El-Latif esması, ayrıntılı her şeyin inceliklerini bilen demektir. Hiç beklenmedik şekilde Allah kullarına iyilik ulaştırandır. Her şeyin en inceliğini bilendir, Yüce Allah sonsuz hikmet sahibidir.
El- Latif esması, sonsuz lütuf ve ikram sahibi, her şeyi doğrusuyla ve ayrıntılarıyla bilen demektir. Yeryüzündeki tüm nimetleri yaratan Allah'tır.
El-Vekil: Allah'tan her türlü yardım için okunur. Sabah vaktinde 66 defa zikredilmelidir.
Ya vekil zikri, kulun en sıkıntılı anlarında bile manevi açıdan rahatlamasını sağlar. Nasıl sonuçlanacağını bilmediğimiz her işin hayırlara vesile olması için Allah'a dua eder ve El- Vekil ismini zikrederiz.
Sözlükte “nazik ve merhametli davranmak, iyi muamele etmek” anlamındaki lutf kökünden sıfat olan latîf kelimesi “nazik ve yumuşak davranan, yumuşaklıkla muamele eden” demektir.
İlgili 21 soru bulundu
Haceti olan kişilerinde 16.641 kez “Ya Latif” esmasını zikir vaktinde okuması gerekir. Zor bir durumdan kurtulmak isteyenler de 129 defa “Ya Latif” esmasını namazlardan sonra zikir yapmaktadır. Hastalıklara ve güçlüklere karşı dayanıklı olmak için 129 defa zikretmelidir.
- Her sabah okunursa, bazı manevi sırların öğrenilmesine vesile olur. - El-Habir ismine hizmet eden melekler, bunu okuyan kişinin isteklerini yerine getirmek için sürekli çaba harcarlar ve izin isterler. - Bu ismi zikreden kimse, zalimlerin zulmünden ve düşmanların fenalığından korunur.
İnsanların yaptıkları her işte, başlarına gelen her türlü sıkıntıda, başlanacak her bir işte Allah'ı vekil kılmak bu dua ile mümkündür. Allah'ın vekilliği ile işler yoluna girer ve kolaylaşır. Sıkıntılar Allah'ın vekilliği ile geçecektir. Her insan her gün bu zikri yapmalıdır.
Allah'ın isimlerinden (esmâ-i hüsnâ) biri. Allah'ın isimleri için kullanılan bir tabir. Kur'an'da geçen Allah'ın isimlerinden biri.
Hasbinallah kelimesi, "Allah bize yeter" anlamında kullanılıyor.
Nitekim Rabbimizin “El-Vekîl” ismi de “işlerini kendisine bırakanın işlerini en iyi şekilde yapan, kendisine dayanılıp güvenilen, her şeyi tedbir ve idare eden” manalarını içerir. “El-Vedûd” ismi için Arapça'da iki mana zikredilir: Bunlardan ilki; 'seven' ikincisi ise; 'sevilen' demektir.
Esma-ül Hüsna yer alan Allah'ın isimlerinden biri olan El Vekil, dua ve namaz sırasında "Ya Vekil" şeklinde zikredilmektedir.
Hasbünallahü ve nimel vekil duasının faziletleri
Muhammed (s.a.v.), "Kim, Hasbünallahü ve nimel vekil duasını sabah ve akşam yedi kez okursa, Allah onu bütün belalardan korur." buyurmuştur.
Ey. merhametlilerin en merhametlisi! Bize helal ve bol. temiz rızıklar ihsan eyle, rızkımızı genişlet.
İnsanlara verilen tüm nimetlerin sahibi Allah'tır ve insanların çabasıyla Allah tarafından verilmektedir. Her gün 90 kere okunan El-Melik esması kötülüklerden korumaktadır. 40 gün süreyle okunan “Ya Melik” ismi şerifi Allah'ın rızasıyla dertlerden kurtulmayı, iyi günler görmeyi sağlamaktadır.
Eş-Şekûr Anlamı Nedir? Eş-Şekûr isminin anlamı az iyiliğe çok mükafat veren ve rızasıyla yapılan iyiliklerin fazlası ile karşılık veren manasına gelmektedir. Diğer bir anlamında ise kendi rızası ile yapılan iyi işleri, çok fazlasıyla karşılayan Yüce Mevlamızdır şeklinde açıklanmaktadır.
En büyük vekili olmak ile birlikte aynı zamanda en güzel vekildir. O vekildir ki insanların güveneceği tek dayanaktır. Yarattığı bütün varlıkların işlerini idare eden şeklinde de fazileti üzerinden ifade edilmektedir.
“Korumak, görüp gözetmek, ihmalkâr ve gafil davranmayıp dikkatli ve basîretli bulunmak; anlayıp bellemek, ezberlemek” anlamlarındaki hıfz kökünden sıfat olup “koruyan, hiçbir şeyin kaybolmaması ve ihmal edilmemesi için gerekli tedbirleri alan” demektir.
İmam Mâtürîdî, “vekil olarak Allah, yeter” âyetinin tefsirinde vekile; “şeytanın özendirmelerinden seni koruyan, hilelerine karşı sana destek veren, sığınacak bir yer bulmanı sağlayan” veya “bütün işlerinde güvenebileceğin gerçek dost” anlamı vermiştir.
Zikirlerin en kıymetlisi olarak kabul edilen Hasbinallah ve nimel vekil, sıkıntıya düşen kişilerin Allah'a sığınmak için okudukları duadır.
Peygamber'le birlikte müslümanlara ulaştığında onlar, “Hasbünallahü ve ni'me'l-vekîl” (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir) dediler. İşte bu olay üzerine inen bu âyet her türlü olumsuzluğa rağmen müslümanların Allah ve Resûlü'ne olan imanlarını, güvenlerini ve kararlılıklarını göstermektedir.
Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavât-ı şerîfe getirebilirler.
ya latif ya ha 1. ya latif ya ha 1 41 defa değerli kardeşim. günde 41 defa 21 gün boyunca bi izne Allah devam et. tabii kapıların açılacak. ya latif ya habir. 40 biri bitirdikten sonra estağfurullah. estağfurullah estağfurullah 3 defa da estağfurullah.
El-Habîr Anlamı
Kuran'ı Kerim'in 26. Ayetinde geçen bir ayette geçen bu isim en genel anlamı ile "her şeyin iç yüzünü bilmek" anlamına gelmektedir ve Allah'ın her şeyi bildiğini, herkesin içindekini görebildiğini ve ondan gizli bir şeyin olamayacağını anlatır.
BİR HADİSEYİ BİR KİMSEYİ VEYA BİR ŞEYİ RÜYADA GÖRMEK İÇİN ( Bismillâ hirrahmâ nirrahîm) Bir kimse bir hadiseyi, bir kimseyi veya bir şeyi rüyada görmek için Besmeleyi ( 786 ) defa okuyup abdestli olarak yatarsa, rüyasında her şey kendisine açık bir şekilde gösterilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri