El-Melik; evrenin, görünen ve görünmeyen her şeyin sahibi olan Allah (c.c) demektir. Arapça mülk ve malik sözcüğünden türeyen El-Melik; Allah'ın (c.c) akıl taşıyan tüm canlılara gerekli emir ve yasakları ile hüküm verme, onlara sahip olma, her şeyin hükmedicisi ve mutlak sahibi olma anlamına gelmektedir.
İnsanlara verilen tüm nimetlerin sahibi Allah'tır ve insanların çabasıyla Allah tarafından verilmektedir. Her gün 90 kere okunan El-Melik esması kötülüklerden korumaktadır. 40 gün süreyle okunan “Ya Melik” ismi şerifi Allah'ın rızasıyla dertlerden kurtulmayı, iyi günler görmeyi sağlamaktadır.
Her gün güneş doğmadan önce 90 kere “Yâ Melik celle celâlühû” okuduktan sonra Âl-i İmran suresi 26.ncı ve 27.nciâyetlerini okuyan nufuz, servet, mal ve mülk sahibi olur.
El Fettah esması kapalı işlerin açılmasına vesile olan bir esmadır. El Fettah Allahu Tealanın her kapıyı açan olduğu açamayacağı hiçbir kapı aşamayacağı hiç bir engel olmadığı anlamına gelmektedir.
Melik ismi Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette geçmektedir ve Melik ismini koymak caizdir. MELİK İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Melik ismini kullanan 6.571 kişi bulunmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Melik, melik "görünen ve görünmeyen alemlerin sahibi" anlamına gelmektedir. Alimler el-melik isminde "görünen ve görünmeyen alemlere, dünya ve ahiret hayatındaki her şeye gerçek anlamda ve hiçbir şartla mukayyet olmayarak hakim ve kadir olup dilediği gibi tasarrufta bulunma" anlamında yoğunlaşmışlardır.
Sözlükte “mâlik ve sahip olmak, elinin altında bulundurup tek başına tasarruf etmek” mânasındaki mülk (melk, milk) kökünden türemiş bir sıfat olan melik “görünen ve görünmeyen âlemlerin sahibi” demektir.
Canlı olan, canlılık anlamına gelen El Muhyi esması Allah'ın can veren, dirilten kimse olduğunu ifade etmektedir. Allah kullarına ve dünyada tüm yarattığı canlılara bir yaşam sunan ve sağlık verendir. O ihya edendir.
Ya Fettah Ya Rezzak Beraber Kaç Kere Okunmalı? Her gün ebced değerleri toplamı olan 797 defa okumaya devam eden kimseler hayırlı kapılar açılır. Bu ismi şerifler hürmetine tüm kapalı kapılar açılır. Güneşin doğmasına az zaman kala (güneş doğmadan) 489 kez bu ismi şerif okunursa Allak kişiye kalbindeki niyeti verir.
Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır. *Bu duayı her gün sabah namazının ardından 70 defa okuyan kişiler, Cenab-ı Hakk'ın izni keremiyle hayırlı bir eşle evleneceklerdir.
Allah'ın isimlerinden biri olması ile beraber Melik isminin Kur'an'da geçtiğini söylemek mümkün. Aynı şekilde yukarıda verilen anlamları ile doğrudan Kur'an-ı Kerim'de yer alan bir isimdir. Bu doğrultuda tercih edilecek ve kullanılabilecek en anlamlı ve en özel isimler içerisinde gelmektedir.
- Rutbe ve makamca yükselebilmek için bu ismi şerifi duanın kabulü adına 184 defa okunmalıdır, - Gelmesi istenen kişi adına bu ismi şerif 184 defa okundu takdirde, Cenabı haktan onu getirmesini isteyenler kısa zaman içerisinde dileklerine kavuşur.
Melik ismi, Haşr, Müminun, Taha ve Cuma Suresinde geçmektedir. O, arşın (göğün) ve arzın (yeryüzünün) sahibidir. Tüm melekler Aziz ve Melik olan Allah'ı tespih eder.
Azamet ve kudret sahibi anlamına gelen El-Cebbar, dileğini yapan ve yaptıran demektir. Kırılanları onaran, noksanlıkları tamamlayan, dilediklerini yaptırmak için muktedir olan Allah'tır anlamını taşır.
Allah CC kelimesinin anlamı; Allah Celle Celaluhu demektir. Allah Teala Hazretlerini övmek ve yüceliğini dile getirmek için söylenen bir sözdür.
Ya Celilu Celle Celaluhu şeklinde günde en az 100 kere zikreden kişi kendini daha güçlü ve kuvvetli hissetmeye başlamaktadır. İtibarı artmakta ve psikolojik rahatsızlıklardan kurtulmaya bu zikir faydalı olmaktadır. Ya Celil esması zikrine başlayan ve bunu kendine adet edinen kişi bu zikri bırakmamalıdır.
Ya Fettah Müslümanlar tarafından sıklıkla okunan Esma'ül Hüsnalar arasındadır. Bireyler bu Esmayı sıkıntılarından kurtulmak, ferahlamak ve kalp azabı çekmemek için okumaktadırlar. Ya Fettah anlamından dolayı okunduğu zaman kapalı olan kapıları açmakta ve kişilerin işlerinin yolunda gitmesini sağlamaktadır.
Havas ve esrarı:rızkın bol ve kolay olması maddi ve manevi nimetlere kavuşmak için Ya Vehhab Celle Celaluhu diyerek 14 kere okunur.
- Sabah namazı sonrasında “Ya Fettah” ismini okuyanların kalbi temizlenmekte ve onlara manevi fetihlerin kapıları aralanmaktadır.
Aynı şekilde İsim denince bir çok isim kelimesi vardır ancak en güzel isimler olan Allah ın isimlerini kullanırken artık kastedilen belli olduğu için "El Esma-ul Husna" dendiği gibi her isminin de başına elif lam getirilir El(r) Rahman, el(r) Rahim, el Melik, el(s) Samed gibi....
Sözlükte “diri ve canlı olmak, yaşamak” anlamındaki hayât (hayevân) kökünün if'âl kalıbından sıfat olan muhyî “yaşatan, dirilten” demektir. Allah'ın ismi veya sıfatı olarak “hayatla ilgisi bulunan varlıkta hayatı yaratan, can veren” diye açıklanır.
Musa'nın Firavunun yanına giderken korktuğu için “El-Halim” esmasını zikrettiği bilinmektedir. Günlük olarak 88 defa “Ya Halim” zikrine devam eden anne ve babalar evlatlarının halim ve selim olmasını dilemektedirler. Asabiyetin ve sinirli halin son bulması için 88 defa “Ya Halim” zikredilmelidir.
Melik, hükümdar, kral ve bir şehir veya bölgenin idaresiyle görevli hânedan mensubu yüksek devlet görevlileri için kullanılan unvandır.
Mâlik (Arapça: مالك), Arapça bir kelime olup "Mülk" kökünden türemiştir ve "bir mülke sahip olan" anlamını taşır. İslam inancında Mâlik cehennemin yöneticisi olan meleğin ismidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri