Hazırladığınız su ve yağ sökücü sprey karışımını yağlı yüzeye sıktıktan sonra birkaç saniye beklemeniz yeterli olacaktır. Ardından bir sünger ya da bez yardımı ile yağlı bölgeyi silerek yağdan arındırmış olursunuz.
Yağ çözücülerden etkili ve istenilen sonucu alabilmek için doğru kullanım da son derece önemlidir. Yağlı yüzeye uygulanan ürün, bir süre bekletilmeli ve sonra hafif hareketler ile ovulmalıdır. Bu şekilde etkili ve doğru kullanım ile hedeflediğiniz temizlik sonuçlarına mutfağınızda kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Yağ çözücü spreyler mutfak tezgâhları, ocaklar, davlumbazlar, fırın içi gibi yağlı yüzeylerin temizliğinde yaygın olarak kullanılır.
Ürünümüz çok güçlü bir temizleyici olduğundan yüzeye püskürtme işleminden sonra maksimum 1 dakika bekletilmeli ve ardından iyice durulanmalıdır. Yoğun kirler için geliştirilmiş güçlü formüle sahiptir.
Mutfak dolapları için yağ çözücü uygulayın.
Mutfak dolaplarınızda leke bırakmamak için silme işleminden sonra mutlaka kuru bir bezle yüzeyin nemini alın. Eğer dolaplarınızda bezle çıkaramadığınız donmuş yağ lekeleri varsa yumuşak uçlu bir temizlik fırçası kullanarak daha etkili sonuç alabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Yağlı mutfak dolapları için sirke ve karbonat karışımı kullanılarak yağ çözülür ve ardından yumuşak bir bezle silinir. Ayrıca, yağ çözücü özellikli temizleyicilerle de yağlı dolaplar temizlenebilir.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Elma sirkesi tam bir yağ çözücüdür. Üstelik para vererek aldığınız kimyasal ürünlerden daha sağlıklıdır. Hem sizin için hem de dolaplarınızın daha az zarar görmesi ve aşınmaması için elma sirkesi ve ılık bir bez yardımı ile dolaplarınızı silebilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ilık suyun içerisine 1 bardak beyaz sirke ve 1 tatlı kaşığı sıvı kastil sabununu ekleyin. Daha sonra sprey şişesine koyarak iyice çalkaladıktan sonra yağ çözücünüz kullanıma hazır olacak. Sirke kokusundan rahatsız olanlar içerisine bir miktar dilediği esansta yağ ekleyerek sirke kokusunu bastırabilir.
Sodyum Karbonat: Sodyum karbonat sıcak su ile birleştirildiğinde etkili yağ çözücü haline gelir. Özellikle yağlı ocak, fırın veya davlumbaz temizliğinde sıklıkla kullanılır.
Metal üzerindeki yağ ve kir yağ çözücü kimyasallar ile kolay bir şekilde çözülerek temizlenir. Endüstriyel yağ sökücü ürünler oldukça etkili ürünlerdir. Beklentilere yanıt veren ve profesyonel ölçülerde sizlere yardımcı olan bu ürünler sayesinde metallerin üzerindeki tüm yağın temizlenmesi sağlanabilir.
Eğer mutfak lavabonuz yıkanmış ise o halde sıvı lavabo açıcı yağ çözücü kimyasallar ile üretildiğinden daha etkili olacaktır.
Yağ çözücüyü fırınınızın iç yüzeyine püskürttükten sonra fırınınızı ılık suyla durulayın ve temiz bezle kurulayın. Böylece fırınınızda kalan yağ çözücü kalıntılarını da temizlemiş olursunuz. Belirtilen noktalara dikkat etmek fırının uzun ömürlü olmasında, hijyenik kullanım sunmasında önemlidir.
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle kottan yağ lekesi nasıl çıkar diye düşünenler karbonatla temizliği deneyebilirler. Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın.
İşte yapış yapış olan yağdanlığı pırıl pırıl yapan o yöntem… Yağdanlık şişenizi temizlemek ihtiyacınız olan üç malzeme bulaşık deterjanı, birkaç adet nohut ve sirke. Birkaç nohut, sirke ve bulaşık deterjanı koyup yağdanlığı çalkalayın. Kenarda kalan yağları bulaşık teli ile çıkarın ve durulayın.
Lekenin üstünü sofra tuzuyla kaplayın ve 10 dakika boyunca bekletin Daha sonra ılık suyla tuzu nazikçe çıkarın. Lekenin üzerine Peros Matik Toz Deterjanı dökün ve 10 dakika daha bu şekilde bekletin. Son işlem olarak hemen ardından kıyafetinizi düşük dereceli uygun programlı çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
İnatçı lekeler için ise eser miktarda bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, yağ çözücü, krem temizleyici ya da küf çıkarıcı gibi profesyonel duvar temizleyici ürünlerden yararlanabilirsiniz.
Temizlemek istenilen bölgeye doğrudan Porçöz yağ çözücü dökerek uygulayabilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra kurumuş yağların kendiliğinden çıktığını göreceksiniz. Daha sonrasında bol su kullanarak duruladığınızdan mutlaka emin olmalısınız.
Dolap temizliğinde inatçı yağları çıkartmak için karbonatı su ile karıştırıp bir fırça yardımı ile ovarak temizleme işlemi yapılır. Durulamanın ardından iyi bir kurulama ile dolap kapaklarında iz kalmamış olur. Mutfak dolabı temizliğinde kullanılan sirke aynı zamanda parlak bir görüntü sağlar.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Yağ lekelerini çıkarmak için dolapların üzerini nemli bezle silin. Bulaşık deterjanı, bulaşıklardaki yağ ve kiri temizlemede çok etkilidir, bu nedenle mükemmel bir dolap yağ gidericidir.Bir kase ılık suya en sevdiğiniz bulaşık deterjanından birkaç damla ekleyin. Temizleme süngerini suya batırın ve iyice sıkın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri