Eğer hayatınızı çok olumsuz etkiliyorsa bir uzmandan destek almak faydalı olabilir ama bu korkuyu yenmek yine kişinin kendi elindedir. Başarısızlık korkusunu yenmek için değişim odaklı, kişisel ve mesleki gelişiminize önem vermeniz ve motivasyonunuzu artıran çalışmalar yapmanız faydalı olacaktır.
Başarısızlık korkusu her yaş grubunda gelişebilecek bir duygu durum bozukluğudur. Başlıca sebepler arasında baskıcı ebeveynler, çocukluk dönemine bağlı travmalar, genetik veya çevresel faktörler ve mükemmeliyetçilik vardır.
Başarı korkusu, genellikle insanların kendilerini sabote edecekleri noktaya kadar, başarıdan korkmayı içerir. Başarı genellikle arzu edilir olarak görülse de, insanların çok iyi yapmaktan korkmalarının nedenleri vardır. Şunu anlamak önemlidir ki, insanlar genellikle başarının kendisinden korkmazlar.
İlgili 32 soru bulundu
Anksiyete, vücudun strese verdiği doğal bir tepki olarak kontrol edilemeyen kaygı, korku ve huzursuzluk gibi duyguların ani ve yoğun bir şekilde yaşanmasıdır. Anksiyetede kan basıncı yükselmesi, kalp atışlarının hızlanması, nefes alış verişinin değişmeye başlaması ve soğuk terleme belirtileri görülür.
Başarı: İnsanın yaptığı bir işten beklediği, amaçladığı sonucu elde etmesidir. Başarısızlık ise; kişinin isteyip beklediği sonuca ulaşamamasıdır. İnsan kendisine verilen akıl ve iradesiyle başarıya gidecek yolları öğrenir ve tercih eder.
Klostrofobi, toplumda bilinen adıyla kapalı alan korkusu; kişinin asansör, penceresiz oda, tren, tünel, uçak gibi kapalı alanlarda korkuya neden olan bir çeşit kaygı bozukluğudur. Kapalı alanlarda kalp çarpıntısı, nefes almada güçlük, titreme, boğulma korkusu klostrofobinin belirtilerindendir.
Uygun bir tedavi yöntemi ile klostrofobi veya diğer fobilerin üstesinden gelmek mümkündür. Nitekim klostrofobi, diğer anksiyete bozuklukları gibi tedavi edilebilir bir durumdur. Klostrofobi tedavi yöntemleri arasında psikoterapi, ilaç tedavisi, maruz kalma terapisi, sanal gerçeklik ve alternatif terapiler yer alır.
Onaylanmama korkusu içindeki kişiler büyük bir onaylanma ihtiyacı duyarlar. Birileri ona onay vermezse, kimse tarafından onaylanmayacağı yanlış inancıdır buna yol açan. Kişi sürekli kendinde yanlış bir şeyler arar. Onaylanma ihtiyacındaki kişiler aldıkları her darbede büyük moral bozukluğu yaşarlar.
Agorafobi, kişinin yardım bulamayacağı, kaçamayacağı, kapana kısılmış ya da çaresiz hissedebileceği durum ve ortamlardan korkması ve kaçınması ile karakterize bir kaygı bozukluğudur. Bu durumlarda panik atak ve benzeri semptomlar ortaya çıkabilir ya da bu belirtilerin olacağı korkusu vardır.
Başarısızlığın da en az başarı kadar önemli olduğu ve doğru kullanıldığında kişisel gelişime ciddi derecede katkı sağladığı hepimizin kabul ettiği bir gerçek. Aynı zamanda başarı gibi başarısızlık da hayatın doğal ve korkulmaması gereken bir sonucu.
Bütün insanlar hayatta başarılı olmak ister ancak herkes başarılı olamaz. Son yıllardaki en yaygın görüş, başarının yolunun her şeyden önce “istemek”ten geçtiğidir.
Başarısız insanlar genel olarak, kendi başarısızlıklarını kabul etmeden, hep bir bahane arayan, şikayet eden ve sürekli erteleyen insanlar olarak bilinmektedir. Başarılı olmak için değil, başarısızlıklarının nedenleriyle uğraşmakla daha çok vakit harcarlar.
Bunlar; ➢Kâr elde etme, ➢Hayatta kalma (sürdürülebilirlik), ➢Büyüme olarak özetlenebilir. Girişimin bu ticari amaçlara ulaşabilmesi için ise, müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetler yoluyla tatmin sağlaması gereklidir.
Finans yazınında yaygın olarak kullanılan başarısızlık türleri ekonomik başarısızlık, teknik acizlik, finansal başarısızlık, negatif net değere sahip olma ve iflas olarak sıralanabilir.
Kaygılı kişilik yapısının birçok kalp hastalığı tipinde daha yüksek bir riskle ilişkilidir. Bunlar da koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği ve taşikardi gibi kalp ritmi bozukluklarıdır.İnsanlar stres ile başa çıkmaya çalışırken sağlıksız alışkanlıklara başvurabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri