Yüksek hızlı yaş granülasyon, ilaç, gıda, tarım başta olmak üzere çeşitli kimya endüstrilerinde sıklıkla tercih edilen önemli bir işlemdir ve çok ince tozları çok daha büyük tane boyutuna sahip granüllere dönüştürür.
Granülasyon, tanecik boyutunu istenen boyuta getirmek için yapılan işlem ve proseslere verilen isimdir. Granülasyon sonucu oluşan taneciklere granül denir. Granüllerin boyutu kullanım amacına göre 0,2 mm ilâ 4,0 mm arasında değişebilir.
Kuru granülasyon: Toz partikülleri yüksek basınç uygulanarak agregatlar haline getirilmektedir. Bu amaçla iki yöntem kullanılmaktadır: 1. Briket tabletler halinde toz karışımının basılmasından sonra bu tabletlerin kırılması ve sonra elenmesi ile granül oluşumu (slugging).
İnce tabaka halinde şeker, çikolata vb ile kaplanmış tabletlere verilen isimdir. Hoş olmayan tat ve kokulu ilaçların verilmesinde yararlanılan silindirik şekilde jelatin kaplardır. •Ağızdan, düz bağırsak ve vajina yolu ile uygulanırlar.
Çok katmanlı tabletler, tek bir dozaj biçiminde terapötik yüklerin bir kombinasyonunu sunar. Ek bir avantaj, tabletin her katmanında bulunan API'nin farklı salım profillerine sahip olacak şekilde tasarlanabilmesidir. Bununla birlikte, çok katmanlı tabletlerin üretimi, tek katmanlı tabletlere kıyasla daha zordur.
İlgili 22 soru bulundu
Ağızda hızlı dağılan/çözünen tabletler (fast disintegrating/dissolving tablet=FDTs), ağıza alındıktan sonra bir dakikada ya da daha kısa sürede suya ve çiğnemeye ihtiyaç duymadan dağılan/çözünen tabletlerdir.
Tablet ekranı nasıl olmalı? Tablet ekran büyüklüğü en az 8 inç, ekran teknolojisi ise LCD veya LED olmalıdır. Tablette RAM kaç olmalı? Tablette RAM en az 2 GB olmalıdır.
GLİFOR oral antidiyabetikler (biguanidler) olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Bu tür ilaçlar şeker hastalığını (diyabet) tedavi etmede ve obez glukoz tolerans bozukluğu olan hastalarda şeker hastalığının gelişimini önlemek amacıyla kullanılırlar.
MEDİMAGAZİN - Tip 2 diyabet tedavisinde yaygın olarak kullanılan 4 ilacı doğrudan karşılaştıran büyük bir klinik deneyde , araştırmacılar, insülin glarjin ve liraglutidinin, kan şekeri düzeylerini önerilen aralıkta tutmak için FDA tarafından onaylanan dört ilaçtan en iyi ikisi olduğunu buldular.
Bu nedenle doktorunuza ilacı günde kaç defa almanız gerektiğini sorunuz. İlacı günde bir defa alıyorsanız sabah kahvaltıdan yarım saat önce aç karna almanız gerekir.
Islak granülasyon, farklı toz parçacıklarını yapıştırıcılar veya sıvı çözelti kullanarak birbirine bağlama işlemidir. Bütün bunlar bir pervane hareketi altında gerçekleşir. Temel olarak, bu işlem granüller oluşturmak için herhangi bir sıkıştırma kuvvetine bağlı değildir.
Granülayon dokusunun evreleri. Yangı iyileşmesinde dokudaki eksüda eritilir, kan ve lenf damarlarıyla taşınarak temizlenir (rezolüsyon). Eğer bu rezolüsyon gecikir ya da gerçekleşemezse eksüdadaki proteinden zengin sıvı içinde fibroblast üremesi başlar.
Granülasyon dokusu oluşumu yaklaşık 5. günde başlar. Bu aşamanın başlaması için iyi bir oksijenasyon ve beslenme şarttır.
Onarımı gerçekleştiren yama dokusuna granülasyon dokusu denir. Ödem, inflamatuvar hücreler, yeni damar oluşumu (anjiogenez) ve fibroblastlar granülasyon dokusunun komponentlerini oluşturur.
Dokuların içinde anormal olarak meydana gelmiş olan küçük sertçe kitleler veya granüller. Yaraların içinde oluşan ve onların iyileşmesini sağlayan ufak, yuvarlak, kabarcıklardan oluşan bağ doku üremesi.
Granülasyon operatörü, ilaç endüstrisinde çalışan ve ilaç hammaddelerinin granülasyon işlemini yapan kişidir. İlaç üretiminde önemli bir rol oynayan granülasyon operatörleri, ilaçların kalitesini ve etkinliğini artırmak için hassas ve titiz bir çalışma yaparlar.
Çocuklarda yaş ilerledikçe kan şekeri aralığı değişiklik gösterir. 2-8 yaş arası çocuklarda açlık kan şekeri 80-160 mg/dl iken 8 yaş üzeri çocuklarda 80-130 mg/dl'dir. Çocuklarda tokluk kan şekerinin normal aralığı ise 2-8 yaş arası 110-190 mg/dl iken 8 yaş üzeri 110-170 mg/dl'dir.
Tip 3 diyabet terimi, AH'de beyinde oluşan insülin eksikliği ve direncine dikkat çekmek için kullanılan bir terimdir. Postmortem çalışmalarda AH hastalarının beyinlerinde insülin reseptörü, insülin benzeri büyüme faktörü 1 ve 2 ve insülin haberci ribonükleik asit düzeylerinde azalma vardır.
Şeker İlaçları Böbreğe Zarar Verir mi? Kısaca: Hayır vermez!
Metforminin ülkemizde bulunan formları glifor, glucophage, glukofen, gluformin şeklindedir. Yemeklerle birlikte günde 3 kez 500 mg. veya günde 2 kez 850 mg. alınması önerilmektedir. İlaca başlamadan önce karaciğer ve böbrek fonksiyonları kontrol edilmelidir.
Eğer şeker hastalığınız varsa, pankreasınız yeterli insülini üretmiyor veya vücudunuz üretilen insülini düzenli kullanamıyordur. Bu durum kanınızda yüksek düzeyde glukoz bulunmasına neden olur. GLİFOR kanınızdaki glukoz düzeyini mümkün olduğunca normal düzeye düşürmeye yardımcı olur.
Tabletin ömrü 5-8 yıl arasındadır.
RAM (Random Access Memory - Rastgele Erişimli Bellek), bilgisayarlardaki veriler için hızlı erişim ve geçici veri depolama sağlamaktadır. RAM, işlemci ile HDD/SSD gibi sabit veri depolama arasında yer alır. Bir bilgisayar açıldığında işlemci HDD/SSD'den veriler (işletim sistemi gibi) ister ve bunu RAM'e yükler.
Tabletinizin işlemcisi ve RAM kapasitesi, tabletinizle çalışırken takılmaması ve performanslı çalışması için en önemli kriterlerdir. Bu sebeple, mümkün olduğunca 4 GB ve üstü RAM'lere sahip tabletleri tercih etmeye çalışın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri