Yağmur suyu temel olarak damıtılmış sudur ve bu nedenle mineral içermez. Sorun da tam olarak bu. Musluk ve kuyu suyu, ister bahçe ister koi havuzu olsun, havuzun çalışması için gerekli olan mineraller içerir. Bunlar, içerdikleri tüm canlı organizmalarla birlikte suyun hayat sigortasıdır.
YAĞMUR SUYU VE ATMOSFERİK PARÇACIKLARDAKİ İYONLARIN, İZ ELEMENTLERİN, ESCHERICHIA COLI VE ENTEROCOCCUS BAKTERİ TÜRLERİNİN İNCELENMESİ Escherichia coli ve Enterococcus bakterilerinin ana kaynağının evsel atıklar olmasıyla birlikte yaptığımız ön araştırmalar, bu bakterilerin yağmur suyunda dikkate değer oranda yüksek ...
Yağmur suyu, parazitler, bakteriler, virüsler içerebilir ve hastalık salgınlarına neden olabilir. Özellikle çok kirli alanlara düşen, hayvan dışkısı veya ağır metallerle temas eden yağmur suyu, insan sağlığı için sakıncalıdır.
Yağmur suyu saf su mu, Yağmur bulutlarda iken gerekse yoğunlaşırken bünyesine birtakım iyonlar alarak distile su özelliğini kaybeder. Yani yağmur suyu saf su değildir.
Yağmur suyunda B12 vitaminin olduğunu biliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Dr. Cemal Saydam, bugünlerde gündüz yağan yağmurların çöl fırtınalarıyla taşınan demir açısından zengin tozlar içerdiğini, insan, hayvan ve bitkiler için yararlı olan bu tozlardan maksimum düzeyde yararlanılması gerektiğini bildirdi.
Atmosferde bol miktarda bulunan moleküler azotun amonyum formlarına indirgenerek yarayışlı duruma geçmesine azot fiksasyonu denmektedir. Azot fiksasyonunda enerji gereksinir. Yağmur suyunda çeşitli azotlu bileşikler bulunmaktadır. )tır.
Yağmur sularının pH değerleri 4.8-8.5 arasında değişmektedir ve hacim ağırlıklı ortalama pH 6.1'dir.
Yağmur suları kireç taşlarını aşındırır.
Atmosferdeki karbondioksit suda çözündüğünde karbonik asit oluşur ve bu sebeple yağmur suyu hafif asidik özellik gösterir.
Kirli alanlarda yağmur suyu, zararlı maddeler içerebilir. Kirlilikten uzak alanlarda yağmur suyu, doğal bir kaynak olarak kullanılabilir. Eğer içilecekse, yağmur suyunun arıtılması gerekir.
Yağmur suyu saf değildir. İçerisinde doğadan aldığı mineraller ve mikro organizmalar vardır.
Yağmur suyunun saçlara katacağı canlılık, saçlarınızdan memnun olabilmenizi sağlar. Yağmur suyu aynı zamanda saçlarınızın daha sağlıklı şekilde uzamasını da sağlar. Yağmur suyuna maruz kalan saçlarınızın her zamankinden daha hızlı ve sağlıklı uzamaya başlar. Çünkü yağmur suyu saçınızı besler.
Yağmur suyu arıtıldıktan, kaynatıldıktan veya belli bir süre bekletildikten sonra içilebilir.
Sertlik değeri çok düşük olan sular, (örneğin yağmur suyu) bir tür saf su sayılır. İçinde mineral bulunmadığı için tadı yavandır.
Temiz bir yağmur suyu içmek susuzluğu gidermek için sağlıklı bir yol olmaktadır. Fakat sağlık için diğer kaynaklardan su içmekten daha sağlıklı değildir. Bu nedenle temiz yağmur suyu içmek ile diğer kaynaklardan su tüketmenin arasında fark bulunmamaktadır.
Yağmur suları atmosferden yeryüzüne inerken havadaki çeşitli kirleticileri toplayarak yeryüzüne iner. Direk olarak bir kabın içerisine biriktirilen yağmur suları içilebilir fakat içerisinde oluşabilecek kimyasal kirleticilerin önüne geçebilmek için suyu kaynatıp soğuttuktan sonra daha güvenli hale gelebilmektedir.
Türkiye'nin en kaliteli çeşme suyu Sakarya'daki çeşmelerden akıyor. Sapanca Gölü'nden kente verilen içme suyunun, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre Türkiye'deki en kaliteli çeşme suyu olduğu belirtildi.
Yağmur suyu, cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesine destek olur. Cilt temizliğinde kullanılabilen bu yağmur suyu, tıkalı gözeneklerin ve siyah noktaların temizlenmesine de olanak sağlar. Yağmur suyunu elinizle cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Saf suyun pH değeri ise 7, yani nötr şeklindedir. Gün içerisinde tüketilmesi gereken ve insan vücudu için daha sağlıklı olduğu kanıtlanan su pH değeri, 7,2 ile 8,5 arasında olmalıdır.
Yapılan araştırmalardaki güncel verilere göre; 7.2 ve 8.5 pH aralığındaki su normal değeridir ve Türk standartlarına göre sağlıklı kabul edilir. Düşük pH içeren su ve çok yüksek ölçülen su tüketime uygun değildir. Eğer mide probleminiz varsa; düşük pH değerine sahip suyu içmeniz hastalığı tetiklemektedir.
PH'ı 7'den düşük olan su asidik sudur. Saf suyun pH değeri 7'dir. 7 pH değeri (0-14 değerinin tam ortası); ne asidik ne bazik yani “nötr” olarak adlandırılır. PH'ı 8 ve üzerinde olan su alkali sudur. En alkali maddelere örnek olan kül suyunun pH'ı 14'tür.
Yağmur sularının musluk sularından ayıran en mühim niteliği, ağır metaller, klor ve kimyasalı içerisinde bulundurmamasındandır. Yağmur sularının ağaçların, çiçeklerin sebze ve meyvelerin gereksinim duyduğu unsurları içerisinde bulundurur. Bu sebep ile bilhassa ekin ve tarlalar için büyük önem arz eder.
Benzer şekilde şeker, yağmur suyu, külçe altın, termometrelerde kullanılan sıvılardan biri olan cıva saf maddedir.
Meyve ağaçlarının azot içerikleri %1.80-2.20 arasında değişirken, baklagillerin azot içerikleri %4.80-5.50 arasında değişme göstermektedir. Azotun bitkiler için kritik düzeyi, bitki çeşidi, gelişme dönemi ve bitkinin kısmına göre değişiklik gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri