Yaratıcı strateji; kampanya dönemi süresince arzu edilen hedef kitleyi etkilemeyi başarmak için seçilen yollardır. Neyin, nasıl söyleneceğinin, hangi yollardan geçileceğinin belirlenmesiyle şekillenmektedir.
Stratejik planlama reklam ajansları için de önemli bir kavramdır. Yaratıcı süreç, reklamı yapılacak mal – hizmete dair yapılan araştırmalar neticesinde ulaşılan veriler doğrultusunda ilerler. Stratejik planlamada amaç hedef kitleye doğru yer ve zamanda, doğru mesajla ulaşmak ve zihinde yer edecek reklamlar üretmektir.
Reklamda yaratıcılık yalnızca yapılan işin ve tanıtımı yapılan markanın bilinirliği arttırmakla kalmaz, reklam ajansının da itibar kazanmasına yardımcı olur. Reklam sektöründe gerek yapılan işin gerekse ajansların öne çıkması için olmazsa olmaz özelliklerden "yaratıcılık" genellikle listelerin en başında gelir.
Temel Satış Vaadi (U.S.P.-Unique Selling Proposition) stratejisinde, ürünün fiziksel özelliklerinden yola çıkılarak pazar içinde ürünü ya da markayı aynı kategorideki rakipler arasında farklı kılma ve daha belirginleştirme amacı güdülmektedir.
Erken davranma stratejisinde pazar açığını yakalamak ve buna göre strateji belirlemek ön plana alınmaktadır. Ürünün belirli bir faydasını ve/veya özniteliğini ilk olarak öne sürerek rakipleri zorlamayı hedefleyen bir girişimdir.
İlgili 15 soru bulundu
Ginter ve arkadaşlarına göre, normatif bir stratejik yönetim sürecinin kapsaması ge reken adımlar sırasıyla misyon ve amaçların tespiti, dış çevre analizi, iç çevre ana lizi, stratejik alternatiflerin geliştirilmesi, strateji seçimi, uygulama ve kontroldür (Bkz. Şekil 2).
Reklamda yaratıcılık, işlenecek olan konunun ya da temanın, tüketicilerin etkilenmelerini ve amaçlanmış davranışları gösterebilmelerini sağlayacak şekilde kullanılmasıdır. Reklamcılar bazen, öyle fikirler bulmaktadırlar ki, reklamın üzerine söylenebilecek hiçbir şey olamamaktadır.
Reklamcılık tarihinin en önemli kavramlarından biri olan ve "tüketici faydası" kavramı üzerinde duran temel satış vaadi stratejisi; "Özgün Satış Önerisi", "Farklı Satış Önerisi", “Biricik Satış Vaadi” ya da "Tek Önermeli Ana Tema" olarak da adlandırılmaktadır.
İçerik pazarlama, hedef kitlenize bilgi sunmak için blog yazıları, videolar, e-kitaplar, teknik ve çözüm özetleri gibi dijital varlıkları ve çeşitli diğer dijital içerikleri yaratma ve dağıtma sürecidir. İçerik pazarlama, arama motoru optimizasyonu (SEO) başarısı için son derece gereklidir.
Reklam, bir ürün ya da hizmetin medya imkânlarını kullanarak geniş kitlelere tanıtılmasıdır. Bu tanıtım, insanları belli bir yere yönlendirmek, dikkatlerini bir ürüne ya da hizmete çekmek, bu ürün ve hizmetler hakkında bilgi vermek amacını güder.
Stratejik türleri nelerdir? Stratejik türleri, farklılaştırma stratejisi, maliyet liderliği stratejisi ve odaklanma stratejisi olmak üzere üç farklı alanda işlenmektedir.
Stratejik amaçlar belirli bir zaman diliminde kuruluĢun ulaĢmayı hedeflediği kavramsal sonuçlardır. Stratejik amaçlar ve hedefler stratejik planlama sürecinde kuruluĢun “Nereye ulaĢmak istiyoruz?” sorusuna cevap verir. Stratejik amaç, kuruluĢun genel bir çerçevede ulaĢmayı düĢündüğü noktanın ne olduğunu gösterir.
Geçiş reklamları, ayrı bir web sayfasında pop-up veya arkada açılır reklam olarak gösterilir ya da ana web sayfası içinde bir geçiş reklamı olarak yer alır. Bu da diğer bir standart reklam türüdür.
USP açılımı, “unique selling proposition” şeklindedir ve Türkçe'ye “benzersiz satış teklifi” olarak geçmiştir. Benzersiz satış teklifi (USP), en anlaşılır tabiri ile ürününüzün rakip ürünlerden hangi yönleriyle daha iyi ve farklı olduğunu ortaya koyan düşünce ya da faktördür.
Reklam kampanyalarının oluşturulmasıyla ilgili hizmetler sağlayan ve aynı zamanda müşterileri için diğer tanıtım ve pazarlama biçimlerini de üstlenebilen reklam ajansları, yaratıcı ajans olarak da bilinir.
İyi bir reklam, ana teması iyi belirlenmiş, reklam için ayrılan bütçeyi etkili bir şekilde kullanabilen ve bu bütçeye en uygun kanallar ile en etkin, en dikkat çekici, en çarpıcı tasarımı yapabilmiş reklamdır.
Yöntem, tasarlama, teknik ise tasarının uygulanmasıdır. Öğretim Stratejisi: Öğretimin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmada kullanılan küçük ölçekli plan. Strateji, dersin amacına ulaşmasını sağlayan yöntem, teknik ve araç - gerecin belirlenmesine yön veren genel bir yaklaşımdır.
Şirketler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve danışmanlık firmaları gibi çeşitli kuruluşlarda stratejik planlama uzmanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu uzmanlar, kurumun uzun vadeli başarıya ulaşmasını sağlamak için stratejik yönlendirme ve planlama konusunda oldukça önemli bir konumda yer alırlar.
1. Stratejilerin Geliştirilmesi ve Stratejik Planlama Aşaması: Bu aşamada iç ve dış durum değerlendirilmesine yönelik GZFT (güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar, tehditler) analizi yapılır, vizyon ve misyon bildirileri hazırlanarak örgütün ortak amaç, ilke ve değerleri ortaya konulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri