Yağlı saçlı insanlar şampuan seçiminde dikkatli olmalıdır. Mümkün olduğunca şeffaf görünümlü şampuanları tercih etmeli kremli şampuanlardan da uzak durmalı. İlla saç kremi kullanmak istiyorsa sadece saç uçlarına kullanmasında fayda var. Saçlarınızın daha uzun sürede yağlanması için saçınızı sabah erken saatte yıkayın.
Şampuan seçimi diğer önemli faktördür. Çeşitli saç tiplerine göre üretilen farklı şampuanlar vardır. Yağlı saçlar için olan şampuanlar az nemlendirici ve kuvvetli şampuanlar içerirler. Ürün seçerken, yağ, silikon, lanolin içermeyenleri tercih ediniz.
1 litre suda 3 yemek kaşığı karbonatı iyice karıştırın. Bu karışımı 20 dakika saçınızda bekletin. Şampuan kullanarak durulayın. Yağlı saçlar için bu tedavi hafta üç kez yapılabilir.
Kremli şampuan ya da haricen saç kremi kullanmak, saçınızın olduğundan da çabuk yağlanması sonucunu doğurur. Son olarak zengin içeriğe sahip saç peeling ürünleri ile haftada bir ya da iki kez yapacağınız uygulamalar, saçlarınızın derinlemesine temizlenmesine ve yağ sorunundan kurtulmanıza büyük oranda yardımcı olur.
Saç diplerinizin yağlı görünmesini istemiyorsanız ve parlak görüntüsünden rahatsız oluyorsanız saç yıkama rutininizi 2 günde bir olarak ayarlamanız gerekir. İlk olarak 3-4 günde bir saçlarınızı iyice yağlandıktan sonra saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Sonra normal 2 gün de bir rutini oluşturmaya başlayın.
İlgili 42 soru bulundu
Yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, yetersiz ve dengesiz beslenilmesi saç yağlanmasına sebep olur. Saçlara sık sık dokunulması da bir diğer sebeptir. Saçların çok sıcak suyla yıkanması da saç yağlanmasına sebep olur. Gün içerisinde yaşanılan stres, saç yağlanmasına neden olan faktörlerdendir.
Peki, saç yağlanması zararlı mı? Bu sorunun cevabına gelecek olursak, aşırı yağlanma ve saçları yağlı bırakmak maalesef bazı sorunlara yol açabilir. Bunlardan en önemlisi ise saç dökülmeleridir. Ayrıca yağlanma saç diplerinde kepeklenme ve pul pul dökülmelere de yol açabilir.
Saç yağlanmasının en önemli sebeplerinden biri, hormonal değişikliklerdir. Özellikle ergenlik döneminde hormonların etkisiyle saçlar daha fazla yağlanır. Bunun yanı sıra stres, yanlış beslenme alışkanlıkları ve genetik faktörler de saç yağlanması sorununa neden olabilir. Bakım ürünleri de saç yağlanmasına yol açabilir.
1 bardak suya 2-3 yemek kaşığı sirke koyup karıştırın. Birkaç dakika bekleyin ve daha sonra soğuk su ile saçınızı yıkayın. Bu karışımı banyodan çıkmadan önce durulama suyu olarak kullanırsanız saçınızdaki fazla yağı alır ve saçınıza parlaklık verir. Haftada 2 veya 3 kez tekrarlayın.
SAÇLAR ÇOK DAHA ÇABUK YAĞLANIR
Temiz saç için şampuan gerekli olsa da uzun vadede saçları daha çabuk yağlandırır. Saçınızı ne kadar çok yıkarsanız, saç deriniz o kadar çok yağ üretir. Saçınızı daha az sıklıkta yıkamak aslında yağlanmayı geciktirmenin anahtarıdır.
Saç dökülmesi yeteri kadar beslenemeyen ve korunmayan saç köklerinin canlılığını kaybetmesinin bir sonucudur. Bu nedenle yağlı saçlar dökülür; çünkü saç derisi saç köklerinin ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayabilecek dengeye sahip değildir. Bu da saç köklerinizin ölmesine ve saçlarınızın dökülmesine neden olur.
Bu temizlik için yalnızca kükürtlü sabun kullanmak yeterli olacaktır. Saç için kullanılacaksa, haftada 3 ya da 4 kez kullanılabilir. Saçlar kükürtlü sabunla iyice köpürtülmeli ve saç diplerine masaj yapılarak uygulanmalıdır. Bu temizlik için de yalnızca kükürtlü sabun kullanmak yeterli olacaktır.
Özellikle yağlı saçlara sahip olanlar için ılık su ideal diyebiliriz.
Saçlarınızı her gün şampuansız yıkayın. Ancak saçlarınızın doğal yağları ile beslenmesini sağlamak için sık sık yıkanmanız lazım. Saçlarınızın sürekli yıkanması saç boyanız çok hızlı akmasına neden olur. Şampuanla yıkanmamış saçlar demek kurumayan saçlar demektir.
B2 vitamini (Riboflavin); saç derisinin yağını dengeler. Antioksidan özelliğine sahip olan bu vitaminin eksikliğinde saç derisi çabuk yağlanır ve saç uçları çabuk kurur.
Yağlı Saç Yıkamadan Nasıl Temizlenir? Yağlı saçlar yıkanmadan da temizlenebilir. Bu durumda, kuru şampuanlar yağlı saçlara anlık bir çözüm sunar. Kuru şampuanlar, saç derisindeki fazla yağı emerek saçları temizler ve taze bir görünüm kazandırır.
Saç derisinin pH dengesini düzenleyen karbonatı kullanmak için 3 bardak suya yaklaşık 1 çay bardağı kadar bolca karbonat ilave edin. Güzelce karıştırıp sprey şişesine aktardığınız bu karışımı temiz suyla ıslattığınız saçlarınıza dipten uca uygulayıp 5 dakika bekletin.
Saç temizliği alternatifleri arasında en alışılmışın dışında olanı kesinlikle sadece su ile yıkama yöntemidir. Saçın sadece su ile temizlenmeye alışması için önce bir müddet karbonat ve sirke ile yıkanması ve şampuansız bir bakım rutinine adapte olması gerekir.
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler. Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Bir çay kaşığı aloe vera jeli ve bir yemek kaşığı limon suyunu bir fincan şampuanla karıştırın. Saçlarınızı yıkayın ve durulamadan önce şampuanın birkaç dakika saçınızda kalmasına izin verin. Yağlılığı kontrol altına almak için bunu devamlı olarak ev yapımı bir şampuan olarak kullanın.
Saçı yağlı bırakmak, saçın doğal nem dengesini korumasına yardımcı olur. Nemini kaybeden saç kurur. Bu nedenle saçı yağlı bırakmak, saçın nem dengesi için faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri