Yüce Allah'ın besmelede geçen 3 muhteşem isminin (Allah, Er-Rahman, Er-Rahim) Ebced değerleri toplamı 684 olup 19'un tam katıdır.
- Kederli olan bir kimse “Ya Rahman” teşbihine devam ettiği takdirde Allah'ın da izniyle bu dert ve sıkıntılarından kurtulmaktadır. - Sıkıntıda olanlar “Er-Rahim” ismi şerifini okuduğunda çeşitli lütuf ve ikramlara mazhar olmaktadır. - Namazdan sonra “Ya Rahim” teşbihi yapılırsa, kişi maddi ve manevi rızıklar kazanır.
Günde zikir sayısı :
5 vakit namazlarının sonunda Ya Rahim ismini 269 defa okuyanın ahlakı düzelir. Günde 100 defa okuyanın kalbi yumuşar, Allah'ın rahmetini kazanır. Kötülüklerden muhafaza olur. Ya Rahim ismini zikretmeye devam eden kişi; belalardan, kazalardan ve afetlerden korunur.
Er- Rahim esması, Allah'ın hem bu dünyada hem de ahirette mümin kullarına karşı merhametli olması demektir. Genellikle Er- Rahman esması ile birlikte zikredilen bu isim, ''rahm'' kökünden türemiştir.
Tarihe bakıyorlar, doğru. (Helal olsun, icazeti de almışsın) diyorlar. İşte bu Abdülehad serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
İlgili 45 soru bulundu
Besmelede ve Kur'ân-ı Kerîm'in ilk suresi Fâtiha'da kendisini Rahmân ve Rahîm olarak tanıtan Allah, kullarına nimet veren, acıyan ve onları bağışlayandır. Allah'ın mahlûkata Rahmân ismiyle tecelli edip rahmet etmesi, kul için her türlü ihtiyacı gidermeyi irade etmesi manasınadır.
İhlasla “Er-Rahman” zikrini çeken kişinin; kalbi yumuşar, düşmanlarından emin kılınır ve maddi nimetlere erişir. 2. Allah tarafından sevilmeye mazhar olunur. 3. Cuma günü okunan “Ya Rahman Celle Celalühü” zikri, istenen dileğe kavuşmayı sağlar.
Müslümanların çokça tekrar ettiği besmele üç isim içermektedir: Allah, rahmân, rahîm. Burada rahmân ve rahîm kelimeleri Allah isminin sıfatı olup besmele ile Fâtiha sûresi hariç Kur'an'da ve hadislerde rahmân kelimesi başka bir isme sıfat olarak kullanılmamıştır (el-Bakara 2/163 âyeti için bk. Beyzâvî, I, 157).
“Merhamet eden, nimet veren” demek olan “rahîm” adı ile kadın cinsel organı arasındaki “ünsiyet”, özellikle tasavvufî literatürde oldukça güçlü biçimde gündeme getirilir.
Esmaül Hüsna isimleri arasında yer alan Rahman ve Rahim isimleri, Er-Rauf ismi ile benzer anlamdadır. Ancak Rahman isminin anlamı, bütün mahlukata ve geneldir. Rahim ismi ise çoğunlukla müminlere yöneliktir. Er-Raûf anlamı da bunlara benzer şekilde rahmet edici, şefkatli, merhametli anlamlarına gelmektedir.
Anlamı Bağışlayıcı, sevdiklerine ve müminlere merhamet eden,onlara nimet veren, onları koruyan, onlara acıyan demektir.
Kuran'da (رحيم) Rahim kelimesi 114 defa geçer.
El-Alîm faziletlerinde “Yâ Alîm ism-i şerifini günde yüz kere okuyarak zikreden ve bunu sürekli olarak yapan kişilerin kalbi, şüphelerden ve evhamlardan arınır. Mü'min manasına ve bu duygu ve düşünce ölçülerine inanarak “Yâ Alîm ism-i şerifini zikreden ve zikre devam eden kişiler ilim ve irfan yolunda yükselirler.
- 5 vakit namaz kılındıktan sonra 287 kere “Ya Rauf Celle Celalühü” zikrine devam edilen kişinin kalbi şefkat ile dolar, hareketleri düzelir ve herkes tarafından sevilir. - El Rauf ismi kalbinde şevkat, merhamet içinde insanı olan duyguların yerleşmesi için “Ya Rauf Celle Celalühü” diyerek 286 kere okunur.
İlahi lütfe mazhar olmak, sevmek ve sevilmek için Ya Rahman Celle Celalühü diyerek 298 kere okunur. Bir kimse Cuma günü ikindiden sonra kıbleye dönük olarak Ya Allah Celle Celalühü Ya Rahman Celle Celalühü zikrine güneş batana kadar devam ederse isteği muhakkak verilir.
Rahim ya da tıp dilinde ki adıyla uterus, doğum yapmamış kadınlarda 5-6 cm iken, doğum yapan kadınlarda 6-7 cm büyüklüğünde ve sınırlı hareket yeteneğine sahip bir üreme organına verilen isimdir.
Aslı “RHM / Rahm”dır. Allah'ın adı ise, hâ harfinin uzatılmasıyla; “Rahîm”dir. Bununla beraber, her iki kelimenin kök harfleri aynıdır (RHM). İnsanın yaratıldığı merkez olan rahm/rahim ile Allah'ın Rahman ve Rahîm isimlerinin kök harflerinin aynı olmasının hikmetlerinden biri, merhamet kavramında yoğunlaşır.
Rahim, Döl yatağı, acıma, esirgeme gibi anlamlara gelen Arapça kökenli sözcük.
Rahmân ismi, "insan-hayvan, mü'min-kâfir farkı gözetmeksizin her canlının her türlü rızkını veren ve onları koruyup gözeten” mânâsına gelir. Rahîm ise, “iradesini doğru kullanan kullarına iman, ibadet, hidayet saadetini kazandıran ve onlara ebedî cennetler hazırlayan” demektir.
Türkiye'de kullanımı söz konusu durumda olan erkek isimlerinden biri konumunda olan isimlerden biri de Rahim ismidir. Uzun tarihler boyunca erkek bebeklere verilen isimler arasında yerini almaya devam etmektedir.
Rahime ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Rahime adını koymak caizdir.
Coxa ya da farklı bir deyişle leğen kemiğinin iç kısmında, idrar torbasının arkasında, bağırsakların ön tarafında bulunan ve vajinaya açılan rahim, vücutta sınırlı hareket yeteneğine sahip organlardan biridir.
Korkularından kurtulmuş ve mal mülk sahibi olmuştur. Rahman Suresini okuyup dileğini Allah'tan kim isterse o kişinin yaşamında istediği şeyler gerçekleşir. Ahirette ve Dünya'da Allah (cc) Rahman Suresini okuyandan razı olacaktır denir. Rahman Suresini okuyan kişi eğer hasta ise hastalığından kurtulacaktır.
Rahman suresi eğer önceden ezberlenmiş ise abdestsiz halde de okunabilir. Fakat Kuran'ı kerime eline alıp okunması için abdest gereklidir. Kutsal kitabımızı eline almadan, yüzüne bakmadan ezber halinden okunması mümkündür.
Allah'ın (CC) vermiş olduğu nimetlere şükretmek için bu surenin düzenli olarak okunması gerekmektedir. Rahman Suresi ev içerisinde okunduğu zaman evin bolluk ve bereketini artıracaktır. Bunun yanında evde hasta varsa o kişi sağlığına kavuşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri