. el-Vâsi` (الْوَاسِعُ) : İlmi, rahmeti ve kudreti her şeyi kuşatan.
- Her gün 136 defa Ya Mü'min ism-i şerifinin zikrine devam edilir ise kişiler düşmanlarından üstün gelebilir. - Sabah namazı sonrası Ya Mü'min ism-i şerifini 267 kere okunur ise kişi sıkıntıya düşmez ve kimseye muhtaç olmaz. Yalan söylemez ve kötü sözlerden kurtulur.
Kalp sağlığına iyi gelir ve kalp ritmini düzenler.
“Azamet sahibi, büyük, yüce ve münezzeh olmak; uzun ömürlü olmak” mânalarına gelen celâl (veya celâle) kökünden türemiş bir sıfattır. Allah'a nisbet edildiğinde “hiçbir kayıt ve kıyas kabul etmeksizin azamet sahibi, kadrü kıymeti ve mertebesi en yüce olan” gibi anlamlar taşır.
El-Mecid esması, şanı yüce ve büyük olan anlamına gelmektedir. Allah, her türlü övgüye layık olandır. Güzel işler nasip eden ve yüksek işlerinden dolayı sevilen ve övülendir. Şanı ve şerefi yüksek olan yalnızca Allah'tır.
Allah Teâlâ hakkında kullanılan bir saygı ifadesi. “Büyüklük, ululuk, yücelik” mânasındaki celâl ile aynı kökten türeyen ve “büyük ve yüce oldu” anlamına gelen celle fiilinden oluşmuş bir tabirdir. Allah lafzı ve Allah'ın isimlerinden biriyle zikredildiği yerde “azameti yüce ve ulu olan” anlamında bir saygı ifadesidir.
El-Latif esmasının ebced değeri ve zikir adedi 129 olarak bilinmektedir. Zikir günü ise en mübarek gün sayılan Cuma günüdür. Zikir saati ise Zühre'dir. Sabah güneş doğarken, ikindi namazının son vakitlerinde, akşam namazının ardından ve geceleri teheccüd namazlarından sonradır.
Hayy kelime anlamı olarak 'Diri, canlı olan; ölmek şanında olmayan' şeklinde tanımlanmaktadır. Bu kelime anlamı ile beraber El-Hayy ayrıca faziletleri, esması ve zikri bulunmaktadır. El-Hayy Nedir? El-Hayy; Allahu Teala, bütün hayatların kaynağıdır anlamını taşımaktadır.
Bu ismi şerifin 302 defa “Ya Basir” şeklinde zikredilmesi okuyan kişinin işinde başarılı olmasını ve yükselmesini sağlamaktadır. Zikir gününde ve saatinde “Ya Basir” denerek 302 defa tekrarlanması Allah'tan istenen her şeyin kısa sürede gerçekleşeceğine işarettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri