İsmi zikreden her kimse, zalimlerin kötülüklerinden ve düşmanların fesatlıklarından korunacaktır. Bu esmayı her gün düzenli olarak çeken kimsenin hafızası güçlenerek iyiye gider ve ilim konularındaki başarısı büyük oranda artar.
- Bu ismi zikreden kimse, zalimlerin zulmünden ve düşmanların fenalığından korunur. - Yatmadan önce teşbih edildiği takdirde bu kişi Allah'ın da izniyle istediği şeyleri gece rüyasında görür. - Ya Habir, tesbihatı yapanlar bir müddet sonra işledikleri günahlardan uzak durmaya başlarlar.
Her gün 812 kere El Habir ismini zikreden kişiye dileklerini gerçekleştirmesi için melekler yardımcı olur. Sabah uyandıktan sonra 100 kere El Habir ismini zikretmek manevi kapıların açılmasına ve gizlenenlerin tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmasına vesile olur.
El-Habir: Hafıza ve idrakin genişlemesi için okunan bu esma günlük 812 defa okunmalıdır. Bu esmanın okunma vakti sabah ve ikindi sonrasıdır.
İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır. *Bu duayı her gün sabah namazının ardından 70 defa okuyan kişiler, Cenab-ı Hakk'ın izni keremiyle hayırlı bir eşle evleneceklerdir.
İlgili 43 soru bulundu
ya latif ya ha 1. ya latif ya ha 1 41 defa değerli kardeşim. günde 41 defa 21 gün boyunca bi izne Allah devam et. tabii kapıların açılacak. ya latif ya habir. 40 biri bitirdikten sonra estağfurullah. estağfurullah estağfurullah 3 defa da estağfurullah.
EL-LATÎF: Her şeyin içeriğini bilen, kullarına iyilikler lütfeden Allah c.c. EL-HABÎR: Her şeyden haberdar olan Allah c.c. EL-HALÎM: Sabırlı, şefkatle davranan, ceza vermede acele etmeyen Allah c.c. Senin güzel isimlerini öğrenip onlara uygun yaşamayı bizlere nasip eyle Allah'ım!
El-Habir sıfatı en net şekilde "her şeyin iç yüzünü bilmek" anlamında kullanılmaktadır. Bu anlam aslında O'nun insanların tüm yaptığı her şeyi bildiği konusu Kuran'ı Kerim'de geçmektedir. Kuran'ı Kerim'in 26. ayetinde geçen ayet, Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
el-Latîf (اللَّطِيفُ) : En gizli ve ince hususları dahi bilen, lütufta bulunan, zâtı duyularla algılanamayan, fiillerini rıfk ile gerçekleştiren. el-Habîr (الْخَبِيرُ) : Gizli ve açık her şeyden haberdar olan, dilediğini haber veren.
El-Latif esmasının ebced değeri ve zikir adedi 129 olarak bilinmektedir. Zikir günü ise en mübarek gün sayılan Cuma günüdür. Zikir saati ise Zühre'dir. Sabah güneş doğarken, ikindi namazının son vakitlerinde, akşam namazının ardından ve geceleri teheccüd namazlarından sonradır.
Sabah namazının farzının arkasına 302 defa “Ya Basir” esmasının okunması önemlidir. Manevi sırların farkına varmak ve yeni kapıların açılmasını sağlamaktadır. Özü sözü bir, dürüst olması istenen kişinin “Ya Basir” esmasını 100 defa zikretmesi ile hayırlısı olacaktır.
En Nur, doğru yolu gösteren, ışıklandıran ve insana bilmediğini gösteren anlamına gelir. Ya Nur esmasını 99 kere zikretmek, işte başarı ve ticarette helal kazanç getirir.
El Alim esmasının zikretmenin faziletleri arasında Allahu Tealanın bildirmesiyle ilim elde etmek vardır. El Alim esması Allahu Tealanın ilminin her şeyi kuşattığı anlamına gelmektedir.
Yalnızca Kur'an'da geçen ilahi isimler yüzden fazlayken hadislerde Allah'a atfedilen başka isimler de bulunmaktadır. Geniş anlamıyla esmâü'l-hüsnâ kavramı bu adların hepsini kapsasa da terim anlamıyla daha çok doksan dokuz ismi içerdiği kabul edilir ve buna mukabil Türkçede çoğunlukla Allah'ın 99 ismi şeklinde bilinir.
El- Latif esması, sonsuz lütuf ve ikram sahibi, her şeyi doğrusuyla ve ayrıntılarıyla bilen demektir. Yeryüzündeki tüm nimetleri yaratan Allah'tır. Kuran'ı Kerimde de Allah'ın zengin, kulların fakir olduğu bildirilir. Sık sık Ya Latif esmasını zikredenlerin hanesine bolluk bereket gelir.
Ey kapıları açan Allah'ım! Bize hayırlı kapılar aç. Ey. merhametlilerin en merhametlisi!
Ya Latif "Ey (kullarına karşı lütufkar olan) Latîf! " anlamına gelmektedir. Türkçe meali "kullarına karşı lütufkar olan, ihsan sahibi, çok merhametli, yaratıklara karşı yumuşak vb." anlamlarına gelmektedir. Latif kelimesi lugatta "nazik ve yumuşak davranan, yumuşaklıkla muamele eden" anlamına gelmektedir.
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.
“Ya Latifu Ya Kerim” esması, “Bismillahi Latif” olarak her gün 9 defa okunduğu takdirde, rızık bollaşır ve bereketli kazançlar elde edilir. “Ya Ğaniyyu Ya Muğni” esması namazın ardından 1000 kere okunursa, fakirlik o eve uğramaz. “Ya Atufu Ya Vehhab” esmaları da zengin olmak için okunabilir..
Dünyevi işlerin hayırlı olması, maddi zorluklar çekenler helal para kazanmak amacıyla ve borçlarından kurtulmak için Allah'a yönelerek dua ederler. Bol rızık ve bereket için Peygamber Efendimiz Vakıa Suresinin okunmasını buyurmuştur.
El Aziz esmasını zikir haline getirmek işlerin kolaylaşmasını ve duaların kabul olmasını sağlamaktadır. El Aziz ismi şerifi sabah namazından sonra zikredilmesi rızkın artmasına bereket olmasına vesile olmaktadır. El Aziz ismi şerifinin okunma sayısı 94 olarak bilinmektedir.
Es-Selam Esmasının Anlamı Nedir? Es-Selam esenlik, ferahlık veren, her türlü kötü durumdan selamete erdiren ve gözetip koruyan anlamlarını taşımaktadır. Allah'ın kullarını selamete kavuşturduğu, cennete giren tüm kullarına da selam veren anlamı da vardır.
“Korumak, görüp gözetmek, ihmalkâr ve gafil davranmayıp dikkatli ve basîretli bulunmak; anlayıp bellemek, ezberlemek” anlamlarındaki hıfz kökünden sıfat olup “koruyan, hiçbir şeyin kaybolmaması ve ihmal edilmemesi için gerekli tedbirleri alan” demektir.
Eş-Şekûr Faziletleri Nedir? - Bu ism-i şerifi 526 defa Ya Şekûr diye günlük olarak okumaya ve zikretmeye devam eder ise kişi vücut ağrılarından kurtulur. - Ya Şekûr Celle Celalühü şeklinde 526 defa okuyan kişinin ise rızkı bol ve nimetlerinin devamlı olması sağlanır.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan vekil kelimesi, vekalet sözcüğü ile aynı kökten türemiştir. Kelimenin ilk anlamı geçici süreliğine, başkasına adına karar alan kişi demektir. Esmaül Hüsnada ise, mümin kullarının tüm işlerini kendisine havale ettiği yüce Allah anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri