El-Latif esması, ayrıntılı her şeyin inceliklerini bilen demektir. Hiç beklenmedik şekilde Allah kullarına iyilik ulaştırandır. Her şeyin en inceliğini bilendir, Yüce Allah sonsuz hikmet sahibidir. Allah sonsuz lütuf sahibidir ve kulları üzerine lütfu bol olandır.
Koku ve endişelerden kurtulmak için 998 kere zikir vaktinde “El-Hafız” okumaya özen gösterilmelidir. İnsanlar hem nefislerini hem de mallarını korumak için “Ya Hafız” ismi şerifini 998 kere zikretmektedir. Maddi ve manevi olarak tüm kötülüklerden korunmak için “Ya Hafız” esması 998 kere okunmaya devam edilmektedir.
- Her sabah okunursa, bazı manevi sırların öğrenilmesine vesile olur. - El-Habir ismine hizmet eden melekler, bunu okuyan kişinin isteklerini yerine getirmek için sürekli çaba harcarlar ve izin isterler. - Bu ismi zikreden kimse, zalimlerin zulmünden ve düşmanların fenalığından korunur.
Latîf “en gizli ve ince hususları bilen” mânasıyla alîm ve habîr isimleri, “kullarına iyilik ve merhamet eden” mânasıyla ber, rahmân, raûf ve kerîm isimleri, “zâtı duyularla algılanamayan” anlamıyla da bâtın ismiyle muhteva yakınlığı içinde bulunur.
Söz konusu 16.641 sayısı ise, 129X129'dur. Bizce bu çok büyük bir sayı olup, bu kadar zikir oldukça zordur. Bu sebeple bunun yerine bu ismi bir yerde 129 defa çekmek daha uygun olabilir. Şayet vakti müsait ise, bu 129 sayısını birkaç kere daha tekrarlamak mümkündür.
İlgili 21 soru bulundu
L-LATİF” şeklinde (698) defa zikrederse her ne isteği arzusu varsa yerine gelir. Her türlü sıkıntıya maruz kalanlar, dualarının kabul omasını isteyenler,her türlü isteğe cevap veren bir esmadır. Zikir adedi(129) dur.fakat belli şeyler için okunma adedi aşağıda belirtilmiştir.
Kendi isimlerimizin ebceti değerlerini bularak her gün zikir çekmek Allah'a daha da yakınlaşmak için ardına kadar açılmış bir dua kapısıdır. ESMAÜ'L-HÜSNA, Allah'ın güzel isimleri ve aynı zamanda Allah'a ait birer özelliği anlatması bakımından sıfat olarak kullanılmaktadır.
(Celle Celalühu) “ Ey kapıları açan Allah'ım! Bize hayırlı kapılar aç.
Eş-Şekûr Anlamı Nedir? Eş-Şekûr isminin anlamı az iyiliğe çok mükafat veren ve rızasıyla yapılan iyiliklerin fazlası ile karşılık veren manasına gelmektedir. Diğer bir anlamında ise kendi rızası ile yapılan iyi işleri, çok fazlasıyla karşılayan Yüce Mevlamızdır şeklinde açıklanmaktadır.
Sözlükte “merhamet etmek, severek ve acıyarak korumak” anlamındaki rahmet (ruhm, merhamet) kökünden türeyen rahmân kelimesi “şefkat ve merhamet eden, acıyan” demektir.
ya latif ya ha 1. ya latif ya ha 1 41 defa değerli kardeşim. günde 41 defa 21 gün boyunca bi izne Allah devam et. tabii kapıların açılacak. ya latif ya habir. 40 biri bitirdikten sonra estağfurullah. estağfurullah estağfurullah 3 defa da estağfurullah.
El- Latif Esması ve Türkçe Anlamı
El- Latif esması, sonsuz lütuf ve ikram sahibi, her şeyi doğrusuyla ve ayrıntılarıyla bilen demektir. Yeryüzündeki tüm nimetleri yaratan Allah'tır.
Her gün 812 kere El Habir ismini zikreden kişiye dileklerini gerçekleştirmesi için melekler yardımcı olur. Sabah uyandıktan sonra 100 kere El Habir ismini zikretmek manevi kapıların açılmasına ve gizlenenlerin tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmasına vesile olur.
“Korumak, görüp gözetmek, ihmalkâr ve gafil davranmayıp dikkatli ve basîretli bulunmak; anlayıp bellemek, ezberlemek” anlamlarındaki hıfz kökünden sıfat olup “koruyan, hiçbir şeyin kaybolmaması ve ihmal edilmemesi için gerekli tedbirleri alan” demektir.
Değerli Kardeşimiz; Biri unutmayan, her şeyi kaydeden, diğeri ise koruyan, mahafaza eden anlamında kullanılmıştır. Mesela, Kur'an'ı ezbere bilenler birinci tanıma (hâfız), hafaza melekleri ise ikinci tanıma (hafiz) örnek verilebilir. Birincisi hâfız, ikincisi ise hafîzdir.
- Her gün 136 defa Ya Mü'min ism-i şerifinin zikrine devam edilir ise kişiler düşmanlarından üstün gelebilir. - Sabah namazı sonrası Ya Mü'min ism-i şerifini 267 kere okunur ise kişi sıkıntıya düşmez ve kimseye muhtaç olmaz. Yalan söylemez ve kötü sözlerden kurtulur.
Her gün 256 defa "Ya Nur" ism-i şerifini zikreden kimsenin basireti açılır, gönlü nurlu olur, içi ve dışı aydınlanır. 5 vakit namazdan sonra 256 kere "Ya Nûr celle celâlühû" zikrine devam eden kimsenin imanı kuvvetlenir, yüzü nurlanır, herkes tarafından sevilir.
Cenab-ı Hakk'ın “Eş-Şekûr” esması doğrudan ve kaynak, mastar olarak şükür kelimesini çağrıştırır. Türkçemizde artık bize mâl olmuş, teşekkür diyerek de kendimize özgü bir kalıba döktüğümüz bu kelimenin mastarını oluşturuyor şükür.
Bol rızık ve talihin açılması için okunur. Bu esma sabahları 526 defa zikredilmelidir.
Maddi manevi zenginlik ve sevginin her hali için sınırsız yollar açan anlamına gelen ve Allahü Teala nın güzel isimlerinden olan bronz Ya Rezzak | Ya Fettâh | Ya Vedûd kullanılarak tasarlamıştır. Kullanım: Klor, parfüm ve kimyasallar üründe yıpranmaya neden olabilir.
İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır. *Bu duayı her gün sabah namazının ardından 70 defa okuyan kişiler, Cenab-ı Hakk'ın izni keremiyle hayırlı bir eşle evleneceklerdir.
Her dileğin husuli için gün içerisinde yedi kez okunursa Allah'ın izni ile her dilek gerçekleşir. Günde en az bir defa okuyan kişiler bütün kötülüklerden veya zararlardan korunur. Bununla beraber her işi bereketli ve hayırlı olur.
Bir ismin ebced hesaplaması yapılacağı zaman öncelikle Arapça harflerle yazılır. Her harfe karşılık gelen tablodaki rakamlar tespit edilir. İsminize tekabül eden Esma-ül Hüsna'yı bulmak için ebced değerli Esma-ül Hüsna tablosuna bakıyorsunuz. Örneğin kişinin adı Murat olsun, ismin ebced değeri 245'tir.
İsmin çoğulu olan esmâ ile “güzel, en güzel” anlamındaki hüsnâ kelimelerinden oluşan esmâ-i hüsnâ (el-esmâü'l-hüsnâ) terkibi naslarda Allah'a nisbet edilen isimleri ifade eder. Sadece Kur'an'da geçen ilâhî isimler 100'den fazladır; muhtelif hadislerde Allah'a nisbet edilen başka isimler de mevcuttur.
Arap alfabesinin ilk tertibi ve harflerinin taşıdığı sayı değerlerine dayanan hesap sistemi. İslâm kültüründe bir olayın tarihini bir mısra, beyit veya ibare içinde ebced hesabına uygun şekilde belirtme sanatı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri