Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır. Bu sert yapıları nedeniyle aracın boyasına ve yüzeyine zarar verebilirler.
Ayrıca, birçok mutfak temizlik ürünü ve yağ çözücü pH dengesine sahip değildir ve sadece balmumu kaplamanızı gidermekle kalmaz, aynı zamanda cilaya da zarar verir. Bu da arabanız hareket halindeyken boyanın hava koşullarına ve dış parçacıklara maruz kalması demektir.
Basınçlı su, su hasarına ve hassas bileşenlere zarar verebileceğinden, araba motorunun yıkanması için önerilmez. Bunun yerine motor bir hortum ve yağ giderici solüsyonla yıkanmalıdır.
Dışarıda aracımızı yıkatırken ne kullandığını bilmediğimiz otomatlar, İnternet üzerinden satılan lisanssız, kalite belgeleri olmayan ürünler, tiner, fren hidroliği, çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanımı veya aracınızla teması durumunda aracınızın verniğine farklı ölçülerde zararlar verecektir.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
İlgili 40 soru bulundu
Araba yıkama köpüğü yapımı için gerekli olan malzemelerin başında saç şampuanı ve kremi gelmektedir. Doğal temizleyiciler kullanılarak da gerekli bakımı sağlayabileceğiniz aracınız için oto kuaför kalitesinde bir köpük hazırlamak istiyorsanız şampuan kullanmanız daha doğru olacaktır.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Piyasada ev temizliği için satılan kireç çözücüler kesinlikle araç üzerinde kullanılmamalıdır çünkü ev temizliğinde kullanılacak yüzey aracınızın yüzeyleri kadar hassas değillerdir. Kireç çözücüler çok güçlü temizleyiciler oldukları için çözümü olmayan sonuçlar doğurma ihtimali oldukça yüksektir.
wd 40 camlara ve kaportaya bir zararı olmaz pası kolaylıkla söker yaklaşık 2 dakika bekletin paslanmış yüzeye işlesin ve bez ile silin içiniz rahat olsun kaportayada camada bir zarar vermez yağlayıcı özelliğe sahiptir kaportaya ve cama gelsede temiz bir bez ile silince hiç bir şey kalmaz.
Pandemi ile birlikte artan hijyen ihtiyacı ve dezenfektan kullanımı, gün içinde temas ettiğimiz yüzeylere zarar verebiliyor. Özellikle el dezenfektanlarındaki etanol gibi kimyasallar, otomobillerin iç yüzeyinde yıpranmalara ve kötü görüntülere neden olabiliyor.
Yağ Çözücü Solumak Zarar Verir Mi? Nefes darlığı gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. nörolojik bozukluklara neden olabileceği bilinmektedir. Yağ temizleme kimyasalların solunmasından kaçınmak gerekmektedir.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri söker atar. Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Alkali yağ temizleyiciler, yağın alkali ile reaksiyona girmesini sağlayarak etkili şekilde temizlik yapma imkanı sağlar. Yağ Çözücüler: Çözücüler organik yağları çözmek için kullanılan kimyasal bileşiklerdir. Örneğin, aseton, alkol, tiner ve benzin gibi çözücüler yaygın olarak kullanılır.
Motor üzerindeki, kirleri, yağları, gres yağları ve inatçı lekeleri temizler. Motora parlak bir görünüm kazandırır ve motoru korur. Elektronik devrelere ve diğer boyalı yüzeylere zarar vermez.
Dncol Paint Jel boyalı yüzeye rulo ya da fırça yardımı ile boya yapıyormuş gibi sürülür. Boya sökücü ile yüzeyden ayrılan boyalar ıspatula veya tazyikli su yardımı ile kolay bir şekilde yüzeyden uzaklaştırılır. Eğer yüzeyde fazla katman boya olması sebebi ile boya kalmışsa aynı işlem tekrar edilir.
Selülozik tiner, HRM tiner ya da yol çizgi boyası gibi tiner çeşitleri, arabanın boyasına az da olsa zarar verir. Bu durumu göz önünde bulundurarak arabadaki zor lekeleri çıkarmak için sentetik tiner kullanılmalıdır.
Bir Araba Temizliği Uygulayıcısı Kullanın
Arabada çok fazla çizik olması nedeniyle “Clay-Barring” işlemini zahmetli bulursanız alternatif bir seçenek WD-40 kullanmaktır. WD-40 arabanızı temizlerken yardımcı olabilir.
Uzun süre boya üzerinde kalmazsa bir zararı olmaz. Sıkıldıktan sonra tekrar suyla yıkanabilir. Asetik asit çözücüdür, araç üzerine beton gelir ve kurursa sıkıp bekleyip, suyla yıkadığınızda temizlediğini görebilirsiniz. Temizliğin ardından matlığa yol açar.
Pas sökücüler kesinlikle boyalı yüzeylere zarar vermez.
Uyarılar: Çamaşır suyu veya başka temizlik maddeleriyle kesinlikle karıştırmayınız, birlikte kullanmayınız. Mermer, doğal taşlar, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ve malzemelerde kullanmayınız. Boyalı, sıcak, çizik ve hasar görmüş yüzeyler ve malzemelerde kullanmayınız.
Sirke bir çeşit asittir, uzun vadede boyanıza zarar verecektir.
Tuz ruhu aracinizin jant boyasina zarar vermektedir. 3d bdx asitik bazik ph 7.5 dir. Yani suyla nerdeyse. aynidir.araciniza zarar vermeden temizler.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Aracı yıkanması sırasında kiri arındırmak için deterjan kullanılmaktadır. Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri