Yaratıcı drama öğretmeni olarak çalışmak için sadece sertifikaya sahip olmak yeterli değildir. Öğretmen adayları, ayrıca pedagojik formasyon eğitimi almaları gerekiyor. Bu eğitimlerde, öğretme yöntemleri, sınıf yönetimi, öğrenci psikolojisi, eğitim teknolojileri gibi konular ele alınır.
Yaratıcı drama eğitmenlik sertifika programına katılabilecek kişiler şu şekilde sıralanabilir: Rehber Öğretmenler. Okul öncesi öğretmenleri ve öğretmen adayları Sınıf öğretmenleri.
İyi bir drama eğitmeni olmak için üniversitede Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü okumak önemlidir. Ayrıca üniversitede Psikoloji Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü okuyan kişiler de bu alanda avantajlıdır.
Yaratıcı Drama egzersizi, Yaratıcı Drama Eğitmenleri açabilir. Yaratıcı Drama Eğitmeni olmak için de geçerli bir sertifikanız olmaktadır. En az 320 saat eğitim ile bu sertifikaya sizlerde sahip olabilirsiniz. Kamu Üniversitesi Onaylı, Eğitmenlik Belgeleri ve sertifikaları ile egzersiz açabilirsiniz.
Eğer hali hazırda bir okulda öğretmenseniz yaratıcı drama sertifikası sayesinde okulunuzda Yaratıcı Drama Kulübü açabilir, ayrıca danışman olarak hizmet sunabilirsiniz. MEB onaylı yaratıcı drama sertifikası sayesinde kreş ve anaokulu gibi okul öncesi eğitim kurumlarında eğitici pozisyonunda görev alabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Drama Öğretmeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 20.200 TL maaş alıyor. Drama Öğretmeni, 2024 yılında en düşük 19.100 TL alırken, en yüksek 25.600 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Drama Öğretmeni, Temmuz 2023 yılında ortalama 14.200 TL maaş alıyordu.
Bu branşın eğitim süresi 120 saattir. Yaratıcılık becerisini genel amaç olarak hayatın içinde bir beceri şeklinde sunabilme ve yaratıcı drama becerilerini etkin olarak kullanabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı programdır.
Dram eğitmeni, kendi deneyimlerinden yola çıkarak farklı tekniklerin yardımı ile öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak drama eğitimi veren meslek çalışanıdır. Drama eğitmeni, kişisel gelişim eğitimi verir. Çocukların sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkiler.
Peki drama öğretmeni nerede çalışır? Drama öğretmenleri, genellikle ilköğretim, ortaokul, lise veya kolej gibi eğitim kurumlarında çalışırlar. Ayrıca, özel okullarda, sanat okullarında, tiyatro eğitimi veren kurumlarda veya çeşitli topluluk merkezlerinde de çalışabilirler.
Yaratıcı Drama sertifikası ile Özel kurum ve Kuruluşlarda eğitim verebilirsiniz. Yaratıcı Drama sertifikası ile Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri kurumlarda eğitici olarak görev alabilir Drama merkezi açabilirsiniz.
Üniversitelerin Tiyatro-Drama bölümünden mezun olmak da meslek için yeterlidir. Bunun dışında özel eğitim veren kurumlarda Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olarak verilen kurslara katılıp sertifika sahibi olunabilir.
Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Eğitim ve sınav 45 Gün sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
Yaratıcı drama, bir düşünceyi, durumu ya da olayı tiyatro tekniklerini kullanarak karşıdaki kişilere yansıtmaya denir. Bu eğitim biçimi, tiyatro türü değildir ve daha çok eğitim alanında, özellikle çocuklar üzerinde kullanılır. Yaratıcı , bir öğretmen veya eğitmen eşliğinde planlanır ve uygulanır.
Her kursun sonunda Yazılı ve Uygulamalı olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Bilgisayar kursları ve yabancı dil kursları kaç ay sürmektedir? Bilgisayar, Muhasebe ve yabancı dil kursları için kış dönemi 4 ay yaz dönemi ise 3 ay sürmektedir. Bu süre planlamaya göre değişebilir. .
eleman.net verilerine göre, Sınıf Öğretmeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 29.000 TL maaş alıyor. Sınıf Öğretmeni, 2024 yılında en düşük 22.200 TL alırken, en yüksek 42.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Sınıf Öğretmeni, Temmuz 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alıyordu.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Ücretli Öğretmen maaşı aylık ortalama 18.700 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Ücretli Öğretmen maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 26.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Memurlara yapılan Ocak zammı ile birlikte 1/4 derecesinde 26 bin 654 lira olan öğretmenlerin maaşları 39 bin 781 liraya yükselmiş oldu. Uzman öğretmenlerin maaşları ise 29 bin 538 liradan 39 bin 781 liraya yükseldi.
E-Devlet'in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşılabiliyor. Yukarıdaki eğitimler dışında BTK Akademi üzerinden yüzlerce ücretsiz eğitime erişilebiliyor, üstelik eğitimlerin çoğu sertifikalı.
Hasta kabul MEB onaylı sertifika sayesinde çalışanlar yapmış oldukları meslekte daha verimli çalışmalara imza atacaktır. Günümüzde artık hemen hemen her sağlık kuruluşu devlet ya da özel gibi ayrım yapılmaksızın hasta kabul MEB onaylı sertifikası bulunan adaylar arasından seçimlerini yapmaktadırlar.
e-Devlet sertifikası, kullanıcıların kişisel bilgilerini korur ve yetkilendirilmiş işlemleri gerçekleştirebilme yeteneği sağlar. e-Devlet sertifikası, çeşitli kamu hizmetlerine elektronik ortamda erişim sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri