Rahman suresi insanlar tarafından 70 defa okunursa, o zaman o kimseler refah ve huzura kavuşur. Peygamber Efendimiz (sav) dediğine göre, her kim Rahman, Hadid ve Vakıa Surelerini düzenli bir şekilde okursa o kişi cennette Firdevs cenneti sakini olarak anılacaktır.
İhlasla “Er-Rahman” zikrini çeken kişinin; kalbi yumuşar, düşmanlarından emin kılınır ve maddi nimetlere erişir. 2. Allah tarafından sevilmeye mazhar olunur. 3. Cuma günü okunan “Ya Rahman Celle Celalühü” zikri, istenen dileğe kavuşmayı sağlar.
Allah'ın nimetlerine ve azametine tekrar tekrar vurgu yapılan Rahman Suresinin okunması Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından da 'Kim Rahman Suresini okursa, Allah'ın verdiği nimete şükretmiş olur' Hadis-i Şerifi ile desteklenmektedir.
Bu sureyi okuyan, dileğini Allah'a iletirse, dileği gerçekleşir. Allah dünyada ve ahirette o kişiden razı olur.
Her gün Rahman suresi okuyan kişiler için hayır kapıları sonuna kadar açılmaktadır. Hz. Muhammed (SAV) Rahman, Vakıa, Hadid surelerini düzenli olarak okuyan kişilerin cennette Firdevs cenneti sakini olacağını söylemiştir. Rahman Suresinin her gün 70 defa okunması halinde okuyan kişiler refah ve huzura kavuşur.
İlgili 38 soru bulundu
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim Ya Kerim zikri 100 defa rızık ve bereket için günlük okunur.
Rahman suresi eğer önceden ezberlenmiş ise abdestsiz halde de okunabilir. Fakat Kuran'ı kerime eline alıp okunması için abdest gereklidir. Kutsal kitabımızı eline almadan, yüzüne bakmadan ezber halinden okunması mümkündür.
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
El-Mücîb Faziletleri Nedir? - Duaların kabul olması için bu ismi günlük zikir saatlerinde ''Ya Mucîp'' diyerek defa zikredilmelidir. defa çekildiği zaman Her ne dua var ise o kişinin duaları kabul olur.
Rahmân sûresinde ikil (tesniye) bir anlatış biçimi hâkimdir. Bunun sûrede otuz bir defa tekrar edilen, “Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?” meâlindeki hitabın insanlara ve cinlere yönelik olmasından kaynaklandığı söylenebilir.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) Haşr suresini okuyan kişinin günahlarının affedileceğini buyurmuştur. Hastalıklardan ve musibetlerden korunacağı rivayet edilir. Haşr Suresini okumayı alışkanlık haline getirenler, dünya ve ahiret hayatında başarıya ulaşır.
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Duhan Suresini Cuma günü yahut gecesi okursa, Allah'u Teala o kimse için cennette bir köşk bina eder." Bu sureyi her gün okuyan, kıyamet gününün korku ve dehşetinden korunur. Dünya hayatında da herkes tarafından sevilir.
Rahman ve Rahim koruyan, kavrayan ve kapsayan olarak, adeta yerin ve göğün kucaklamasıyla sarar. Biz biz olmamışken, bir şekle bürünmemiş ve bir Rahimde şekillenmemişken dahi her halini bilen, bir şemsiye gibi koruyup rahmet eden, Rahman enerjidir.
Rahman Suresinin okunmasının faziletleri şu şekildedir; Eğer bir kimse Rahman suresini her gün okursa o kişiye hayır kapıları açılacaktır. Rahman suresi insanlar tarafından 70 defa okunursa, o zaman o kimseler refah ve huzura kavuşur.
Besmelede ve Kur'ân-ı Kerîm'in ilk suresi Fâtiha'da kendisini Rahmân ve Rahîm olarak tanıtan Allah, kullarına nimet veren, acıyan ve onları bağışlayandır. Allah'ın mahlûkata Rahmân ismiyle tecelli edip rahmet etmesi, kul için her türlü ihtiyacı gidermeyi irade etmesi manasınadır.
La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin bu dua, Allah'ın birliği ve büyüklüğünün kabul edilmesi, insanın kendi kusurlarını ve günahlarını kabullenmesi, Allah'tan af ve yardım dilenmesi anlamına gelir. La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin duası ile ilgili hadis de mevcuttur.
Ne istersen Allah'tan iste. Allah'tan başkasından istediklerinizi yerine gelmez. Onlar iki elinin ayasını suya uzatıp da suyun ağzına değmesini bekliyen kimse gibidir. Su onun ağzına değmez.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur. Kur'ân-ı Kerîm'de, “Onlar ayakta iken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar.” (Âl-i İmrân, 3/191) buyrulmaktadır. Berâ b. Âzib'den (r.a.) rivâyet edildiğine göre Hz.
El-Kaviyy: Kudreti en üstün. El-Metîn: Çok güçlü.
Dilek Duası Arapça Okunuşu
'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.
El-Mucib, Allah'ın güzel isimlerindendir. Kendisine yönelip, dua eden arzu ve istekte bulunan kullarına cevap veren O'dur. Kullarının dualarına cevap veren kullarının dualarını kabul eden yüce Allah'tır.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir. Daha faziletli bir ibadet gerçekleştirmek istiyor ve edebe uygun davranmak istiyorsanız abdestli olarak tesbih çekmek daha uygundur.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri