(Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh) Ardından 7 defa her birinin başında Euzü besmele çekilerek Fatiha okunabilir. (Şifa niyetine) 422 kere gözler kapalı huşulu bir şekilde YA ŞAFİİ tesbihi çekilinir.
Eş Şafi esması, hastalıkları iyi eden, şifa veren ve kullarına şefaat eden anlamına gelir. Ya Şafi esmasını Cuma namazından sonra zikretmek, kişiyi maddi ve manevi hastalıklara karşı korur. Kulların kalbi Allah'ın nuruyla dolar ve umutsuzluktan arınır.
Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
İçilen suya okunduğunda şifa olmakta ve hastalıklardan korunmaya vesile olmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir.
Allah'ın şafi diye bir ismi var mıdır? Cevap: Ve Aleykum Selam. Evet, Allah'ın şafi diye bir ismi vardır. Allah'ın isimlerinin 81 tanesi Kur'an'ı Kerim'dedir, 18'i de Sahih Sünnettedir.
(Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh) Ardından 7 defa her birinin başında Euzü besmele çekilerek Fatiha okunabilir. (Şifa niyetine) 422 kere gözler kapalı huşulu bir şekilde YA ŞAFİİ tesbihi çekilinir.
Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: Türkçe Okunuşu: Es-elullahil-azime rabbel arşil aziim en yeşfiyeke.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Nitekim Peygamberimiz (sas) sahabeyi “Allah, hiçbir hastalık vermemiş ki onun şifasını da vermemiş olsun.” (Buhârî, Tıb, 1) buyurarak tedavi için teşvik etmiş, kendisi de günün imkânları içinde tedavi olmuştur. Peygamber Efendimiz (sas) bizlere şifayı Allah'ın vereceğini öğretmiştir.
*Şifa Duası: ”Bismillah,erkike min külli şey'in yü'zike,ve min şerri külli nefsin ev aynin hasidin,Allahu yeşfike, Bismillahi erkike". Duanın Anlamı: “Allah'ın adıyla seni rahatsız eden herşeydeniher türlü kötü nefisten ve kem gözden, sana koruma diliyorum. Allah sana şifa versin. Sana Allah adıyla koruma diliyorum.”
Peygamber sallâllâhu aleyhi ve sellem Efendimiz'den Duâlar “Allah'ım, Ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak Sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur.
Ya Şafi Allah'ın isimlerinden biridir. Ya Şafi, ya Allah, ya Rabbi gibi zikredilir. Şafi, Allah'ın şifa ve deva veren, hastalıkları iyileştiren, manevi sıkıntıları gideren ve ferahlık veren olduğunu ifade eder. Allah'ın bu vasfı Kur'an'da yeşfi fiiliyle ifade edilmiştir.
"Allâhümme innî es'elükel-'afve vel-'âfiyete fîd-dünyâ vel-âhırah." Anlamı: Allah'ım! Senden dünya ve ahirette af, sağlık, sıhhat ve nimet istiyorum.
Telkin yapılırken, “lâ ilâhe illallah” de, kelime-i şahedet, kelime-i tevhîd getir şeklinde bir yaklaşımda bulunulmamalı, yanında bunları söylemekle yetinilmelidir. Ayrıca, ölmek üzere olan kişinin yanında Kur'an-ı Kerim, özellikle Yâ-sîn suresi okumak uygun olur.
ÖLÜM DÖŞEĞİNDE CENNETE GÖTÜREN SÖZ
Dolayısıyla da bu durumdaki hastalara tekrar telkinde bulunmaya lüzum yoktur. Ayrıca son nefeslerini vermek üzere olanların yanında rûha huzur ve ferahlık veren güzel bir sesle Kur'ân okumak, bilhassa Yâsîn sûresini tercih etmek de güzel görülmüştür.
Hem dünya hem de ahiret mutluluğu için bismillah 20 duasını günde bir kez okumalısınız hiç olmasa ayda veya senede bir kez bile olsa bu duayı mutlaka okuyun bu değerli duanın faydalarını göreceksiniz inşallah!..
Ya Şafi Allah'ın isimlerinden biridir. Ya Şafi, ya Allah, ya Rabbi gibi zikredilir. Şafi, Allah'ın şifa ve deva veren, hastalıkları iyileştiren, manevi sıkıntıları gideren ve ferahlık veren olduğunu ifade eder. Allah'ın bu vasfı Kur'an'da yeşfi fiiliyle ifade edilmiştir.
eş-Şâfî Allah'ın isimlerinden olup “şifa veren” anlamındadır.
İyileşme ve hastalıktan kurtulma anlamına gelen şifa kelimesi, kişinin hem ruhsal hem de fiziksel rahatsızlıktan kurtulması ile kullanılmaktadır.
45 gün süreyle her gün 1 FATİHA süresi, arkasından (422) kere “Ya Şafi” İsmi Şerifi okunur. hastaya(bana) şifa ver. Onu (Beni) iyi edecek,ancak Senin şifandır.Ey Allah'ım !
İslam toplumunda Allah'ın isimleri bu 99 isimden ibaret değildir. Bunların dışında Şafi, Kafi, Hannan, Mennan, Hüda, mehterde Hazret-i Yezdan, Yunus Emre şiirlerinde Çalab gibi isimler de Allah' için kullanılırlar.
Ya Evvel Ya Ahir isimlerini birlikte günde 838 defa zikreden; dünya ve ahirette üstün makamlara ulaşır. Tüm mahlukat okuyana hürmet ve itibarda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri