Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Doğal ve etkili bir balgam sökücü olan limonu, bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içtiğinizde balgamı atmanızı kolaylaştırır. Ayrıca biri limon, karabiber ve bal karışımı da balgamlı öksürüğü söktürmede etkilidir.
Vücudun belirli bir miktarda ihtiyaç duyduğu bu yapışkan sıvının aşırı üretilmesinin bazı nedenleri vardır. Bunlardan en yaygın neden; soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sisteminin verdiği tepkidir. Bağışıklığınız, soğuk algınlığı ile savaşırken daha fazla mukus üretir.
Limon suyu, balgamdan kurtulmanın en etkili yollarından biridir. Limon, zengin bir C vitamini kaynağıdır. C vitamininin grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonların tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bunların her ikisine de genellikle aşırı balgam üretimi eşlik eder.
İlgili 19 soru bulundu
Balgama İyi Gelen Çaylar
Bu bitki çayları şu şekilde sıralanmaktadır: Kekik çayı Nane Çayı Okaliptüs Çayı
Her durumda vücuttan atılması ideal olanı olsa da, günlük hayatta balgam yutmak zararsızdır. Ancak balgamda enfeksiyon var ise, bu durum tehlikeli olabilir. Mide asidinin çeşitli bakteri veya mikropları yok edebilmesine rağmen, bu zararlı maddelerin kan dolaşımına katılma riski de vardır.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu'nun balgam söktürücü keçiboynuzu kürü de faydalı olacaktır. 4-5 adet keçiboynuzunu küçük parçalara bölüp kaynar suyun içine atın ve birkaç dakika kaynatın. Soğuduktan sonra her sabah ve akşam yemeğinden sonra 1 çay bardağı içebilirsiniz.
Bol bol su tüketmek de balgamın vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur. Sıcak buhar solumak da balgama iyi gelmektedir. 5-10 dakika boyunca sıcak buhar solumak daha rahat nefes almaya yardımcı olmaktadır. 1 bardak suya 1 yemek kaşığı limon suyu eklemek de balgam sökücü etki göstermektedir.
Her gün belli bir miktarda üretilen şeffaf ve sıvı balgam bir sorun oluşturmaz. Ancak akciğerlerde gelişen enfeksiyonlar, hasarlar veya alerjik durumlarda aşırı balgam üretimi başlar. Vücut bir koruma mekanizması olarak öksürükle balgamı dışarı atmaya çalışır.
Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, balgam üretiminin artması ve öksürük sık görülen nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, balgam üretiminin artmasının bir başka nedenidir. Baharatlı yiyeceklerin tüketimi bile burun pasajlarında aşırı mukus üretimine neden olabilir.
Balgamsı veya balgamsız ya da akut veya kronik gibi çeşitleri bulunan öksürük için Kulak Burun Boğaz polikliniğine gidilmesi gerekmektedir. KBB bölümü dışında dahiliye bölümüne de gidilmesi mümkündür.
Adeta öksürük savar, doğal öksürük şurubu ve aynı zamanda balgam sökücü olarak da nitelendirilen pekmez tereyağı tüketimi özellikle çocuklar için bağışıklık sistemini güçlendirmek ve daha pek çok konuda etkilidir.
SEKROL, balgam salgısını sulandıran ve salgılanmasını kolaylaştıran balgam söktürücü bir ilaçtır. Bu sayede balgamın kolayca atılmasını sağlayarak solunum güçlüğünü giderir ve öksürüğü azaltır. SEKROL, 150 mL şurup içeren, amber renkli cam şişelerde, 2.5-5 mL işaretli kaşık ölçek ile birlikte sunulur.
"Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?" sorusunun cevabı kapsamında bol su içmek, sıcak duş almak, tuzlu su gargarası yapmak, boğaz pastili kullanmak ve bitki çayları içmek yer alır cevabı verilebilir. Doğal yöntemler en keskin balgam söktürücü olarak nitelenebilir. Ancak doktor tavsiyesiyle ilaç takviyesi alınabilir.
Pekmezin içine zeytinyağı koyup tüketmek kronik faranjit hastalığına çare oluyor. Bu karışım sayesinde özellikle çocuklarda kış aylarında görülen öksürüğün bıçak gibi kesildiğini görünce çok şaşıracaksınız. Kuru ve balgamlı öksürüğe karşı zeytinyağlı pekmezin şifa olduğu biliniyor.
Bununla birlikte balgamın akışkanlığı, yapısında bulunan musin seviyesi ile ters orantılıdır. Musin seviyesi arttıkça balgamın içeriğinde bulunan su miktarı da azalmaktadır. Bu da mukusu daha yapışkan bir hale getirir. Yapışkan mukus, boğazda hırıltı ve balgam belirtileri ile kendini gösterir.
Mukusu gevşetmesi için okaliptüs yağı Öksürüğü yumuşatmak için pastil kullanımı Balgamı rahatça atıp, boğazı rahatlatmak için zerdeçal, nane, meyan kökü ve kekik gibi bitki çayları
SEKROL nedir ve niçin kullanılır? SEKROL, balgam salgısını sulandıran ve salgılanmasını kolaylaştıran balgam söktürücü bir ilaçtır. Bu sayede balgamın kolayca atılmasını sağlayarak solunum güçlüğünü giderir ve öksürüğü azaltır. SEKROL tablet, bir yüzü çentikli, yuvarlak, çift kenarlı, beyaz, düz tabletler şeklindedir.
Solunum yolu ve akciğeri nemli ve sıcak tutmaya yardımcı olur. Bununla birlikte genellikle balgam çıkarmak endişe edilmesi gereken bir durum değildir. Akciğer ve boğazdaki yabancı ve rahatsız edici maddelerin temizlenmesi amacıyla balgam çıkarılır.
Yarım litre suyun için 7 tane keçiboynuzunu atın.
Bu karışım birkaç gün içinde balgamı söktürecektir. Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir Saraçoğlu konuyla ilgili tavsiye vermiş midir diyenler için İbrahim Saraçoğlu'nun da keçiboynuzu kürünü tavsiye ettiğini belirtelim.
Tuzlu su ile gargara yapılması boğazı temizleyici ve rahatlatıcıdır. 1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı kadar himalaya ya da kaya tuzu ekleyerek elde edilen karışım gargara yapmak için kullanılabilir. Balgam bu tarif uygulandığında vücuttan daha kolay atılır ve balgam sökülür.
Sıklıkla görülen balgam türleri arasında yer almaktadır. Kırmızı balgam tehlikeli sayılabilecek bir balgam türüdür. Kan ile birlikte kırmızı balgam da görülür. Bu durum kanda bir balgamın olduğuna işaret etmektedir.
Balgam eğer ağız kısmına hiç gelmediyse yutmak oruca herhangi bir zarar vermiyor. Ancak ağız içerisine geldiği takdirde balgamın dışarı atılması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri