Yağmur suyu saf değildir. İçerisinde doğadan aldığı mineraller ve mikroorganizmalarvardır.
Yağmur suyunu dezenfekte etmenin temel amacı; içeriğindeki hastalıklara yol açabilecek organizmalar (patojen), bakteriler, mantarlar ve yosunlardır. Aslında saf yağmur suyu için dezenfekte gerekmeyebilir. Normal içme sularından daha fazla mikrop içermez.
Yağmur suyu, parazitler, bakteriler, virüsler içerebilir ve hastalık salgınlarına neden olabilir. Özellikle çok kirli alanlara düşen, hayvan dışkısı veya ağır metallerle temas eden yağmur suyu, insan sağlığı için sakıncalıdır.
Yağmur suyunun içerdiği doğal mineraller ile dilerseniz duş esnasında durulanabilir ya da yağmur suyunu küvete doldurabilirsiniz cildinize oldukça iyi gelecek; cildinizi tazeleyecektir.
Yağmur Suyu Kalitesi:
Hava içinde bulunan su buharını teorik olarak “saf su”, yani saf H₂O olarak kabul edebiliriz. Yağmur damlası da bu saf su buharının yoğunlaşması ile meydana geldiğine göre, yağmur damlasını da teorik olarak “saf su” olarak kabul etmemiz mantıklıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Peki bu faydalar nelerdir? Yağmur suyu, cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesini sağlar. Aynı zamanda cildi temizleyen yağmur suyu, rahatlatıcı etkisi sayesinde tıkalı gözeneklerin hatta siyah noktaların temizlenmesine de olanak sağlar.
Yağmur suyu saf su mu, Yağmur bulutlarda iken gerekse yoğunlaşırken bünyesine birtakım iyonlar alarak distile su özelliğini kaybeder. Yani yağmur suyu saf su değildir.
Atmosferdeki karbondioksit suda çözündüğünde karbonik asit oluşur ve bu sebeple yağmur suyu hafif asidik özellik gösterir.
Birisi; “Yağmur yağıyor” ifadesini tevhide zıt manası ile değil de örfi olarak, yani ağız alışkanlığı ile kullanıyorsa, bunda bir zarar olmaz. Yani burada esas olan niyet ve fikirdir. Bu ve buna benzer cümleleri her kullananı günah işlemekle itham etmek son derece yanlıştır.
Cevap: Yağmur, kar, dolu suyu, deniz, nehir, kuyu, göl, memba, kaynak sularına, Mutlak su denir. Bu sularla, hem abdest, gusül alınır, hem de her türlü necaset temizlenir.
Yağmur suları tüketmeden önce bir filtrasyon işlemine tabii tutulması gerekmektedir. Filtreleme sistemi yoksa bu yağmur suları içinde toz, toprak, bakteri, doğal veya doğal olmayan maddeler suda birikir. Bu suyun kullanımı da insan sağlığını olumsuz etkiler. Bu yüzden yağmur suları içilmeden önce işlenmelidir.
Evdeki suyun % 21,7′ si çamaşır makinalarında, ardından % 16,8'i duşta kullanılır. Yağmur suyu toplama sistemi evinize ya da işletmelerinizin tesisatına bağlanabilir ve hem tuvalet suyu hem de çamaşır yıkamak için kullanılabilir. Böylece su kullanımından tasarruf ederek su faturanızı önemli ölçüde azaltır.
Yağmur suyu yer yüzündeki suların buharlaşıp tekrar yer yüzüne inmesiyle oluşur. Yağmur suyunun PH değerinin düşük olmasından dolayı asidik özellikleri daha baskındır. Ancak buharlaşan suda tuz gibi diğer minerallerin de bulunmasının imkanı yoktur. Bu yüzden yağmur suyu tuzlu değildir.
Pestisitler, bakteriyel toksinler, bisfenol A (BPA) ve bazı farmasötikler de musluk suyuna karışma ihtimali olan kimyasallardır. Arsenik, bakır, nitrat, radon ve kurşun da musluk suyunda bulunduğu takdirde ciddi sağlık sorunlarına neden olacak maddeler arasında yer almaktadır.
Suyun kaynamaya başlaması için kaynama noktası, deniz seviyesinde yaklaşık 100 C°'dir. Suyun kaynama noktası rakım artıkça azalır. Virüs, bakteri ve protozoanlar gibi mikroorganizmalar içeren suyu kaynattığınızda, ısı patojenlerin yapısına zarar verir ve onları öldürür.
Hava kirliliğinin rüzgarsız ve yağışsız havalarda arttığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dursun, yağmur ve kar yağışının ise hava kirliliğine yol açan maddeleri yere indirerek havayı temizlediğini söyledi.
Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- yağmuru sever, onu ashâbına müjdeler ve Allah Teâlâ'nın nimetinin bereketleri değsin diye mübârek vücûdundan bazı yerleri açardı. "Bizler, Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- ile birlikte iken, üzerimize yağmur yağdı.
Peygamber minbere çıkıp insanlara yağmur duası için çıkacakları günü bildirdi. Rasulullah (sav) güneşin kaşı görünmeye başlayınca çıktı ve minberin üzerine oturdu, tekbir getirdi ve Allah'a hamd etti.
Küçük çocuklara aşkım demekte de sakınca yoktur. Büyüklere gelince, bu ifade ancak karı-koca arasında kullanılabilir.
Yağmur suyu içerisinde bulunan minerallerden dolayı cilde ve saça inanılmaz faydalı. Yağmur suyu, içerisinde bulunan zengin mineral sayesinde saçları besleyerek yumuşacık olmasını sağlar. Aynı zamanda saçlara parlaklık vererek canlı görünmesine de yardımcı olur.
Yağmur suyu içilebilir mi? Nisan yağmuru veya diğer yağmurların şifalı olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak yağmurun toprağı ve bitkileri sulaması, havayı nemlendirmesi ve havada bulunan tozları yıkaması gibi çevresel faydaları vardır.
Çok sayıda besin elementlerini içerdiği için yağmur suyu musluk suyundan daha yararlıdır. Bu nedenle, eğer mümkünse, yağmur suyunun bitkilere püskürtülmesi en iyi yoldur. Bu yalnızca bitkilere yararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda kireçsiz olduğu için yapraklar üzerinde çirkinliğe neden olan beyaz lekeleri de azaltır.
Kaynamış su saf su mudur? Kaynamış su saf değildir. Ancak kaynamış suyun buharı damıtıldığında belli oranda saf su elde edilmesi mümkündür.
Yapısında kendinden başka madde bulunmayan ve özellikleri her noktasında eşit olan maddeler saf madde kabul edilmektedir. Bu özellikler dikkate alındığında içme suyunun saf özellikte olduğu ortaya çıkmaktadır.
Yağmur sularının pH değerleri 4.8-8.5 arasında değişmektedir ve hacim ağırlıklı ortalama pH 6.1'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri