Fazileti çok ve büyük olan bu esmanın anlamı özetle şöyledir: Her şeyi ve her istediğini yapmakta muktedir olan, mutlak galip ve hakim olan Yaradan. El-Kahhar isminin kökeni "kahr" dır. Kahr, galip gelen demektir.
- Haksızlığa uğramış bir kimse, Allah'a intikamını alması için dua ederse; Allah (cc) bu kimsenin ahını yerde bırakmaz. - “Ya Müntakim Celle Celalühü” ismi şerifi okunan bir kimse cinlerden zarar görüyorsa, bu dertten kurtulur. - Her gün düzenli olarak “Ya Müntakim” diyerek teşbih yapan kişiye kötülük uğramaz.
- Kötü yollara düşen kişiler her gün 360 defa “Ya Kahhâr celle celâlühû” dedikten sonra dua eder ise bütün kötü huylarından kurtulmaktadır. - Zalim kişileri kahretmek veya helak etmek isteyen 306 defa okumalıdır. - Nefsine yenilmek istemeyen kişiler bu ism-i şerifi zikir etmeye devam etmelidir.
Her gün 630 kere El- Müntekim esmasının okunması ile kişiye kimse hiçbir şekilde zarara veremez. Zarar vermeye çalışanları Allah zarara uğratır. Kahır ve helak edilmiş olan bir kişiye 7 gece devamlı 3969 defa El- Müntekim okumak ve sonunda da Ya rabbi- Ya Cebbar-Ya müntekim sana sığınıyorum denilmektedir.
yüce rabbimizin, esma-ül hüsna diye adlandırılan ve en çok bilinen 99 isminden bir tanesidir. allah'ın kahretme sıfatını işaret etmektedir. genelde beddua için okunur.
İlgili 20 soru bulundu
Kahhar ismi; düşmanı kahretmek ve düşmanı helak etmek gibi bir tesire sahiptir. Ya Kahhar ismini her gün okuyanların kalbinde dünya sevgisi kalmaz. Nefsine yenik düşmez.
(Kahreden): Yenilmeyen, yegâne kudret ve tasarruf sahibi, daima galip gelir. O, hak edenleri şiddetle kahreden, zalimleri berbat edendir.
Ayet ”Kötülük Yapan Kişiden intikam Almak için Dua”
Haksızlığa uğrayan kişiler için şu dualar tavsiye edilmektedir: Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne). Anlamı: 'Sonunda karanlıklar içinde, 'Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim.
El-Müntekim Ne Demek? - YouTube. Müntakım; (İntikam alan): Yadırgayıp ayıplayan, suçluyu cezalandıran, öç alan. O, Suçluları hak ettikleri şekilde cezalandırandır.
el-Kahhâr (الْقَهَّارُ) : Yenilmeyen, dilediğini yerine getiren, kendisine her şeyin boyun eğdiği yegâne kudret ve tasarruf sahibi.
O, tek ve Kahhâr olan Allah'tır" (ez-Zümera 39/4). "O gün onlar, ortaya çakarlar. Onlardan hiçbir şey Allah'a gizli kalmaz. (Ve sorulur onlara): 'Bugün mülk kimindir? O tek ve Kahhâr olan Allah'ındır" (el-Mü'min, 40/16).
El-Müntekim Anlamı
Allahu Teala'nın 99 ismi şerifinden bir tanesi olan El-Müntakim, Allah'ın suçluları cezalandırması anlamına gelmektedir. Allah suçluları, kul hakkı yiyenleri ve zulüm edenleri şiddetli bir şekilde cezalandıracaktır. Zulüm edenler ve kul hakkı yiyenler Allah katında kıyas edilerek cezalandıracaktır.
Esmalarla çalışmanın bir çok yolu var bunlardan en bilineni esmanın ebced değeri kadar günlük okumak ve buna en az 40 gün devam etmek. Yani Ya Rezzak esmasını ebced değeri 308 'dir ve 40 gün boyunca her gün 308 adet okuyorsunuz. Bir diğer yöntem; esmanın ebced sayısı kadar gün boyunca okunması.
Allah Celle Celaluhu (CC) Türkçe olarak “Onun şanı ne yücedir” anlamına gelir. Allah'ın şanı yücedir ve bizlere sonsuz nimetler sunmuştur. Bu övgüye Allah Teala'nın ihtiyacı yoktur. Ancak Allah Celle Celaluhu demek, her şeyin sahibi olan Rabbimize saygımızı göstermemize yardımcı olur.
''La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim.'' Anlamı itibari ile sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a sığınmayı ve Allah'tan yardım istemeyi kapsamaktadır. Sıkıntılı iken okunan bu duanın üzüntüyü de giderdiği söylenir.
Peygamber efendimiz de sıkıntılı hissedilen zamanlarda okuması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir: La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim. Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar.
İFTİRA VE ZULÜMDEN KURTARAN DUA “Yâ Sâbiğan'niami ve yâ dâfia'n-nikami ve yâ fârice'l-ğammi ve yâ kâşife'z-zulemi ve yâ a'dele men hakeme ve yâ hasiybe men zulime ve yâ veliyyü men zulime ve yâ evvelü bilâ bidayetin, ve yâ âhırun bilâ nihâyetin ve yâ men lehû ismün bilâ künyetin, ic'al min emrii ferecen ve mahrecen.” ...
Yalnızlığımı fırsat bilip bana zulmeden beni tehtit eden kötü komşularımdan sana sığınırım yarabbim. Rabbim cümle müslümanı kötülerin şerrinden korusun.
Bu dua ise şu şekilde olmaktadır: "La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim." Bu duanın manası "Allah'ım beni bütün sıkıntılarımdan, sorunlarımdan kurtar. Şüphesiz ki sen her şeye kuvveti yetensin.
Lâ ilâhe illa'llâhü'l-müheyminü's-settâr. Lâ ilâhe illa'llâhü'l-kebîru'l-müteâlü birahmetike yâ erhame'r-râhimîn.
l El-Kahhar esmasının günde 360 kez okunması halinde, kişi kurtulmak istediği kötü huylarından Allah'ın izniyle kurtulur. l Zulüm eden, zalim kişinin zulmünden kurtulmak için de El-Kahhar esması çekilir. Zalim kişileri kahretmek ve helak etmek isteyen El-Kahhar zikrine her gün 360 kez devam etmelidir.
El-Kahhar: Kalbi dünya sevgisinden temizlemek, nefse yenik düşmemek ve zalimlerin kahrolması için okunur. Bu esmanın günlük zikir sayısı 306'dır. Sabah ve ikindiden sonra okunur.
EL- KAHHAR; YA KAHHÂR! Her istediğini istediği anda yapmaya muktedir olan, yenilmeyen, daima galip gelen manalarına gelmektedir. anlamına gelen ismidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri