GPT-4, OpenAI tarafından oluşturulan GPT (Generative Pre-Trained Transformer) dil modelleri serisinin en son üyesidir . Son derece güçlü ve çok yönlü bir metin oluşturma aracı olarak tasarlanan GPT-4, büyük miktarda veri üzerinde dikkatle eğitilmiş bir sinir ağıdır.
Görüntü Tanıma: ChatGPT – 4'ün en önemli özelliği görüntü tanımadır. ChatGPT'nin önceki sürümleri yalnızca metni tanıma ve anlamada etkili olurken bu 4. versiyon ek olarak görüntü tanımayı da başarabiliyor. Diğer bir ifadeyle GPT – 4'te kullanıcılar görseller aracılığıyla da içerik üretebilecek.
GPT'nin açılımı Generative Pre-trained Transformer olup insan benzeri, konuşmaya dayalı metinler üretmek için derin öğrenmeyi kullanan bir tür dil modelidir. Generating Pre-trained Transformer 4'ün kısaltması olan GPT-4, OpenAI tarafından geliştirilen GPT büyük dil modelleri ailesinin dördüncü iterasyonudur.
GPT-4 kesinlikle yüzde 100 güvenli veya güvenilir değil. Halen hatalar yapabiliyor, halen yanlış bir şeyi doğruymuş gibi savunabiliyor. Ama, bunları GPT-3.5'e göre daha az yapıyor. Üstelik OpenAI, GPT-4'ün bellekleme kapasitesini de artırdı.
İlgili 23 soru bulundu
GPT-4'te ise sınır, 64 bin kelimeye çıkarıldı. Bu da 50 sayfalık metin anlamına geliyor.
GPT-4'e geçmek üzere solda bulunan menüden “Upgrade to Plus- Plus'a yükseltin” butonuna basarak adımların takip edilmesi gerekiyor. Yeni GPT-4 ücreti aylık 20 dolar yani 380 TL olarak belirlenmiş. Abonelik oluşturulduktan sonra herhangi bir bekleme süreci yaşanmadan uygulama kullanılmaya başlanıyor.
Tüm bu gelişmeler olurken son olarak Microsoft'un 10 milyar doların üzerinde yatırım yaptığı yapay zeka tabanlı girişimi OpenAI'ın GPT-4 hizmeti de kullanıma sunuldu.
GPT-4, doğal dil işleme (NLP), makine çevirisi, konuşma sentezi, anlama gibi birçok farklı alanda kullanılabilen GPT-3'ün geliştirilmiş halidir. Özetleme veya anlama gibi metnin derinlemesine anlaşılmasını gerektiren görevler için de kullanılabilir.
GPT-4, hem metin hem de görüntü girişlerini kabul edip metin çıktıları verebilen büyük bir multimodal modeldir. GPT-4, önceki sürümü olan GPT-3'ten daha fazla parametre, daha fazla dil desteği ve daha fazla yaratıcılık içerir.
En son araç, kullanıcıların GPT-4'e ücretsiz olarak erişmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, GPT-4'ün yanı sıra platformda görüntü oluşturma, özel karakterler, paylaşılabilir sohbetler ve daha fazlasını da deneyebilir.
Çeşitli sorulara yanıt olarak zekice, doğal, iyi referanslı yazılar üretebilen ChatGPT şimdilik ücretsiz ve OpenAI resmi web sitesi üzerinden erişebilirsiniz.
Aynı zamanda bir kod tabanı olduğu için buna bir kütüphane de diyebiliriz. Metin oluşturabilen bu yapay zeka, OpenAI tarafından modelin piyasaya sürülmüş 3. versiyonudur. Ve işin güzel tarafı openAI bu kütüphaneyi şimdilik ücretsiz olarak herkese sunuyor.
GPT-4 (Generative Pre-trained Transformer 4), OpenAI tarafından oluşturulan çok modlu büyük bir dil modelidir. GPT serisinin dördüncüsüdür.
GPT-3'ün içinde 17 GB boyutunda veri bulunuyordu.
GPT-4 içinse, eğitimde kullanılan bu verinin boyutu 45 GB seviyelerinde.
GPT-3, “Yapay Zeka (AI)” ile desteklenen, az miktarda metne dayalı olarak metnin geri kalanını tahmin eden bir dil modelidir. Açılımı Generative Pretrained Transformer 3 olan GPT3, basit örnekler, özetler yapmak veya metinleri çevirmek için idealdir.
30 Kasım 2022 tarihinde piyasaya sürülen bir yapay zekâ sohbet robotu olan Chat GPT, Open AI tarafından geliştirilmiştir.
Yapay zeka zaten yazılımdır. Dolayısıyla öldürmesi mümkün değil.
AI sohbet botu, insanlarla doğal bir şekilde konuşarak etkileşim kuran bir yazılım uygulamasıdır. AI sohbet botları, farklı sektörlerde farklı amaçlarla yaygın şekilde kullanılır.
Şirket, GPT-4'ü mart ayında piyasaya sürmüştü
Başvuru, yapay zeka dil modelinin merakla beklenen yeni versiyonu GPT-5'e dair önemli ipuçları sunuyor. GPT-5 markası için 18 Temmuz'da yapılan başvuruda "yeni bir dil modelini kullanmak için indirilebilir bilgisayar yazılımına" dair ayrıntıların yer aldığı öğrenildi.
OpenAI, görüntü ve metin girişlerini kabul eden, kod yazabilen ChatGPT modeli GPT-4'ü Temmuz ayının sonuna kadar genel kullanıma açtığını duyurdu. OpenAI, GPT-4 adlı yeni bir metin oluşturma modelinin uygulama programlama arayüzü (API) aracılığıyla genel kullanıma sunulduğunu açıkladı.
Kullanıcılar artık, ChatGPT'yi 20 oturumda 200 soru için kullanabiliyorlar. Bu sınır, birkaç gün öncesine kadar 150 soru ile sınırlıydı. ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bundan kısa bir süre önce arama motoru Bing'e ChatGPT desteği getirmişti.
Başvuruda GPT-5, "insan konuşması ve metninin yapay üretimi için indirilebilir bir bilgisayar yazılımı" olarak tanımlanıyor. Bu ifade, GPT-5'in muhtemelen Siri, Google Asistan veya Amazon'un Alexa gibi tamamen yapay zeka destekli insan konuşması yeteneklerine sahip olabileceğine işaret ediyor.
OpenAI, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarında kullandığı GPT modellerinin en sonuncusu ve en güçlüsü olan GPT-4'ü genel kullanıma açtığını duyurdu.
GPT-3 ve GPT- 4, GPT modelinin versiyonlarıdır ve GPT-4 en son versiyonudur. Bu model 14 Mart 2023'te piyasaya sürülmüştür ve ChatGPT Plus aracılığıyla sınırlı bir biçimde halka açık hale getirilmiştir. Ticari API'sine erişim bir bekleme listesi aracılığıyla sağlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri