Yağ çözücülerden etkili ve istenilen sonucu alabilmek için doğru kullanım da son derece önemlidir. Yağlı yüzeye uygulanan ürün, bir süre bekletilmeli ve sonra hafif hareketler ile ovulmalıdır. Bu şekilde etkili ve doğru kullanım ile hedeflediğiniz temizlik sonuçlarına mutfağınızda kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Ürünümüz çok güçlü bir temizleyici olduğundan yüzeye püskürtme işleminden sonra maksimum 1 dakika bekletilmeli ve ardından iyice durulanmalıdır. Yoğun kirler için geliştirilmiş güçlü formüle sahiptir. Zemin üzerinde oluşan yağ tabakaları ile kirlerin temizlenmesinde etkilidir.
Ocak, fırın, aspiratör, davlumbaz, çelik mutfak eşyaları ve çelik tencerelerde biriken ve kurumuş inatçı yağları temizlemek için son derece etkilidir. Temizlemek istenilen bölgeye doğrudan Porçöz yağ çözücü dökerek uygulayabilirsiniz.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Turunçgillerin doğasından aldığı yağ çözücü güçle mutfak temizliği için profesyonel hijyen sağlar. Sprey sayesinde lavabo temizliği için yüzeyleri ovalamanıza, buzdolabını aşındırmanıza gerek kalmaz.
İlgili 35 soru bulundu
Mutfak dolapları için yağ çözücü uygulayın.
Mutfak dolaplarınızda leke bırakmamak için silme işleminden sonra mutlaka kuru bir bezle yüzeyin nemini alın. Eğer dolaplarınızda bezle çıkaramadığınız donmuş yağ lekeleri varsa yumuşak uçlu bir temizlik fırçası kullanarak daha etkili sonuç alabilirsiniz.
Karbonatlı ılık su, buzdolabı temizliği için ideal bir üründür. Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz.
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle kottan yağ lekesi nasıl çıkar diye düşünenler karbonatla temizliği deneyebilirler. Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın.
Derin bir kap içerisine bir su bardağı suya, 1/3 su bardağı sirkeyi ve yarım su bardağı karbonatı ekleyerek macun kıvamında bir temizleyici elde edebilirsiniz. Macunu yağlı yüzey üzerine sürüp 2-3 dakika bekletip sildiğiniz zaman yüzeyin yağdan arındığını göreceksiniz.
Biraz bulaşık deterjanı ve sıcak suyu karıştırarak, ocak yüzeyini temizleyin. Bu karışımı bir bezle ocak yüzeyine uygulayın ve yağ lekesini yumuşayıncaya kadar ovun. Bu işlemden sonra Asperox Sarı Güç yumuşattığınız alana püskürtün ve biraz bekletin. Daha sonra bir bez yardımıyla nazikçe temizleyin.
Cam ocaklarınızı; çamaşır suyu katkılı Porçöz Yağ Çözücü, bir çift eldiven ve bir bez ile zarar vermeden kısa sürede temizleyebilirsiniz.
Cam ve ankastre ocaklarınızı; Porçöz Yağ Çözücü, bir çift eldiven ve bir bez ile zarar vermeden. kısa sürede temizleyebilirsiniz.
Bulaşık deterjanları, doğrudan yemek yağlarını çözmek üzere üretildikleri için yağ lekesi üzerinde de oldukça etkilidir. Leke üzerine tuz veya karbonat döküp bekledikten sonra yıkamak da etkili bir yöntem olabilir.
Bıçak ile yağ fazlalığını aldıktan sonra lekenin üzerine yağı emen tuz, nişasta, un ya da pudra döküp bir süre bekletmelisiniz. Daha sonra, lekenin üzerine bir parça çamaşır deterjanı damlatıp dairesel hareketlerle lekeyi temizlemelisiniz.
Kıyafet ve benzeri gibi birçok eşyanın üzerine yağ döküldüğü zaman, genelde karbonat kullanımı öne çıkar. Aynı zamanda bu konuda imdada bulaşık deterjanı yetişir. Bir miktar bulaşık deterjanı döktükten sonra 5 dakika kadar bekletmek ve sonra durulamak yeterlidir.
Alkali yağ temizleyiciler, yağın alkali ile reaksiyona girmesini sağlayarak etkili şekilde temizlik yapma imkanı sağlar. Yağ Çözücüler: Çözücüler organik yağları çözmek için kullanılan kimyasal bileşiklerdir. Örneğin, aseton, alkol, tiner ve benzin gibi çözücüler yaygın olarak kullanılır.
Endüstri atıklarının bulunduğu mekanlardaki yüzeylerde biriken yağlar, zamanla kalıplaşarak temizlenmesi oldukça zor bir hale gelir. Bunların temizlenerek ortamdan uzaklaştırılması amacıyla kullanılan kimyasal içerikli ürünler, yağ çözücü olarak adlandırılır.
Yağdanlığı bulaşık deterjanı ile yıkayıp iyice duruladıktan sonra içerisini temiz su ile doldurun. Daha sonra su içerisine bir adet limon sıkıp şişenin ağzını tamamen kapatıp bir gün bekletin. Ertesi gün tüm yağ ya da sirke kalıntılarının yok olduğunu görebilirsiniz.
Atık yağı içine koyacağınız şişenin geri dönüştürülemez olması önemlidir. Çünkü şişe ya da kutudan yağın çıkarılması, geri dönüşüm sürecini zorlaştırır. Tava içerisinde kalan az miktardaki yağı dökemiyorsanız bir peçete yardımı ile silip çöpe atabilirsiniz.
Belediyelerin ve bazı özel firmaların kullanılmış yağlar için atık toplama kutuları olabilir. Soğuyan yağı kapaklı bir kabın içerisine koyup ağzını kapatın. İnternet üzerinden bilgi alarak en yakın atık toplama kutusuna bırakabilirsiniz. Bu süreçte kullanılmış yağı oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
Birlikte belirleyeceğiniz zaman diliminde görevliler gelip atık yağlarınızı alıyor. Yalnız evinize gelebilmeleri için en az 5 litre birikmesi gerekiyor. Elinde daha fazla yağ birikebilecek işletmeler ve yemek şirketleri için de Alo Atık Hattı'ndaki yetkililer 50 litrelik bidonlar verip dolduğunda geri alıyorlar.
Bir kaba ılık su koyun ve içine yarım fincan karbonat koyup karıştırın. Tüm çıkarılabilir parçaları çıkararak hazırladığınız ılık su karbonat karışımı ile parçaları silin. Buzdolabının içini de karbonat ve su karışımı ile yumuşak bir bez kullanarak silin.
Buzdolabının dışını temizlemek için çizmeden temizleyebileceğiniz bir bez seçmeniz gerekir. Daha sonrasında Cif ürünlerini kullanarak kapakları ve buzdolabının diğer yüzeylerini temizleyebilirsiniz. Son olarak kuru bir bezle yavaşça silebilir, parıldayan bir buzdolabı elde edebilirsiniz.
Ek olarak rutin buzdolabı temizliği yapmayı ihmal etmemelisiniz. 2 haftada bir yapacağınız buzdolabı temizliği kokuyu minimuma indirecektir. Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri