Yüz bölgesinin toparlanarak yukarıya doğru çekilmesi için pek çok dolgu, masaj, egzersiz, maske ve krem uygulamasının yanı sıra yüz yogası yanak sarkması işlemine başvurulabilir.
Eğer yüzeysel cilt sarkması probleminiz varsa Mezoterapi, Ultherapy, Thermage CPT gibi cildi sıkılaştıran yöntemler etkili olmaktadır. Fakat cilt altındaki dokularda da sarkmalarınız mevcut ise dolgu, botoks, Lazer gibi yöntemler ve hatta kombine tedaviler tercih edilmelidir.
Yüzümüzde gevşeme 30 lu yaşlardan itibaren ortaya çıkar. Özellikle göz altında ve üst göz kapağında hissedilir. Zamanla yanakların biraz aşağı sarkması ve bunun sonucu nazolabial katlantıların belirginleşmesi ortaya çıkar.
Yanak sarkması, cilt altındaki kolajen ve elastin liflerinin doğal elastik yapısını kaybetmesiyle birlikte oluşan sarkma görünümüne deniyor. Bu sorun, genetik ve çevresel faktörler nedeniyle 30 ile 40'lı yaşlarda da görülebiliyor.
Cildin alt tabakasında meydana gelen yağ ve kolajen azalması cildin elastikiye kaybı yaşamasına neden olur. Cilde iyi gelen kolajen ürünlerini inceleyip etkili sonuçlar alabilirsiniz. Bu durum da cilt ya da yanak sarkması olarak karşımıza çıkar.
İlgili 32 soru bulundu
Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Yumurta beyazı doğal bir sıkılaştırıcıdır ve bu nedenle sarkık ciltler için iyi bir çözümdür. Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir.
Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
Yapısal ya da yaşlanmaya bağlı olarak yanaklardaki hacim kayıpları yanak dolgusu ile tedavi edilebilir. Bu sayede yanaklar olması gereken formuna cerrahi olmayan teknikler ile getirilebilir. Yanak dolgusu işleminde dolgu enjeksiyonu ile yanak dolgusu yanaklarda hacim kaybı ve çöküklüğün giderilmesine yardımcı olur.
Cilt Sarkması İçin Serum
Nuxe, Vichy, Caudalie, Darphin, Neostrata gibi markalara ait yüz sıkılaştırıcı cilt sarkmasını önleyici serumlar sayesinde, yaşlanmanın tüm olumsuz etkileriyle aynı anda mücadele edebilirsiniz. Caudalie Premier serisinde yer alan serumlar, yüz ovalinin toparlanmasında son derece etkilidir.
Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı kuru cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir, cildin sarkmasını önleyebilir ve kırışıklıkları giderebilir. Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz.
Yanak sarkması, uykusuzluk ya da yetersiz su tüketimi gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Böyle nedenlerden dolayı oluşan sarkmaları gidermek için düzenli şekilde su içmeniz gerekir. Uyku ve beslenme düzeninizi de yanak sarkması probleminden kurtulmak için doğru şekilde ayarlamalısınız.
Gıdı için hangi doktora gidilir? Genellikle gıdı sarkmaları için hangi bölüme gidileceği karıştırılabilmektedir. Gıdı sarkmaları için bu alanda uzman bir plastik cerraha başvurmalısınız.
Çökük yanaklar için en çok uyguladığımız yöntem dolgu işlemleridir. Yanak dolgu malzemesinin enjekte edilmesi ile yanağın yüzeyi geriye doğru dengelenir, yanak bölgesi hafifçe kaldırılır ve yuvarlak bir hale getirilir. Çevre doku yüzün açısının genişlemesi kontrol altına alınarak sıkılaştırılır.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Genel olarak, yüz dolgusu için ortalama bir fiyat aralığı, yüzdeki belirli bölgeler için yapılan uygulamalarda 3.000 TL ile 15.000 TL arasında değişebilir.
Bu yorgun ifadeyi gidermenin en iyi yolu yer çekiminin etkisini tersine çevirmek, yani sarkan dokuları ait oldukları alana iade etmektir. Bu söylediğim orta yüz germe ameliyatıyla, ya da duruma göre tam bir yüz germe ameliyatıyla yapılabilir.
Kişinin özelliklerine, cilt yapısına göre değişse de genellikle obezite cerrahisi ile 20 kilo verme sonrasında vücutta sarkmalar meydana gelmeye başlar. 40 kilo ve üzerinde kilo kaybeden kişilerde de yüz sarkması kaçınılmaz olabilir.
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır. Cildimiz yaşla birlikte elastikiyetini kaybeder, kaslarımız körelir ve sonuç olarak sarkık yanaklar ve çeneler gibi klasik yaşlanma semptomları alırız.
Özellikle ağırlık çalışmaları, sarkan derilerin toplanma sürecini hızlandırır. Son çare ise ameliyattır. Deri sarkması yaşayan kişi gençse, derinin toparlanması daha kısa bir zaman alacaktır. Fakat belirli yaştan sonra, derinin kendini toplaması daha uzun sürecektir.
Ameliyatsız cilt ve yüz gençleşme yöntemleri çok çeşitlidir. HİFU, Fotona, Fransız askısı, altın iğne, fraksiyonel co2, gençlik aşısı, botox, dolgu, dermamelan-cosmelan, lazer, mezoterapi, PRP, Somon DNA aşısı gibi pek çok yöntemle ameliyatsız gençleşme sağlanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri