Yağmur suyu gözeneklerinizi açarken cildinize de parlaklık verecektir fakat uygulamadan önce suyun temiz olduğuna ve doğal bir çevrede yaşadığınıza emin olmanız gerekmektedir. Kaynattıktan sonra kullanılması önerilen yağmur suyu, vücudunuzda detoks etkisi gösterebilir ve sindirim sisteminizin çalışmasını yardımcı olur.
Yağmur suyunda B12 vitaminin olduğunu biliyor.
Temiz bir Yağmur suyu içmek susuzluğu gidermek için sağlıklı bir yol olmaktadır. Fakat sağlık için diğer kaynaklardan su içmekten daha sağlıklı değildir. Bu nedenle temiz yağmur suyu içmek ile diğer kaynaklardan su tüketmenin arasında fark bulunmamaktadır.
Yağmur suyu, cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesine destek olur. Cilt temizliğinde kullanılabilen bu yağmur suyu, tıkalı gözeneklerin ve siyah noktaların temizlenmesine de olanak sağlar. Yağmur suyunu elinizle cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Ateş düşürücü özelliği bulunur. Balgam atmada etkilidir. Göğüs ağrısı, sıkışma gibi rahatsızlıklarda faydalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Rumi takvime göre Nisan ayında yağan yağmurlara verilen isimdir. Şifa ve bereket kaynağı olarak belirtilen Nisan yağmurları, Mayıs ayına kadar toplanır. Nisan yağmuru , 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar devam eder.
Nisan yağmuru, Rûmî takvime göre Nisan ayında yağan yağmurlara verilen isimdir. Şifa ve bereket kaynağı Nisan yağmurları Nisan ortalarından mayıs ortasına kadar toplanır. Buna göre Nisan yağmuru, 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar devam eder.
Çalışma, dünyanın hiçbir yerinde yağmur suyunun içmek için güvenli olmadığı sonucuna ulaştı. Kimyasal içeren, perflorlu ve poliflorlu alkil maddelerden (PFAS) 4 bin 700'ünü listeleyen araştırmacılar, insan yapımı kimyasallardan oluşan bu maddelerin insan vücudunda ve çevrede zamanla biriktiğini ifade etti.
Peki bu faydalar nelerdir? Yağmur suyu, cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesini sağlar. Aynı zamanda cildi temizleyen yağmur suyu, rahatlatıcı etkisi sayesinde tıkalı gözeneklerin hatta siyah noktaların temizlenmesine de olanak sağlar.
Yağmur Suyu Kalitesi:
Hava içinde bulunan su buharını teorik olarak “saf su”, yani saf H₂O olarak kabul edebiliriz. Yağmur damlası da bu saf su buharının yoğunlaşması ile meydana geldiğine göre, yağmur damlasını da teorik olarak “saf su” olarak kabul etmemiz mantıklıdır.
Yağmur suyu ne zaman içilir? Yağmur suyu arıtıldıktan, kaynatıldıktan veya belli bir süre bekletildikten sonra içilebilir.
Suyu kaynatmak, bazı bakteri ve virüsleri ortadan kaldırabilir ancak suyu güvenli hale getirmek için kimyasal işlemlerden geçirmek gerekebilir. Ağır metal içeren yağmur suyunu temizlemek için, su filtreleme sisteminden geçirilmesi gerekir.
Yağmur suyu temel olarak damıtılmış sudur ve bu nedenle mineral içermez.
Yağmur suyunun üzerine (70) defa Fâtiha, (70) defa Âyetü'l-kürsî, (70) defa İhlas, (70'er) defa da Mu'avvizeteyn'i (Felâk ve Nâs sûrelerini) okunup; arka arkaya yedi (7) gün, sabahları içerse hastalıklardan şifa bulunabilir.
B12 eksikliği kansızlığa neden olabilir. Pernisiyöz anemi olarak tanımlanan kansızlığa bağlı olarak çarpıntı, efor kapasitesinde azalma, çabuk yorulma ve halsizlik, konsantrasyon bozuklukları ve göz kararması gelişebilir.
A, E, C, D, K B3 ve B9 vitaminlerinin her biri cildin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında paha biçilmez değerdedir. Aynı zamanda antioksidanlar ve mineraller de cilt sağlığını destekler ve güzelliğini bir üst düzeye çıkarır.
Kullanım alanları bahçeler için su, hayvancılık, sulama, uygun arıtımla evsel kullanım ve evler için iç mekan ısıtmasını da içerir. Hasat edilen su ayrıca içme suyu, uzun süreli depolama ve yeraltı suyu zenginleştirilmesi gibi diğer amaçlar için de kullanılabilir.
Yağmur oluşumu, suyun buharlaşarak gökyüzüne doğru yoğunlaşması ile meydana gelmektedir. Gökyüzünde yoğuşan su buharı bir araya gelerek su damlacıklarını oluşturmaktadır. Su damlacıkları yoğuşmanın etkisi ile bir araya gelir ve yağmuru oluşturur. Damlaların yeryüzüne inmesi ile yağmur yağmaktadır.
Cevap: Yağmur, kar, dolu suyu, deniz, nehir, kuyu, göl, memba, kaynak sularına, Mutlak su denir. Bu sularla, hem abdest, gusül alınır, hem de her türlü necaset temizlenir.
Atmosferdeki karbondioksit suda çözündüğünde karbonik asit oluşur ve bu sebeple yağmur suyu hafif asidik özellik gösterir.
Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- yağmuru sever, onu ashâbına müjdeler ve Allah Teâlâ'nın nimetinin bereketleri değsin diye mübârek vücûdundan bazı yerleri açardı. "Bizler, Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- ile birlikte iken, üzerimize yağmur yağdı.
Yağmur ismi Kuran'ı Kerim'de yer alan sure ve ayetlerde geçen kelimeler arasında bulunmamaktadır. Kuran'ın hiç bir yerinde yağmur kelimesi geçmemektedir. Ancak anlam itibariyle bolluk ve bereket gibi olumlu durumları ifade ettiği için İslam dinince kullanılmasında bir sakınca görülmemektedir.
Su kaynaklarının önemli bir kısmının tekrar dolması için kar yağışının yağmurdan daha etkili olacağının altını çizen, Doç. Dr. Canan Acar, “Esasen doğal olarak her iki yağış türü de olağan koşullarda çevremiz için faydalıyken su kaynaklarının dolmasında kar daha yavaş çözünerek toprağa karıştığı için daha etkili olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri